Dwa śliczne kotki do oddania woj lubelskie, pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 20:09 Dwa śliczne kotki do oddania woj lubelskie, pilne!

Moja koleżanka ma do oddania dwa śliczne 4 miesięczne kotki (czarna kotka i szary kocur) woj. lubelskie (Chełm). Rodzice koleżanki zagrozili że jeśli ich nie odda to je po prostu wyrzucą/uśpią. Gdyby ktoś był zainteresowany pisać na priv.
fotka:
http://zapodaj.net/e7cbc112e7ab.jpg.html

perlesang

Od: Pon lis 07, 2011 20:04

Post » Pon lis 07, 2011 20:23 Re: Dwa śliczne kotki do oddania woj lubelskie, pilne!

A ci rodzice to wiedzą, że to podpada pod znęcanie się, a usypiać zdrowych zwierząt nie wolno? I gdzie byli, jak kotka z rujką poszla w dlugą? Czy może sterylizacja to okaleczanie, a zabijanie kociąt, to dobry uczynek?
Do kościola oczywiście chodzą co niedziela? A o takim przykazaniu, jak "Nie zabijaj", slyszeli kiedyś? Nie ma tu nic, że dotyczy wylącznie ludzi!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lis 07, 2011 20:25 Re: Dwa śliczne kotki do oddania woj lubelskie, pilne!

Niby dawali kotce zastrzyki hormonalne ( nie wiem czy coś takiego jest w ogóle), ale o ostatnim "zapomnieli". Próbowałam z nimi rozmawiać, ale jak grochem o ścianę. :(

perlesang

Od: Pon lis 07, 2011 20:04

Post » Pon lis 07, 2011 20:25 Re: Dwa śliczne kotki do oddania woj lubelskie, pilne!

perlesang pisze:Moja koleżanka ma do oddania dwa śliczne 4 miesięczne kotki (czarna kotka i szary kocur) woj. lubelskie (Chełm). Rodzice koleżanki zagrozili że jeśli ich nie odda to je po prostu wyrzucą/uśpią. Gdyby ktoś był zainteresowany pisać na priv.
fotka:

żąden vet nie uśpi zdrowych kotów,smutne to...
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lis 07, 2011 20:48 Re: Dwa śliczne kotki do oddania woj lubelskie, pilne!

No to niech sobie teraz zajrzą na forum. Za pól godziny będą się mogli dokladnie dowiedzieć co ludzie o nich myślą i jakie ustawy naruszają oraz co za to grozi:twisted:
A tak w ogóle, to skoro "zapomnieli" o zastrzyku dla kotki, to może niech teraz ruszą cztery litery i poszukają kociętom domów :?: A kotkę wysterylizują, to nie będą już musieli sobie tak strasznie pamięci obciążać tymi zastrzykami :!: Poza tym, jeśli koleżanka jest niepelnoletnia, to odpowiedzialność za domowe zwierzęta spada wylącznie na nich :!: Jak o tym nie wiedzą, to należy im uświadomić :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio edytowano Pon lis 07, 2011 20:51 przez felin, łącznie edytowano 1 raz

felin

Post » Pon lis 07, 2011 20:51 Re: Dwa śliczne kotki do oddania woj lubelskie, pilne!

kotx2 pisze:
perlesang pisze:Moja koleżanka ma do oddania dwa śliczne 4 miesięczne kotki (czarna kotka i szary kocur) woj. lubelskie (Chełm). Rodzice koleżanki zagrozili że jeśli ich nie odda to je po prostu wyrzucą/uśpią. Gdyby ktoś był zainteresowany pisać na priv.
fotka:

Uśpi kotx2, uśpi, niestety. A już na jakimś zadupiu, gdzie wszyscy generalnie zwierzęta traktują jak śmieci, a wet leczy wylącznie świnie (bo to wszak konkretna wartość), na bank się taki znajdzie :twisted:

felin

Post » Pon lis 07, 2011 20:55 Re: Dwa śliczne kotki do oddania woj lubelskie, pilne!

felin pisze:
kotx2 pisze:
fotka:

Uśpi kotx2, uśpi, niestety. A już na jakimś zadupiu, gdzie wszyscy generalnie zwierzęta traktują jak śmieci, a wet leczy wylącznie świnie (bo to wszak konkretna wartość), na bank się taki znajdzie :twisted:

nawet 4 miesięczne :( :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23