Środek odstraszający

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 19:51 Środek odstraszający

Witam, czy może mi ktoś polecić jakiś skuteczny środek odstraszający, który jednocześnie nie niszczy materiału i drewna?
Mam dwa kociaki, które zrobiły sobie z mojej sofy i fotela drapak.. Uszkodziły materiał jak i drewniane elementy... Meble dałem do renowacji i nie chce aby sytuacja się powtórzyła..
Bardzo proszę o poradę...

VirtualMan

Od: Śro sie 31, 2011 12:37

Post » Pon lis 07, 2011 19:54 Re: Środek odstraszający

VirtualMan pisze:Witam, czy może mi ktoś polecić jakiś skuteczny środek odstraszający, który jednocześnie nie niszczy materiału i drewna?
Mam dwa kociaki, które zrobiły sobie z mojej sofy i fotela drapak.. Uszkodziły materiał jak i drewniane elementy... Meble dałem do renowacji i nie chce aby sytuacja się powtórzyła..
Bardzo proszę o poradę...

u mnie sprawdza się kropelka waleriany co jakiś czas kropię drapak :kotek: kocimietką można posypać :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lis 07, 2011 19:57 Re: Środek odstraszający

Drapak swój mają, z którego korzystają.. ale pomimo tego drapią meble..

VirtualMan

Post » Wto lis 08, 2011 0:10 Re: Środek odstraszający

spróbuj repelex dr.Seidla,ale trzeba co 6-8h psikać
zrobić lepkie kartki z kartek a4 i taśmy dwustronnej,ulokować w newralgicznych miejscach,często wymieniać,żeby były zawsze lepkie.
lepkimi kartkami obrzydziłam kotu jedno miejsce do załatwiania się.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto lis 08, 2011 21:46 Re: Środek odstraszający

Słyszałem właśnie o taśmie dwustronnej... ale pani w sklepie poradziła żebym przykleił na meble tą taśmę. Myślę jednak, że proponowany sposób z klejącymi kartkami jest lepszy... bo zawsze jest niebezpieczeństwo że klej od taśmy pozostanie na meblach...

VirtualMan

Post » Wto lis 08, 2011 22:04 Re: Środek odstraszający

no właśnie!
jakbyś dał taśmę bezpośrednio to 1]będziesz musiał naklejać nowe warstwy[żeby to było ciągle lepkie] 2 potem zedrzeć te warstwy tej taśmy,to chyba tylko pobawić się w Słodowego z opalarką i lakierem...
a kartki będziesz mógł dawać ciągle nowe,żeby bodziec był ciągle ten sam[to akurat dla kota[
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17