Moderator: Estraven
ania1725@wp.pl pisze:zadzwoniłam nawet do sołtysa wsi, powiedział, ze zgłosi to na zadzie gminy. ale co dalej? każdy tylko mówi. była przed chwilą u mnie policja. otóż wzorowej opiekunce psów grozi raptem mandat za wykroczenie w wysokości do 200zł.zatem zapytałam, co by było, gdyby psy zagryzły dziecko, - to wyczerpuje znamiona tego samego art, czyli do 200zł. a ponadto jest to TYLKO WYKROCZENIE
BarbAnn pisze:ania1725@wp.pl pisze:zadzwoniłam nawet do sołtysa wsi, powiedział, ze zgłosi to na zadzie gminy. ale co dalej? każdy tylko mówi. była przed chwilą u mnie policja. otóż wzorowej opiekunce psów grozi raptem mandat za wykroczenie w wysokości do 200zł.zatem zapytałam, co by było, gdyby psy zagryzły dziecko, - to wyczerpuje znamiona tego samego art, czyli do 200zł. a ponadto jest to TYLKO WYKROCZENIE
200 ale za kazdym razem, czyli dzisiaj, jutro, pojutrze
Za kazdym razem jak psy będą biegac wolno policja ma prawo wymierzyc mandat
Jeden moze nie zaboli, parę zapewne juz tak
ania1725@wp.pl pisze:dziękuję za rady. zadzwonili z komisariatu i powiedzieli,że właścicielka psów przyznała się do tego iż je wypuściła. dostała wspomniane 200zł i na tym koniec, no bo przecież została ukarana grzywną. teraz pozostaje pozew cywilny.
ania1725@wp.pl pisze:ale ponieważ ktoś tu mądrze zasugerował, dzisiaj też zadzwonię, nawet nie patrząc czy one rzeczywiście biegają po ulicy i powiem, że owszem, biegały ale widocznie minutę temu je zamknęła. i będe tak dzień w dzień, póki nie zapomnę o Omenie. dzień w dzień.
ania1725@wp.pl pisze:swoją drogą, czy jak dostała mandat to czy wójt gminy (obiecał, że porozmawia o tym na radzie gminy) może ją dodatkowo ukarać? jak będę do niego non stop dzwonić? czy jedna kara z policji i już?
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 149 gości