Kot dla alergika

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 20:36 Kot dla alergika

Witam wszystkim!

Mam male pytanie...Mam zamiar kupić kota, ale niestety jestem uczulona ''na jego ślinę'' :(
Czy znacie jakąś rasę dla alergików... Słyszałam o kocie syberyjskim, ale co do niego nie jestem pewna... Proszę o pomoc !!! :kotek:

Wikaaa...

Od: Czw lis 03, 2011 20:29

Post » Czw lis 03, 2011 20:39 Re: Kot dla alergika

Nie ma takiej rasy...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lis 03, 2011 20:56 Re: Kot dla alergika

Wikaaa... pisze:Witam wszystkim!

Mam male pytanie...Mam zamiar kupić kota, ale niestety jestem uczulona ''na jego ślinę'' :(
Czy znacie jakąś rasę dla alergików... Słyszałam o kocie syberyjskim, ale co do niego nie jestem pewna... Proszę o pomoc !!! :kotek:

Jakiegoś konkretnego? Bo dziwnie to brzmi.
Generalnie, jak jesteś uczulona "na kota", to znaczy, że jesteś uczulona na skladnik śliny, a nie na sierść, jak wielu ludzi uważa. Sklad śliny może być nieco inny u każdego osobnika i rasa nie ma tu nic do rzeczy.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lis 03, 2011 21:03 Re: Kot dla alergika

jeśli chcesz kota rasowego,to nic nie stoi na przeszkodzie.
czy masz astmę?jak silna jest Twoja alergia?
musisz to zbadać-zanim przejdziesz do następnego kroku,czyli rozmów z hodowcami.prawdziwymi hodowcami,a nie oszustami produkującymi "rasowe bez rodowodu"[bo-załóżmy,że SIB rzeczywiście akurat mniej by Cię uczulał,załóżmy,że kupisz "rasowego bez rodowodu" z przysięgą solenną,tak to syberyjczyk!i się okaże że to mieszaniec z persem.co wtedy?oddasz kota,który Cię kocha a Ty się do niego przywiązałaś?]
dlaczego?bo jest szansa że po wybraniu kociątka,hodowca wyśle Ci próbkę śliny i włosków,by Twój alergolog mógł Cię odczulić na tego jedynego,konkretnego kota :kotek:
ale na sam początek musisz wiedzieć jak bardzo jesteś uczulona.
bo może Tobie wystarczy to,że będziesz mieć w domu nawilżacz powietrza i jonizator i b.dobry odkurzacz.
alergik może mieć kota,ale trzeba do tego podejść bardzo odpowiedzialnie.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17