CZIP Suprelorin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 17:12 CZIP Suprelorin

Witam

Chcialam sie dowiedziec czy stosowal ktos czip Suprelorin u kotki? Czy znane sa jakies skutki uboczne i czy wart jest polecenia.

Mam dwie kotki. Jedna roczna jest po sterylizacji i po zabiegu odmienila sie calkowicie. Sterylizacje miala po pierwszej rojce w marcu. Od tamtego momentu jest calkowiecie inna kotka. Przed zabiegiem szalała i bawiła sie cały czas. A teraz nie jest skora do zabawy, najchetniej chowalaby sie w zakamarkach i wychodzila tylko do jedzenia.
Druga kotka (7miesiecy) nie jest sterylizowana, i akurat jest w trakcie drugiej rojki. Boje sie ja sterylizowac , poniewaz mam obawy ze odmieni sie podobnie jak pierwsza kotka.
I dlatego mam pytanie o tego czipa, czy ktos go stosowal? Pytalam sie juz weterynarza ale on zakladal go dopiero 2 razy i nie ma za duzej wiedzy na ten temat, nakladnia mnie do sterylizacji ale ja mam wielkie obawy.
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie na temat tego czipa

kate75

Od: Pon paź 17, 2011 16:59

Post » Pon paź 17, 2011 17:23 Re: CZIP Suprelorin

Tego rodzaju blokady stosuje się u kotów hodowlanych, które mają zachować płodność (choć czytałam, że różnie z tym bywa ;) ). Tutaj wszyscy mamy koty wysterylizowane.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon paź 17, 2011 17:47 Re: CZIP Suprelorin

sądzę, że to nie sterylizacja tylko jakiś inny czynnik jest odpowiedzialny za zachowanie kotki.
weterynarz dobrze radzi - wysterylizuj drugą kotkę również
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08