Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 10:25 Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Postanowiłam założyć taki wątek, a nuż (widelec ;)) się przyjmie. Zauważyłam bowiem, że mój koci współmieszkaniec (a może to ja już mieszkam u niego, któż to wie) Dreyfus przejawia pewne umiejętności zawodowe, i to w kilku co najmniej dziedzinach.
A stało się to za sprawą tego, że dziś tż postanowił wybrać się na rower, jednak okazało się, że z koła zeszło powietrze (z przyczyn nieznanych). Dopompował więc koło, postawił rower w przedpokoju i na szczęście nie zdążył odjechać, a to wszystko dzięki Dreyfusowi, który podszedł i od razu wykrył miejsce przebicia - coś mu dmuchało w nosek. Przyłożyłam rękę - faktycznie, dmucha :) Tak więc mamy kociego diagnostę, a może i serwisanta rowerowego.

Inna propozycja: Dreyfus dzielnie towarzyszy mi w kuchni przy gotowaniu, układając się na blacie i obserwując. Zawód: pomoc kuchenna lub... inspektor Sanepidu? :twisted: Drżę ;)

W wolnych chwilach pan D. para się hydrauliką:

Obrazek

na tym na pewno nie koniec, ale oczywiście jego głównym zawodem pozostaje wciąż wkurzacz wnerwiacz :kotek:

A Wasze koty gdzie mogłyby pracować? :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon paź 17, 2011 10:30 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Moja Inka mogłaby być sprzątaczką, ciągle gania ze ściereczką w pysiu

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon paź 17, 2011 10:32 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

MaryLux pisze:Moja Inka mogłaby być sprzątaczką, ciągle gania ze ściereczką w pysiu

A właśnie, D. zaczyna też karierę jako konserwator powierzchni płaskich, tzn. zaczyna sprzątanie łazienki (wylewając wodę na podłogę), a ja kończę ;)
Obrazek

Axa76

Post » Pon paź 17, 2011 14:37 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Hohohoooo mogłabym wymieniać godzinami!
Molly bardzo zgrabnie pomaga mi myć podłogi (a raczej osuszać po myciu) pod warunkiem że do mycia dodajemy domestos! Zaraz po wyszorowaniu podłogi Molka kładzie się na plecach i turla się po pokoju.
Następne w kolejce jest prasowanie. Kiedy zbieram pranie i położę je na łóżku szykując deskę do prasowania - Molisława już leży na kupce i prasuje wszystko kocim zadkiem.
Do tego mogę jeszcze dołożyć dezynsekcję! Dzielnie walczy z owadami w domu.
Działa jako koc elektryczny na bolące stawy.
Sprawdza się jako wycieraczka do kurzu! Wejdzie w każdy kąt a kiedy później ukazuje się moim oczom w pajęczynach i innych ozdobach zmieniam zdanie co do czystości w moim domu :P
Jest fajnym ogrodnikiem, przesadzi każdy kwiat!
Hmmm, jeszcze odźwierny! Wie że ktoś przyjdzie już kilka minut przed dzwonkiem do drzwi, dzięki temu wszyscy są witani przez piękne złote oczyska :)
Dobry mediator, nie toleruje w domu kłótni i kiedy widzi że coś jest nie tak zamienia się w "słodkiego kotecka" i przełamuje lody, jak wszystko gra na jej pychol znowu wraca "francowate" spojrzenie.

Później w wolnej chwili spróbuje dopisać resztę bo jest tego sporo :lol:
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Pon paź 17, 2011 15:05 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Najmlodszy rezydent jeszcze się nie zdecydowal, ale interesuje go wszystko ze szczególnym uwzględniemiem prac hydraulicznych :roll: Chwilowo sprawdzil się jako wklad grzejny do lóżka. Ponadto, jest świetny w robienu balaganu i naglym wbieganiu pod nogi :evil:
Średni rezydent nadawalby się na kocią przedszkolankę oraz grzejniczek lóżkowy. Poza tym, okropna z niego ciućma; no, może od czasu do czasu zlapalby jakąś mysz :)
Najstarszy za to jest świetnym lowcą, więc może deratyzacja i dezynsekcja :mrgreen:

Wszystkich chyba daloby się wynająć do robót ziemnych sądząc po ilości żwiru wywalanego za każdym razem z kuwety :twisted: Już mnie kusilo, żeby sprawdzić czy zarobiliby w ten sposób chociaż na parę puszeczek dla siebie :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon paź 17, 2011 15:17 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Kazdy nadaje sie na informatyka. Siadzie jedno z drugim zadem na laptopa a jak zejdzie to odkrywam nowe nieznane mi wczesniej funkcje.

Poza tym Komandos i Hogata nadaja sie do strozowania - pilnuja okolicy non stop.

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Pon paź 17, 2011 22:09 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Hmmm......zaznaczę bo myślę, kim moje kocisko chciało by zostać :kotek:
MIKUŚ

Post » Pon paź 17, 2011 22:17 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Wycieranie kurzy i roboty ziemne też nam nieobce :D
Obrazek

Axa76

Post » Pon paź 17, 2011 22:19 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Mary_Poole pisze:Kazdy nadaje sie na informatyka. Siadzie jedno z drugim zadem na laptopa a jak zejdzie to odkrywam nowe nieznane mi wczesniej funkcje.

Poza tym Komandos i Hogata nadaja sie do strozowania - pilnuja okolicy non stop.

:ryk: :ok: potrafią wlączac funkcje na skróty
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon paź 17, 2011 22:47 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

oj, o tym pomocniku kuchennym lepiej glosno nie mow. Moj koci "chrzesniak"-Maniek, ktory tymczasuje u mojej kolezanki juz ponad rok-tez moglby zostac "pomocnikiem kuchennym". Specjalnosc: przygotowywanie miesa :D
Ten kot to istny maniak miesny, jak tylko zobaczy mieso albo poczuje, ze opiekunka gotuje miecho-natychmiast zaczyna marudzic, wrzeszczec... musi natychmiast isc do kuchni, nawet wejsc z lapami do gara z gotujacym sie miechem, tylko nie wiem w jakim celu? Zeby sprawdzic czy jest juz al`dente? :ryk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto paź 18, 2011 6:56 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

Chrobotek -piekarz :D Kiedyś piekłam chleb. Zaczyn przykryty ściereczką rósł sobie w misce. Wchodzę do kuchni, a tam Chrobotek stoi przednimi łapami w misce na ścierce wciśniętej w zaczyn 8O :roll: Mina bardzo zadowolona, z lekkim odcieniem "zobacz jak pomagam :mrgreen: "
Chrobotek-prasowacz. Deskę do prasowania muszę rozkładać ok pół godz przed planowanym prasowaniem ponieważ kot musi poleżeć, bez tego nie da mi nic wyprasować.
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto paź 18, 2011 7:15 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

budzik :twisted: to niby nie zawód, ale kiedyś można było zamówić budzenie telefoniczne to można by podciągnąć
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Wto paź 18, 2011 8:15 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

ezzme pisze:budzik :twisted: to niby nie zawód, ale kiedyś można było zamówić budzenie telefoniczne to można by podciągnąć

:ryk:
MIKUŚ

Post » Wto paź 18, 2011 8:40 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

a po dobrze spełnionym obowiązku taki budzik może już błogo spać.

kocur mógłby jeszcze dostawać pensję za nadzór przy sprzątaniu i funkcję kamerdynera :wink:
po cichu liczę jeszcze, że któreś z Szanownych Kotów zechce przyjąć na siebie funkcję opiekunki dla dziecka :roll: sama zostałam wychowywana przy udziale takiej niańki i bardzo sobie chwalę :wink:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Wto paź 18, 2011 8:44 Re: Zawody, które mogą wykonywać koty :)

dekoratorzy wnętrz i znawcy feng shui
jak sie przebiegna pare razy po pokojach to wszystko jest w innym miejscu, doniczki pod parapetem, bo pewnie nie dobre miejsce, gazety po całym dywanie - może sugeruja zeby dywan wyprać.
Co do prania to zawsze sie Rude do miski uwali z praniem jak je wieszam - wiec moze Podawacz skarpet
Tester mebli - na każdy wlezie i sprawdza czy go utrzyma dłużej - najbardziej lubi leżeć na ławie.
Przed kąpiela małego sprawdza wode czy dość smaczna
:P
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[następna]