Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dzzzk pisze:Cześć wszystkim,
Zarejestrowałem się w zasadzie po to by dać tą informację więc przepraszam jak to niezbyt właściwe miejsce ale nie mam czasu prześledzić całego forum.
W dniu 5 października b.r. w okolicy terenów kolejowych w Krk Prokocimiu znalazłem i po dłuższych podchodach złapałem kota rasy Pers. Kot był widziany już kilka dniu temu jak włóczył się po okolicy ale, że robił to tylko w godzinach wieczornych i nocnych był ciężki do wytropienia (samo przywabienie go trwało z godzinę ale generalnie nie jest zdziczały tylko mocno wystraszony). Niestety kot nie posiada czipa, nie ma też w okolicy ani w necie ogłoszeń o zaginięciu Persa o odpowiadającym opisie. Kot jest mocno wychudzony i wybrudzony, jest już po wizycie u veta, stwierdzono zapalenie układu oddechowego (płuca czyste), obecnie dostaje leki.
Jeżeli ktoś z Was słyszał o zaginięciu Persa w tej okolicy to proszę o kontakt i z góry dziękuję za pomoc w odnalezieniu właściciela.
Ze względu na fakt, że jest to kot rasowy nie będę na obecną chwilę wklejał zdjęcia ani szczegółowo opisywał zwierzęcia.
Napisz tylko jaki ma kolor i czy to kotka czy kocur.. i jeśli kocur to czy kastrowany czy nie..
Ciekawe ile ma lat.. na ile wet go ocenia?
Życzę Ci, żeby to był rzeczywiści zgubiony kot i żeby znaleźli się właściciele, którzy powiedzą, że to przypadek, nieuwaga i że teraz już będą pilnować, leczyć, kochać, karmić i czesać..
Ale za bardzo na to nie licz..
.. zwłaszcza, że nie ma czipa i właściwie nie ma żadnych podstaw do tego, żeby ktokolwiek udowodnił Ci, że kot jest jego własnością..
Zabierz go jeszcze raz do weta i zrób mu...
I pisz co u kicia..
Podrzucę persika na pierwszą stronę![]()
![]()
dzzzk pisze:Najbardziej się właśnie obawiam by nie znalazł się "właściciel", który po tygodniu wstawi kota na allegro za parę stów jako "okazyjnego reproduktora"...
Greta_2006 pisze:Na to jest rada w postaci kastracji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 175 gości