picie wody

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 21:16 picie wody

mój kocur według zalaceń weta je tylko suchą karmę, i w związku z tym ciągle się martwię że wypija za mało wody. Czy ktoś z Was ma może sposób na to żeby kocur chciał pić więcej? może dolewać odrobine mleka, albo jakiegoś smaczku? proszę poradźcie.

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Wto wrz 13, 2011 21:19 Re: picie wody

A dlaczego kocur je tylko suche?
Ja nie karmiła bym kota w ten sposób, nie samym suchym koty żyją :wink:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Wto wrz 13, 2011 21:28 Re: picie wody

fontanna?
(u mnie to działa - piją chętniej)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto wrz 13, 2011 21:34 Re: picie wody

Temu służą różne fontanny, ale bywa, że kot po 2 dniach się znudzi, warto by przed zakupem przetestować...
Można porozstawiać więcej różnych misek, niektóre koty nie chcą pić z plastikowych czy metalowych tylko np. szklanych, a niektóre piją z ludzkich kubków, a jeszcze inne najchętniej kapiącą z kranu...
Woda musi być świeża.

Z dodatków znam elektrolity, koty chętniej piją przy odpowiednio wymierzonej proporcji (woda jest wtedy lekko słonawa), no ale elektrolity są dla kotów chorych...

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro wrz 14, 2011 6:28 Re: picie wody

_namida_ pisze:Można porozstawiać więcej różnych misek, niektóre koty nie chcą pić z plastikowych czy metalowych tylko np. szklanych, a niektóre piją z ludzkich kubków, a jeszcze inne najchętniej kapiącą z kranu...
Woda musi być świeża.

Moja trójka wymyśliła że najpyszniejsza jest woda z metalowej konewki, w której stoi woda do podlewania kwiatów :roll: Efekt jest taki że obok normalnej miski, z kt piją sporadycznie, stoi rzeczona konewka, z kt piją b. chętnie. Pomysły kocie są niezbadane :lol:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro wrz 14, 2011 7:06 Re: picie wody

Mleka bym nie dodawała. Moje koty jedzą tylko suche ( zawsze jadły ) i są zdrowe i piękne. Piją sporo , lubią też wypijać wodę z wazonu , spijać resztki wody z wanny albo ze zlewu. Latem kiedy moja kotka jest sporo ofutrzona ( perska ) lubi maczać pyszczek w misce z wodą.
Obojętnego na niedolę zwierząt i ludzka niedola nie wzruszy

FeminaLaboriosa

Od: Pt lip 23, 2010 13:56

Post » Czw wrz 15, 2011 12:54 Re: picie wody

Szenila pisze:A dlaczego kocur je tylko suche?
Ja nie karmiła bym kota w ten sposób, nie samym suchym koty żyją :wink:

gotowa karma czy to sucha czy mokra jest to dokładnie to samo, tyle że w mokrej płacisz poprostu za wodę. oczywiście BARF i temu podobne diety naturalne sa lepsze dla kota, ale jeśli nie ma takiej możliwości to karma sucha z górnej półki, najlepiej bezzbożówka jest najzdrowsza. kot jest piękny, błyszczący , żwawy, w dobrym nastroju a poza tym chętnie to je. oczywiście daję też surowe mięsko ale tylko w charakterze przysmaku, nie jako posiłek. jak jesteśmy na wakacjach i kot wychodzi do ogrodu to oczywiście jest łowny, ale nie widziałam żeby miał zamiar zjadać swoje zdobycze. tylko się nimi bawi. gdyby naprawdę wolał myszkę to z pewnością by się nie krępował :)

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00