Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czarekpers pisze:Z kot miał trzy razy usg, niestety zawsze miał pusty pęcherz, bo skoro co 10 minut korzysta z kuwety to nic dziwnego. a jeśli chodzi o wyniki to mają być SG >= 1.045, pomyliłam się (jestem troche już zdenerwowana).
czarekpers pisze:Tylko że on je dość dużo, a jeśli chodzi o picie to już tak ma od zawsze, robi się gorąco to przestaje pić, wtedy biegam za nim ze strzykawką i poje na siłe. Ale bardziej teraz martwię się tym jego sikaniem, nie wiem już naprawdę co robić, od tygodnia chodzę do weterynarza, najpierw do jednego, ale po pewnym incydencie, poszłam z kotkiem do innego, polecanego, liczyłam że po lekach jakoś to się unormuje, ale nadal jest źle. Nie wezme kota i nie pojade do wilkiego miasta (choć tam pewnie lepsi weci i laboratoria) bo kotek bardzo stresuje się jakimkolwiek wyjściem z mieszkania, nie mówiąc o jeździe samochodem. A do większego miasta mamy z póltorej godzinki drogi. Nie wiem co robić dalej.
gonia_krak pisze:ja przedwczoraj również byłem u weta bo w jeden dzień było wsio oki a na drugi nic kompletnie nie wypiła mimo upału ponad 30st. Wet pooglądała, zbadała i stwierdziła ostre zapalenie gardła i krtani. Dostała zastrzyk i leki i już na drugi dzień poza tym że zaczęła kichać zaczęła też powoli podpijać i w końcu jeść. Dzisiaj jeszcze też kicha ale wsuwa jedzonko i pije normalnie. Jutro kontrola. Może i Twój ma ostre zapalenie gardła?Kocior nie będzie wtedy nic jadł i pił z bólu
Obawiam się, że bez tego może być trudne zapanowanie nad sytuacją. Niemożliwe będzie prawidłowe zdiagnozowanie. Nie ma innej opcji.czarekpers pisze:...Nie wezme kota i nie pojade do wilkiego miasta ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Beanie, Google [Bot], luty-1 i 794 gości