wiosna...wiecej ruchu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 26, 2004 21:32 wiosna...wiecej ruchu

przytylo sie nam, kotu i nam heh .Dla nas zakupilismy diabelska maszyne, po ktorej sie depce a ona jeszcze ci pokazuje ile kalorii i tluszczu spalilas, nogi bola , rece sie poca, my cierpimy dla wygladu. Kotu sie przytylo tez ociupinke, ale dla kota nie wystarczylo juz na droga maszynerie, zreszta na jej widok zjezyl sie i zwial tchorzliwie do koszyka.Kotu sprawilismy, zmajstrowalismy sprzet tani a takoz ucieche sprawiajacy.spadla na nas plastikowa tyczka z firanki, do zaciagania tejze sie nadajaca (ot plastikowy patyk dlugosi jakies 50 cm). Do tegoz patola T.Z przywiazal wysluzona juz sznurowke dluga, czarna.Ja na to dzielo popatrzylam wzruszylam ramionami bo...taniocha a Rembrandt...oszalal.Najlepsza zabawka, super wedzisko, trening sprawnosciowy dla kota i nas, bo kto szybszy, kto zwinniejszy, ech uciecha.Ciagnie to wedzisko po calym domu, w zebach sznurowka a miedzy lapkami patyk sie wlecze, ledwo na zakretach sie wyrabia, wlecze to za soba i do zabawy nas zacheca.Tylko jak wszyscy z domu wychodza to wedzisko jest chowane, boimy sie, zeby sie w sznurowke nie zaplatal.
Ostatnio edytowano Nie mar 07, 2004 13:36 przez feainne, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

feainne

Od: Pt maja 09, 2003 21:18

Post » Czw lut 26, 2004 22:39

Czasem najzwyklejsze rzeczy stają się najlepszymi zabawkami :wink: U nas ostatnio przebojem stał się zwykły rzemyk. Kupiłam go, żeby owinąć kieliszek o ciekawym kształcie, ale niestety z koszmarnym napisem reklamowym - miał być z niego wazonik. Przy pierwszej próbie owijania Ina po prostu zwariowała na punkcie rzemyka i już żadna zabawka jej tak nie pochłania :wink:
Skutek jest taki, że straszący kieliszek dalej straszy :roll: ale za to jaka kota jest szczęśliwa :D :D :D

ina

Od: Śro paź 08, 2003 21:27

Post » Czw lut 26, 2004 23:01

U mnie Rysiek oszalal na punkcie troche dziwnej wedki. Jak szanowny pan robil kotu domek (bo w sklepie sa brzydkie i be) to zeby bestia nie przeszkadzala to do bambusa przywiazal sznurek na ktorego koncu umiescil kawalek wykladziny dywanowej. A tak po za tym to myszy, ale tylko te wyglamane przez psa. Aportuje jak szalony, nawet w nocy... wiec wieczorem chowamy :twisted: :lol:
7 życzeń, 7 kotów, 7 dni tygodnia

Nigra

Od: Pt sty 16, 2004 13:37

Post » Nie mar 07, 2004 13:39

to pierwsze przedwiosnie Rembrandta, niepewna wiec jestem.nagle odkryl wszystkie wysokie szafy, pod sufitem siedzi, nosem powietrze wciaga, jak okno uchylone to cale pluca tego powietrza z dworu w ciaga.Weszy, kreci sie, miauczy, kluci sie z nami, pyskuje, biega jak oszalaly po domu, atakuje z nienacka.A z drugiej strony przytulasny sie zrobil, dopomina sie glaskow i pieszczot wszelakich, teraz, juz i natychmiast bo inaczej pyskowka gotowa.Czy to jest normalne zachowanie kota gdy wiosna za progiem?
Obrazek

feainne

Od: Pt maja 09, 2003 21:18

Post » Nie mar 07, 2004 15:01

Hmmm, to by tlumaczylo natarczywosc Daisy jesli chodzi o mizianko :lol:

A tak powaznie, to obydwie od dluzszego czasu lookaja z utesknieniem przez drzwi balkonowe :D i rzeczywiscie, przy wietrzeniu wciagaja cale swieze powietrze ZANIM wleci do pokoju :lol: .

Wczoraj bylo piekne sloneczko i nie za zimno, wiec po powrocie ze szkoly (kolo 15) wypuscilam je na balkon, wczesniej kladac na desce polarek (u mnie slonce jest po poludniu). Siedzialy w tym sloneczku z godzine i byly wniebowziete :D . I co wazniejsze - zadnego kichania dzisiaj :D

Ech, zeby juz byla wiosna....

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie mar 07, 2004 15:29

Jamesik szaleje z wisiorkiem. Spore kółeczko z rzemykiem. Aportuje jak piesek :D Uwielbia ostatnio wszystkie papierki, znosi sobie wszystkie na środek dywanu i tarza się w nich co nie miara. Kocha wszystkie sznureczki, słuchawki do walkmana i siatki, których ucha zakłada sobie na plecy jak szeleczki i biega oszalały :D Najczęściej w tych reklamówkach coś się znajduje. Ostatnio biegał z płytami :DD

fefe

Od: Wto lut 10, 2004 12:31

Post » Nie mar 07, 2004 16:14

Wiosna.... Widzę to po tym że mój Felicjanek wyraźnie mniej śpi (zimą potrafił spać prawie całą dobę z przerwami na kuwetkowanie i podjadanie :evil: ) i coraz dłużej przesiaduje na oknie.

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52