(P-Ń) Olo znaleziony, pozostaje problem kotów z os Przyjazni

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 16, 2011 10:52 (P-Ń) Olo znaleziony, pozostaje problem kotów z os Przyjazni

edit: Olo juz znaleziony, w drodze do domu. Pozostaje jednak problem spustoszenia jakie Olo siał w Poznaniu
podczas tygodnia na gigancie. Kocur nie był kastrowany i ma FIV, pozapładniał i pozarażał koty z os Przyjaźni.
str.4.

Kochani,
Zaginął kot, chory na FIV ragdoll o imieniu Olaf.
Przyjechal z Warszawy do ds w Poznaniu.
Kot uciekl przez uchylone okno na osiedlu Przyjazni na Winogradach.
Byłam tam wczoraj, obeszlam pol osiedla, mija 3 doba kiedy kota nie ma, w okolicy zadnych plakatow, ogloszen.
Tyle czasu minelo...
Nie ma szans na znalezienie kota bez grupowej akcji poszukiwawczej, bez przeczesywania osiedla w 10 osob, bez roziweszania plakatow.
Nie mam z tym kotem nic wspolnego, oprocz tego, ze obserwowalam jego losy na facebooku i dlatego
troche sie z nim wirtualnie zzylam.
Pomozcie prosze, czy ktos moglby dzis jechac tam ze mna i pomoc szukac? Roziweszac plakaty?
Blagam.

Tu jego watek na facebooku http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 0567873136

Moje nazwisko Agnieszka Zabrocka, udzielam się na tym wątku, ale uzyskuje malo odpowiedzi. Chce dzialac, szukac,
ale sama nie dam rady. Kota juz tyle czasu nie ma :(

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano Pt lip 22, 2011 16:00 przez Westi, łącznie edytowano 1 raz

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Sob lip 16, 2011 15:19 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Nie mam jak dzisiaj pomóc fizycznie, ale napiszcie koniecznie informację o zaginięciu na wątkach poznańskich, a zwłaszcza na wątku kotów z dworca pkp. Może napiszcie także pw do kasia_5000, dziewczyny opiekują się kotami na os. Pod Lipami. Napiszcie koniecznie do schroniska i najlepiej dajcie znać w poznańskich fundacjach, im więcej osób będzie wiedziało o tym kocie tym większa szansa, że się znajdzie.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Sob lip 16, 2011 16:27 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Moi przyjaciele dokarmiają koty w Poznaniu na ul.Siemiradzckiego,dam im znać..
Gosiara

Post » Sob lip 16, 2011 16:47 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Schronisko jest powiadomione. Ja jestem z fundacji Głosem Zwierząt, powiadomiłyśmy Animalię i Agapeanimali.

Kota nie ma 3-4 dobę, wczoraj dopiero podano wiadomość o jego zaginięciu, a ja dziś wywiesilam pierwsze 10 ogłoszen o zaginięciu kota. Szanse maleją z godziny na godzinę.
Osiedle jest ogromne.
Byłam tam wczoraj godzinę i dziś godzinę, ale ja sama nic nie zdziałam, osiedle jest wielkie, potrzebne jest 10 razy tyle ogłoszeń i ludzi.
Pomóżcie.
Może jutro?

Westi

Post » Sob lip 16, 2011 16:50 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

KMagda pisze:Nie mam jak dzisiaj pomóc fizycznie, ale napiszcie koniecznie informację o zaginięciu na wątkach poznańskich, a zwłaszcza na wątku kotów z dworca pkp. Może napiszcie także pw do kasia_5000, dziewczyny opiekują się kotami na os. Pod Lipami. Napiszcie koniecznie do schroniska i najlepiej dajcie znać w poznańskich fundacjach, im więcej osób będzie wiedziało o tym kocie tym większa szansa, że się znajdzie.

mogłabyś mi podrzucić wątek? od kilku lat prawie nie bywam na miau i straciłam orientację.
dziękuję.

Westi

Post » Sob lip 16, 2011 17:07 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Westi pisze:
KMagda pisze:Nie mam jak dzisiaj pomóc fizycznie, ale napiszcie koniecznie informację o zaginięciu na wątkach poznańskich, a zwłaszcza na wątku kotów z dworca pkp. Może napiszcie także pw do kasia_5000, dziewczyny opiekują się kotami na os. Pod Lipami. Napiszcie koniecznie do schroniska i najlepiej dajcie znać w poznańskich fundacjach, im więcej osób będzie wiedziało o tym kocie tym większa szansa, że się znajdzie.

mogłabyś mi podrzucić wątek? od kilku lat prawie nie bywam na miau i straciłam orientację.
dziękuję.

Jasne, to jest wątek kotów z pkp: viewtopic.php?f=1&t=130188&start=0; napisz mi proszę na pw gdzie dokładnie zaginął ten kot, może mam tam jakiś znajomych.

Czy właściciele kota w ogóle go nie szukają? I czy w takim wypadku kot wróci do nich?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Sob lip 16, 2011 17:20 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Znam temat z Facebooka, mieszkam w okolicy gdzie zaginął Olaf, obeszłam dziś przed południem osiedle - zero plakatów, nigdzie. Czegoś tu nie rozumiem.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob lip 16, 2011 17:26 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Jarka pisze:Znam temat z Facebooka, mieszkam w okolicy gdzie zaginął Olaf, obeszłam dziś przed południem osiedle - zero plakatów, nigdzie. Czegoś tu nie rozumiem.

DS go nie szuka? 8O Nie jarzę :roll: Mam znajomych na tym osiedlu, wprawdzie nie kociarzy ale uczulę - będą patrzeć.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob lip 16, 2011 17:31 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Mam w planach podjechać jutro. Dzisiaj nie dam rady
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lip 16, 2011 18:46 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Ja też mogłabym jutro, może się jakoś skrzykniemy i umówimy?

Jarka

Post » Sob lip 16, 2011 18:57 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Ja będę na pewno, bo jadę do kumpeli.
Nie wiem jeszcze jak długo u niej zabawię, bo mam jej troszkę pomóc przy przeprowadzce.

Pod jakim numerem bloku zaginął kocio?
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Sob lip 16, 2011 19:04 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Nr 12 klatka W. Dziewczyna z fundacji, która wyadoptowała Olafa, może przesłać plakaty mailem, ja nie mam drukarki, może ktoś pomóc?

Jarka

Post » Sob lip 16, 2011 19:42 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Będzie też jerzykówka...zakładamy godz. 12stą

Kiepsko ta akcja coś wygląda. :evil:

Petka

Post » Sob lip 16, 2011 19:57 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Petka pisze:Będzie też jerzykówka...zakładamy godz. 12stą

Nie inaczej :(

Jarka

Post » Sob lip 16, 2011 20:00 Re: POZNAŃ - potrzebna pomoc w poszukiwaniu kota ! proszę...

Jarka pisze:
Petka pisze:Będzie też jerzykówka...zakładamy godz. 12stą

Nie inaczej :(

Dobrze, to ja też będę na 12.00 z nożyczkami i taśmą klejącą pod blokiem 12 klatka W, tak?

Jarka

[następna]