Baranów Sandomierski - potrzebna pomoc przy sterylce!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 14:11 Baranów Sandomierski - potrzebna pomoc przy sterylce!!!

Poszukuję kogoś najlepiej z Baranowa Sandomierskiego, lub bliskiej okolicy (Tarnobrzeg?), kto mógłby pomóc wysterylizować wolnożyjącą kotkę.
Od początku: dokładnie tydzień temu miałam przyjemność zwiedzać kompleks zamkowo-parkowy w Baranowie Sandomierskim http://www.baranow.com.pl/. Budowla piękna, parku niestety wiele nie widziałam, ze względu na pogodę, ale za to w podziemnej części Muzeum zobaczyłam takie oto eksponaty:

Obrazek Obrazek

Z rozmowy z Panią z obsługi dowiedziałam się, że w zamku rezyduje na stałe kotka, która co roku obdarza ich takim przychówkiem - obecnie są 3 młode i matka (moje koleżanki w innej części widziały kociaka i kotkę, więc wszystko się zgadza :wink: ). Ogólnie Pani z obsługi wypowiadała się o kotach przyjaźnie, lecz ponoć kocięta harcujące w niektórych ekspozycjach czasowych były nieco uciążliwe. No i pewnie nikt nie wie, co się z nimi działo, kiedy dorosły ... Koncepcja sterylizacji kotki jej osobiście bardzo się spodobała, ale nie było jej szefa, władnego decydować.
Dzisiaj dostała odpowiedź na maila, którego wysłałam - Pan (szef, jak mniemam) jest bardzo zainteresowany sterylizacją rezydującej kotki i prosi o skontaktowanie go z osobą lub instytucją, która w tym pomoże. Trudno mi powiedzieć, czy jest w stanie jakoś ten zabieg opłacić, to już trzeba by ustalić w rozmowie o konkretach. Być może potrzebna jest klatka-łapka, a może kotka jest wobec kogoś na tyle ufna, że da się złapać w ręce. Otwarta jest też kwestia kociąt - myślę, że mają ok 4-5 tygodni, wiec nadają się do socjalizacji, tylko czy będzie dla nich DT?
Ja sama jestem z Warszawy i w tamtych okolicach byłam przejazdem, nie znam nikogo. Widziałam w Sandomierzu szyld Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt i to wszystko :twisted: . Czy ktoś z tego rejonu mógłby pomóc? Podam na pw nazwisko i telefon Pana zainteresowanego sterylką kotki.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lip 10, 2011 18:32 Re: Baranów Sandomierski - potrzebna pomoc przy sterylce!!!

:!:

alix76

Post » Pon lip 11, 2011 9:17 Re: Baranów Sandomierski - potrzebna pomoc przy sterylce!!!

:?:

alix76

Post » Pon lip 11, 2011 10:17 Re: Baranów Sandomierski - potrzebna pomoc przy sterylce!!!

Ja nie pomogę - mam [i:1xkixhop]trochę [/i:1xkixhop]za daleko. :wink:

Ale znalazłam takie coś:
http://www.tspz.pl/

Może tam się uda coś uzyskać dla tych kotów? Szkoda by było zaprzepaścić dobre nastawienie szefostwa muzeum.
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 11:09 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon lip 11, 2011 16:42 Re: Baranów Sandomierski - potrzebna pomoc przy sterylce!!!

Dzięki, Agn, napisałam do nich ... ale byłabym spokojniejsza, gdyby ktoś z okolicy pilotował sprawę. Na razie to próbuję załatwić sprawę, w której nie bardzo jestem stroną :oops:

alix76