4-miesięczny rudy Centuś szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 02, 2011 10:36 4-miesięczny rudy Centuś szuka domu

Czy ktoś przygarnie małego kotka (ma miesiąc) wygląda na zdrowego, ma apetyt i garnie się do zabawy. Ktoś go musiał wyrzucić bo od 2 dni błąka się po mojej ulicy. Ja nie mogę go wziąć bo mieszkam u rodziców i mam już 2 koty na 3 nie chcą się zgodzić.

Oddam w dobre ręce mieszkam w Grójcu ok 40 km od Warszawy.
Ostatnio edytowano Wto lip 12, 2011 18:12 przez maxima161, łącznie edytowano 1 raz

maxima161

Od: Pon kwi 19, 2010 22:41

Post » Sob lip 02, 2011 10:37 Re: Przygarnij kotka

Chociaż podniosę.
:ok: za nowy domek

szyszek

Od: Czw paź 14, 2010 14:11

Post » Sob lip 02, 2011 10:43 Re: Przygarnij kotka

Konieczne są ogłoszenia ze zdjęciem.
Miesiąc to maleństwo jeszcze - nie przeżyje samo na ulicy. :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob lip 02, 2011 10:48 Re: Przygarnij kotka

Mam aparat w pracy :(. Szkoda mi go dałam mu troszkę suchej karmy dla kociąt to aż się trząs :( i wypił od razu całą miseczkę z wodą.
Mam nadzieje, że szybko znajdzie się dla niego dobry i odpowiedzialny domek :(

maxima161

Post » Sob lip 02, 2011 11:05 Re: Przygarnij kotka

poproś rodziców może się zlitują na maleństwem.
Jemu mały kącik potrzebny tylko a w międzyczasie można dać ogłoszenia i szukać mu domu stałego.
Taki maluszek nie przeżyje sam na ulicy :cry:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Sob lip 02, 2011 11:13 Re: Przygarnij kotka

kociak na ulicy i jeszcze w taka pogodę nie ma szans. A jak ufny to zaraz cos mu jakiś debilasty zrobi. Poza tym samochody,psy, zaraz będzie chory...
Tylko przygarniecie małego i szybkie szukanie domu da mu szansę. Porób ogłoszenia,Pogadaj z rodzicami. Chodzi tylko o danie małemu czasu na znalezienie mu DT/DS. Spokojnie i w bezpiecznym miejscu poczeka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob lip 02, 2011 14:57 Re: Przygarnij kotka

Na razie kociak musi zostać na dworze :( pudełko kartonowe, czysta woda i suche musi mu na razie wystarczyć :(. Niesamowity jest ten kot biega bawi się jest śliczny. Podejrzewam, że ktoś go wyrzucił z domu bo strasznie bał się ludzi przez 2 dni jak wychodziłam i wracałam z pracy uciekał przede mną dziś na początku nieśmiało ale małymi krokami dal się pogłaskać. Teraz jak wracałm do domu to się tulił do mnie i łasił. Aż mi się wyć chce ;(

Ponawiam apel czy ktoś go przygarnie? Oddam tylko w dobre ręce.

maxima161

Post » Sob lip 02, 2011 15:29 Re: Przygarnij kotka

Chyba ma więcej niż miesiąc, bo moja sześciotygodniowa Tola miała jeszcze niebieskie oczka, była maleństwem mieszczącym się w dłoni.Niemniej jednak to maluszek, nie mógłby pomieszkać w łazience? Z domu naprawdę łatwiej wyadopotować, z ulicy już nie koniecznie.Nikt nie mówi,że ma zostać na stałe, ale skoro macie już dwa koty, to znaczy,że jesteście przyzwyczajeni do obecności zwierząt w domu.Większość forumowiczów jest zakocona po uszy, ma nawet koty w klatkach.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 02, 2011 20:47 Re: Przygarnij kotka

Nie mogę się dodzwonić do założycielki wątku, na forum też jej nie ma. Jeśli jutro się dodzwonię i kociak jeszcze będzie, jadę po niego. Trzymajcie kciuki!
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Sob lip 02, 2011 21:18 Re: Przygarnij kotka

Efcia1 pisze:Nie mogę się dodzwonić do założycielki wątku, na forum też jej nie ma. Jeśli jutro się dodzwonię i kociak jeszcze będzie, jadę po niego. Trzymajcie kciuki!

:ok: :ok: :ok:

Jak są dwa koty to i 3 by sie zmieścił.Nawet w łazience. Łatwiej szukać DT a i malec bezpieczny. Maluszek na dworze. :cry: Smutne.Kartonowe pudełko w deszcz nie daje ochrony.Małe ciałko wyziębia się szybko. Nie jest grzane przez mamę i rodzeństwo. Jak jest tak mały to nie wiadomo jak z jedzeniem.
Nie wyobrażam sobie zostawienie spotkanego kociego dziciaka . :cry: Mimo totalnego zakocenia.

Oby był.Oby ,bo na dworze paskudnie strasznie. :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Sob lip 02, 2011 22:15 Re: Przygarnij kotka

postaraj się go odrobaczyć i zaszczepić-zdrowe kociaki prędzej znajdą chętnych na dom.
no i ogłoszenia wszędzie..!musisz wymyślić ładną treść ogłoszenia,która chwyci za serce.
tutaj każdy ma po kilka kotów nawet...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie lip 03, 2011 9:09 Re: Przygarnij kotka

Niestety, mam związane ręce. Telefon jest wyłączony (albo rozładowany), dziewczyny nie ma na forum. Mogę tylko siedzieć i czekać. Mam nadzieję, że maxima się odezwie. Obawiam się jednak, że w taką pogodę kociaka i tak nie będzie... Niech to szlag!
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Nie lip 03, 2011 9:29 Re: Przygarnij kotka

Efcia1 pisze:Niestety, mam związane ręce. Telefon jest wyłączony (albo rozładowany), dziewczyny nie ma na forum. Mogę tylko siedzieć i czekać. Mam nadzieję, że maxima się odezwie. Obawiam się jednak, że w taką pogodę kociaka i tak nie będzie... Niech to szlag!
Najgorsze są watki pomocowe, gdzie znika sam wołający o nią.
Tylko mam nadzieję,że cisza oznacza działanie w kierunku uratowania kota.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lip 03, 2011 12:08 Re: Przygarnij kotka

Kociak już bezpieczny u mnie w domu. Okazał ok. 4-5 miesięcznym kocurkiem. Oprócz tego, że jest głodny i zmęczony, wygląda na to, że nic mu nie dolega, odpukać. Nie mógł się długo błąkać, jest w dobrej kondycji, ładne futerko, nie jest chudy, troszkę brudny, wiadomo. Jest zupełnie oswojony, to znaczy że miał dom...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Nie lip 03, 2011 14:28 Re: Przygarnij kotka

cieszę się.Młodzik jeszcze!
Wcale mnie nie dziwi ta rozbieżnosć wiekowa :roll: .Często występuje :kotek:
Obrazek

ASK@

[następna]