Sikanie tu i ówdzie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2004 11:16 Sikanie tu i ówdzie

Wiem, że o sikaniu poza kuwetą było, ale mam konkretny przypadek: młodziutka, 8 tygodniowa koteczka, jedyna pupilka w domu - czasem sika do kuwety, a czasem na łóżko, nawet w obecności opiekunów. Zaziębić nie miała się gdzie, bo nie jest wypuszczana nawet na balkon. Bardzo proszę o jakieś sugestie, może czymś należy spryskać łóżko?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro lut 18, 2004 11:42

Majorka, ja bym jednak zaczęła od badań... Kryształki może mieć i bardzo maly kotek i niewiele to ma z przeziebieniem...
(vide 4 miesięczny Budyń, jak tylko do nas przybył - załatwiał się do kuwety, a co jakiś czas na materac. To znaczy zdarzyło mu się to dwa razy, bo po drugim razie został zatachany do weta)
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Śro lut 18, 2004 11:44

Wspomniałam o tym koleżance (to koteczka jej siostry, mieszkają w Kielcach), tylko wydawało mi się niemożliwe u takiej małej koteczki, urodzonej w domu. Czyli co, nałapać siuśków?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro lut 18, 2004 11:45

Taki maluszek pewnie nie pamieta drogi do kuwety ;)
Moje paskudy tez tak mialy - sikaly na wszystko co im sie nawinelo pod dupke - lozko, rzucone gdzies ubranie, koce itp.
Przeszlo im po odrobaczaniu i z wiekiem;)
Bo powodem moga tez byc robaki. Wydaje mi sie ze paskudy przez sikanie w bezpiecznym miejscu (lozko) sygnalizowaly ze maja obcych.

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro lut 18, 2004 19:42

Majorko, profilaktycznie zbadalabym mocz. W koncu pecherz mozna przeziebic tez w domu (nawet ludziom sie zdarza) a to wcale nie musi isc w parze... No i jesli sa jakies widoczne objawy to zwykle jednak cos sie dzieje. Moze byc tak, ze wykluczone zostana problemy ukladu moczowego, i zostana wtedy inne...

Telma byla mala i osikana od poczatku (i nie wymagalo to badania moczu :wink: ), wiec moze to niezbyt dobry przyklad, ale gdyby nie wizyta u weta to myslalabym do dzisiaj, ze sika poza kuweta bo 1) nie moze jej znalezc 2) na zlosc...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58