proszę pomóżcie!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 15:38 proszę pomóżcie!!!

miałam dwumiesięcznego kocurka który mi gdzieś zniknął... mieszkam na wsi z dala od głównej ulicy. wczoraj rano przyszedł do mnie razem ze Swoją mamą jak zwykle na śniadanko do domu... potem wyprowadziłam je na dwór tak jak zwykle... gdy przyjechałam z pracy małego już nie było... Szukałam wszędzie na polach pobliskich na podwórku i nigdzie go nie ma... Kotka też go szuka i woła i nic... Jak myślicie czy dwumiesięczny kocurek wróci :?: Proszę o radę... :( :(

Kochająca Zwierzęta

Od: Czw cze 16, 2011 15:25

Post » Czw cze 16, 2011 16:30 Re: proszę pomóżcie!!!

Albo ktoś go zabrał, albo gdzieś wpadł w jakąś dziurę i wyjść nie może. Zastanów się nad zakamarkami gdzie mógł wpaść i nie móc wyjść. Dwumiesięczny sam by tak nie nawiał raczej. Popytaj sąsiadów. Może jakieś psy go pogoniły? Nie kręcą się tam?

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Pt cze 17, 2011 12:52 Re: proszę pomóżcie!!!

Wszędzie już sprawdziłam po kilka razy, nie ma go... Nawet jeśli by się gdzieś zaklinował to by reagował na wołania kotki... Może jakiś obcy kot go pogonił... Nie mam już koncepcji... No trudno... Żal mi kotki bo mały jeszcze cały czas pił jej mleko, a teraz ma nabrzmiałe piersi i na pewno ją bolą... Szkoda tylko że już nie będzie miała małych... Bo miała komplikacje po porodzie i musiałam ją poddać sterylizacji... Tęsknię za nim... :(

Kochająca Zwierzęta

Post » Pt cze 17, 2011 12:54 Re: proszę pomóżcie!!!

Kochająca Zwierzęta pisze:Wszędzie już sprawdziłam po kilka razy, nie ma go... Nawet jeśli by się gdzieś zaklinował to by reagował na wołania kotki... Może jakiś obcy kot go pogonił... Nie mam już koncepcji... No trudno... Żal mi kotki bo mały jeszcze cały czas pił jej mleko, a teraz ma nabrzmiałe piersi i na pewno ją bolą... Szkoda tylko że już nie będzie miała małych... Bo miała komplikacje po porodzie i musiałam ją poddać sterylizacji... Tęsknię za nim... :(

nie za szybko położyłaś kreskę na tym maluszku? weź mamunię na smyczkę i pochodź z nią trochę po okolicy, daj mu szansę na życie, skoro jak piszesz kochasz zwierzęta
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt cze 17, 2011 12:56 Re: proszę pomóżcie!!!

Kochająca Zwierzęta pisze:Wszędzie już sprawdziłam po kilka razy, nie ma go... Nawet jeśli by się gdzieś zaklinował to by reagował na wołania kotki... Może jakiś obcy kot go pogonił... Nie mam już koncepcji... No trudno... Żal mi kotki bo mały jeszcze cały czas pił jej mleko, a teraz ma nabrzmiałe piersi i na pewno ją bolą... Szkoda tylko że już nie będzie miała małych... Bo miała komplikacje po porodzie i musiałam ją poddać sterylizacji... Tęsknię za nim... :(

A to akurat nie szkoda, tylko b. dobrze!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt cze 17, 2011 12:56 Re: proszę pomóżcie!!!

Kochająca Zwierzęta pisze:Szkoda tylko że już nie będzie miała małych... Bo miała komplikacje po porodzie i musiałam ją poddać sterylizacji... [/i]

Anja pisze:Motto forum miau.pl:
1. Kot to nie tylko przyjemność, ale przede wszystkim obowiązek.
2. Staramy się pomagać kotom wolnożyjącym.
3. Jesteśmy przeciwko pseudohodowlom i rozmnażaniu "niby rasowych" kotów.
4. Jesteśmy za sterylizacją i przeciw bezmyślnemu rozmnażaniu.
5. Jesteśmy przeciwni "kolekcjonerstwu". Pomagajmy kotom mądrze.
-> Bierzmy pod stałą opiekę tyle zwierząt, ile jesteśmy w stanie samodzielnie utrzymać i zapewnić im komfort życia.

(autor: Falka i nasi forumowicze)

Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat
...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi
domu i pana, który się mną zaopiekuje,
i prawa do życia tak długo,
jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem
...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne,
a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne
(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ ; tłumaczenie: ani)

ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Pt cze 17, 2011 13:01 Re: proszę pomóżcie!!!

dorota13 pisze:
Kochająca Zwierzęta pisze:Szkoda tylko że już nie będzie miała małych... Bo miała komplikacje po porodzie i musiałam ją poddać sterylizacji... [/i]

-> Bierzmy pod stałą opiekę tyle zwierząt, ile jesteśmy w stanie samodzielnie utrzymać i zapewnić im komfort życia.

(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ ; tłumaczenie: ani)

Wow nieźle... wychodzi na to że jestem jakimś potworem bo żałuję że moja kotka nie będzie miała już małych...

Kochająca Zwierzęta

Post » Pt cze 17, 2011 13:04 Re: proszę pomóżcie!!!

Na tym forum od lat są ludzie, którzy walczą z ogromem nieszczęść kocich, z ich bezdomnością,a sterylizacja to jak na razie chyba najskuteczniejszy sposób tej walki i wszyscy są za sterylizacjami. Wejdź na kociarnię i zobacz, ile maluchów szuka nowego domu - pomnóż to przez 3 lub 5, bo wiele nie jest tutaj ogłaszanych. Nie potrzeba kolejnych szukających małych, zagubionych, zabitych przez samochód, psa czy człowieka.
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pt cze 17, 2011 13:24 Re: proszę pomóżcie!!!

Igulec pisze:Na tym forum od lat są ludzie, którzy walczą z ogromem nieszczęść kocich, z ich bezdomnością,a sterylizacja to jak na razie chyba najskuteczniejszy sposób tej walki i wszyscy są za sterylizacjami. Wejdź na kociarnię i zobacz, ile maluchów szuka nowego domu - pomnóż to przez 3 lub 5, bo wiele nie jest tutaj ogłaszanych. Nie potrzeba kolejnych szukających małych, zagubionych, zabitych przez samochód, psa czy człowieka.

Ja również jestem za sterylizacją!!! Nie mam nic przeciwko... Zakładając ten post chciałam tylko żeby mi ktoś poradził gdzie takiego maluszka można szukać i czy jest szansa że sam wróci. A tu się zrobił wykład na temat sterylizacji kotów...

Kochająca Zwierzęta

Post » Pt cze 17, 2011 13:28 Re: proszę pomóżcie!!!

Dostałaś radę od mar9. Skorzystałaś z niej?
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pt cze 17, 2011 13:31 Re: proszę pomóżcie!!!

Agnieszka16 pisze:Dostałaś radę od mar9. Skorzystałaś z niej?

Już od 2 dni biorę kotkę ze sobą bo ona wszędzie za mną chodzi i szukamy...

Kochająca Zwierzęta

Post » Sob cze 18, 2011 12:09 Re: proszę pomóżcie!!!

i co z maluszkiem?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob cze 18, 2011 12:12 Re: proszę pomóżcie!!!

dorota13 pisze:

:ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob cze 18, 2011 12:13 Re: proszę pomóżcie!!!

Kochająca Zwierzęta pisze:
dorota13 pisze:

Wow nieźle... wychodzi na to że jestem jakimś potworem bo żałuję że moja kotka nie będzie miała już małych...

Wychodzi na to, że bardzo słusznie zrobiłaś, poddając kotkę sterylizacji :piwa:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob cze 18, 2011 12:19 Re: proszę pomóżcie!!!

Kochająca Zwierzęta pisze:
Igulec pisze:Na tym forum od lat są ludzie, którzy walczą z ogromem nieszczęść kocich, z ich bezdomnością,a sterylizacja to jak na razie chyba najskuteczniejszy sposób tej walki i wszyscy są za sterylizacjami. Wejdź na kociarnię i zobacz, ile maluchów szuka nowego domu - pomnóż to przez 3 lub 5, bo wiele nie jest tutaj ogłaszanych. Nie potrzeba kolejnych szukających małych, zagubionych, zabitych przez samochód, psa czy człowieka.

Ja również jestem za sterylizacją!!! Nie mam nic przeciwko... Zakładając ten post chciałam tylko żeby mi ktoś poradził gdzie takiego maluszka można szukać i czy jest szansa że sam wróci. A tu się zrobił wykład na temat sterylizacji kotów...
Ano... Czasami jakoś tak wychodzi :roll: Wszyscy tu mają jak najlepsze intencje. W ogólnych zarysach - chodzi o to, żebyś nie żałowała, bo bardzo dobrze zrobiłaś :piwa:

Spróbuj popatrzeć na otoczenie oczami takiego kociaka. W którą stronę mógłby uciec? Gdzie mógłby się schować przed niebezpieczeństwem? Może wpadł do jakiejś piwnicy? Może ktoś przez pomyłkę go zamknął w jakiejś szopie lub garażu?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

[następna]