Eksmisja kotów z Cybernetyki / Wawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 19:30 Eksmisja kotów z Cybernetyki / Wawa

Witam,

Już kiedyś pisałam na forum o kotach żyjących wolno w okolicach mojej pracy i znajdujących się pod nieoficjalną opieką pracowników ochrony, pana Wiesława i pani Grażynki. Idylla się skończyła, właściciel budynku zażądał natychmiastowego pozbycia się kotów, które od lat były tam dokarmiane i znajdowały ciepły kąt zimą...

Poniżej mail, który dostałam właśnie od znajomej pracującej w tym miejscu:

"Dzisiaj (pierwszy dzień po urlopie) dowiedzialam sie, ze administrator obiektu zazadal, zeby do konca tygodnia zlikwidowac wszystko co wiaze sie z kotami - argumenty : sanepid I cos tam. Aktualnie kotow jest 5, dwie szaro-bure I 3 czarne. Wiek szroburych, powyzej 10 lat, wiek czarnych - ok. 10 lat lub troche mniej.
Jest jeszcze jedno stado na ul. Cybernetyki (jest prawdopodobienstwo, ze beda wedrowac na stare miejsce i moze to sie skonczyc kiepsko).
Poza tym jest b.pilna potrzeba zawiezienia 1 kotki czarnej do lekarza , przez okres mojego urlopu - do 3-go czerwca jej Stan sie b. Pogorszyl.
moze udaloby sie dozywotnio, przynajmniej czesc umiescic np. W Fundacji Koci Swiat, deklarujac np. pokrycie kosztow utrzymania, czy znalazlybysmy kogos kto bylby sklonny na taka wirtualna adopcje? Ja moge zadeklarowac przynajmniej 1 kota".

Co możemy zrobić z co najmniej 5 kotami (nie wiem, o co chodzi z drugim stadkiem). Do tej pory udało nam się znaleźć w wielkich trudach nowe domy dla 3 młodych kotów. Nie wyobrażam sobie, co możemy zrobić z 5 dorosłymi kotami... Czy jakieś schronisko przyjmie tyle zwierząt...? Sądzę, że udałoby mi się znaleźć sponsorów dla każdego z nich, ale problemem jest znalezienie im miejsca w tak krótkim czasie. Mam nadzieję, że czarną chorującą kotkę uda sie umieścić w Fundacji po tym, jak ją zabierzemy do weterynarza.
I jak złapać 5 kotów???

Proszę o jakieś pomysły, rady, bo na razie jestem załamana... :cry:

Dodam, że miejsce, o którym mowa znajduje się tuż przy nowo wybudowanym wiadukcie łączącym Cybernetyki z 17 stycznia nad torami kolejowymi. Ruch jest tam coraz większy, więc koty tam żyjące mają spore szanse trafić pod koła samochodów. :( Kiedyś była to mała uliczka na "zadupiu", więc kotom było tam dobrze...

Kniahini

Od: Śro lis 01, 2006 4:01