kot wycięcie kawałka jelita grubego i problemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 8:52 kot wycięcie kawałka jelita grubego i problemy

Witam,potrzebuje pomocy bo jestem zrozpaczona sytuacją mój kocurek 4 letnie jest po usunięciu kawałka jelita grubego niestety po 3 dniach czekania na kupę i braku apetytu,drażliwości na dotyk weterynarz stwierdził iż trzeba operować (kot miał robione zdjęcie rtg które wykazało zapchanie na max) teraz mija tydzień od operacji a ja jestem zrozpaczona mój Psikus od tygodnia robi strajk głodowy a ja nie wytrzymuje emocjonalnie do niedzieli chodził na kroplówki,próbowałam karmę royal canin dla rekowalescentów oraz dla kotów z problemem jelitowym,nic powąchał odszedł weterynarka stwierdziła że problem może pochodzić z głowy więc przepisała mu oxazepam Psikus brał go z jakieś 3 dni wzbudziło to w nim ogromne pragnienie(wcześniej też miał ale maleńkie) skubną coś z paluszka ale miska i konkret jedzenie olał,oprócz tego dostaje mleczko vijo veterinary pił z łyżeczki niewielkie ilości ale pił wczoraj wypił prawie pół buteliki a kilka godzin po zjadł odrobine surowej wołowinki myśleliśmy że z radości zaczniemy skakać!!! ale cóż wczoraj jeszcze działał oxazepam a dziś nic nie skubną bo inna wetka kazała go odstawić pomóżcie!!!

asimka

Od: Śro cze 30, 2010 20:23

Post » Wto cze 07, 2011 9:03 Re: kot wycięcie kawałka jelita grubego i problemy

Karmić na siłę RC convalescense.
To jest proszek do rozrabiania, rozrób tak zeby się dało nabrać do strzykawki.
Tak karmiłam moją Antoninke po usunieciu częsci jelita.

aguś

Od: Czw sty 29, 2004 20:51

Post » Wto cze 07, 2011 9:35 Re: kot wycięcie kawałka jelita grubego i problemy

Boję się podawać ze strzykawy bo miał awersje do niej a jeśli problem faktycznie jest z jego główki to czy nie zablokuje się ponownie??? podstawiam miseczkę i miauczy ale jeść nie je

asimka

Od: Śro cze 30, 2010 20:23