W-wa potrzebny DT dla kotki z 5 kociakami

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 11:31 W-wa potrzebny DT dla kotki z 5 kociakami

Witam,
wybaczcie, jeśli piszę nie tu gdzie trzeba (wowczas proszę o przeniesienie watku), ale piszę na szybko, z komórki, z marudzącym maluchem ;) sprawa jest trochę pilna.
Na terenie koło zakładu pracy mojej znajomej okociła się przychodna kotka. Wypatrzyli to ochroniarze, do tej pory opiekowali się kotką i maluchami, ale teraz podobno zaczynają robić problemy, podobno była mowa o oddaniu kotów do schroniska.
Częsć kociaków jest "zarezerwowana", jednego bierze moja przyjaciółka i w związku z zaistniała sytuacją pyta, czy takiego maluszka można już zabrać od mamy (kotki mają ok.5tyg.) Oczywiście odradzałam jej to, ale już sama nie wiem, wizja schroniska nie jest zachęcająca. Obiecałam zorientować się w możliwości znalezienia DT, zwłaszcza, że tam teraz na pewno nikt nie zadba o odrobaczenia i szczepienia, a już czas. Wiem, że tu jest wiele dobrych dusz, które mają doświadczenie w takich sprawach.
proszę więc o pomoc. Kotkow jest pięć, mają ok.5 tygodni, z relacji przyjaciółki wynika, że 2-3 z nich mają zapewnione docelowe domy. Kotki są na Żeraniu. Może da się cos zrobić, żeby nie odbierać teraz kociąt mamie?
Obrazek

pctrx

Od: Czw lis 17, 2005 14:57

Post » Pon maja 09, 2011 13:33 Re: W-wa potrzebny DT dla kotki z 5 kociakami

mogę jedynie podrzucić

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Pon maja 09, 2011 16:59 Re: W-wa potrzebny DT dla kotki z 5 kociakami

Przenoszę na Koty.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52