Ellen pisze:Happy, ja tez kiedys mialam do czynienia z wydzierajacymi sie wetami, ale to bylo dawno, nie te czasy. Pamietam jak jeden taki madry sterylizowal moja Kicie i sie biedna kocina obudzila w trakcie operacji

Zapewiam, że nie od krzyku tego bencwała...
Poprostu się "szczypał"w środkach lub nie potrafił dobrać dawki pod narkozę...
A potem rodzą się historie typu - miałem operację na wyrostek, lekarz się zapomniał i została mi beczka po piwie w brzuchu...
To oczywiście żart totalny (i nie generalizuję, lecz zainteresowani wiedzą, iż tak się zdaża), ale jakbym spotkał lekarza wet. który sie ze mną kłuci odnośnie np. wspomnianego Fel-0-Vax 5 i zakazu szepiania na białaczke to na miejscu bym mu "wklepał", że np. posyła biedne zwierzaki do piachu... A co on wie co wstrzykuje skoro po farmacji składników nie potrafi odczytać....?
Cóż na każdej medycynie (człowieczej i zwierzęcej) chemia i farmaceutyka to totalna podstawa (z doświadczenia wiem że nie różnią się absolutnie niczym poza proporcjami i specyfiką chorób wirusowych - dobry wet potrafi zalecic leki tzw. "człowiecze" na wyleczenie kociambra, psa, żółwia, etc....) Dla każdego lekarza to jak tabliczka mnożenia, a tym on potem lepszy im bardziej poza praktyką ma to jeszcze "we krwi"...
Tu akurat nie ma absolutnie dyskusji!!!!
ps. szczepionki "Fel0vax'a" na naszym rynku są powszechnie dostępne od conajmniej 2 lat... skoro aż takie zaległości u tego "kolegi" - to polecam skreślić tego weta z leczenia swoich kociaków i ponadto kreatywnie reagować na zakończenie jego kariery we właściwych instytucjach...
ps. 2. Może i przykład nie na miejscu - mój ojciec lat temu spadł z wysokości (pilot) m.in. i stlukł łokieć... nic nie złamał tylko zbił totalnie... po latach kilkudziestu owo zbicie "przypomniało" się - decyzja ręka do amputacji....
Dobrze, że dobrych lekarzy zawsze w kole rodziny było "od metra" - założyli drenaż, 2 tygodnie odwpowiedniego leczenia i ręka jak ta lala....
Dziś bez mała minęło prawie 20 lat i bez nawrotów....
A mogłem się witać od tylu lat z ojcem lewą ręką....