Zatwardzenie i bekanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 16:09 Zatwardzenie i bekanie

Witam wszystkich. Mam pytanie. Moja około dwumiesięczna kicia, którą mam od trzech dni, ostatnią kupę zrobiła wczoraj o 6 rano. Dzisiaj cały dzień skakała, biegała i zachowywała się normalnie. Karmie ją cieplutkim mleczkiem i gotowanym kurczaczkiem z wiskasem juniorem. Około godzinę temu beknęła, aż zapachniało zgniłym jajkiem. Nie wiem co za bardzo robić, bo teraz jest osowiała i poszła spać. Bardzo się o nią martwię i proszę o szybkie odpowiedzi.

JulkaOstap

Od: Pon maja 02, 2011 15:01

Post » Pon maja 02, 2011 16:13 Re: Zatwardzenie i bekanie

A mleko jakie podajesz ? Mam nadzieje, że dla kociąt a nie dla ludzi :!:

A tak poza tym, to po whiskasie też bym bekała, to największe badziewie :(
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon maja 02, 2011 16:32 Re: Zatwardzenie i bekanie

malenstwu kup moze gerbera dla ludzkich kociat, czyli dzieci :P . wiem, ze tak karmia kocie malenstwa ludzie, i kotki dobrze na tym wychodza. i nie dawaj krowiego mleka, niestety podraznia czesto jelita.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro maja 04, 2011 14:54 Re: Zatwardzenie i bekanie

Przede wszystkim potrzebna jest zmiana diety. Whiskas zawiera 3% mięsa, reszta to sama chemia i konserwanty i zboże, a kot nie jest królikiem, a mięsożercą. Dodatkowo kotu nie powinno podawać się krowiego mleka wbrew temu co wiele osób nadal sądzi, ponieważ większość kotów cierpi na nietolerancję laktozy. Do picia wystarczy w miseczce świeża woda.

Kociak absolutnie także nie powinien dostawać niczego z ludzkiego stołu.

Na przepchnięcie kupki możesz spróbować podać kociakowi zaparzone gluty z siemienia lnianego tak jak daje się je ludziom, aby zwiększyć poślizg. W razie gdyby kociak dalej nie robił kupki trzeba z nim przejść się do weterynarza.

Bekanie, zatwardzenie/rozwolnienie, brzydki zapach z kuwety i z pyszczka, puszczanie śmierdzących bąków są objawami wskazującymi na problemy z układem pokarmowym, które w 90% przypadków ustępują po zmianie diety na zdrową i właściwą.

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30