POMOCY!!!! BARDZO PILNE!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 09, 2004 8:48 POMOCY!!!! BARDZO PILNE!!!!

Przepraszam, że pełno wykrzykników i wielkie litery ale sytuacja jest dosłownie kryzysowa. W Dolwecie są obecnie dwie kotki, które mają problem z oczami ale generalnie są zdrowe. Muszę im bardzo pilnie, najlepiej dziś znaleźć tymczasowy dom. Naprawdę nawet dom na tydzień to wielka pomoc bo musze do kliniki przewieźć kotkę mieszańca norweski leśniej, koteczka bardzo sie pochorowała, tak bardzo, że jak jej na dniach nie przewiozę do kliniki to na pewno nie przeżyje. Ona jest tak cudna i tak łagodnia, że nie pozwolę jej umrzeć! Ale w Dolwecie nie ma dla niej miejsca. Błagam niech ktoś z Wrocłąwiam zechce przechować którąś z kotem z Dolwetu choćby kilka dni w domu!!!!
Ja musze ratować norweskę!!!!!!
Sami zobaczcie jaka jest cudna - www.kocie-zycie.prv.pl jest w dziale galeria bo nie zdążyłam zrobić jej strony na sos.
Błagam pomóżcie zwolnić na kilka dni miejsce w klinice bym mogła ją ratować!!!
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Pon lut 09, 2004 9:58

rozumiem, że jest poniedziałek, i do tego w miarę wcześnie i niedawno napisałam ale proszę niech we Wrocławiu znjdzie się ktoś, kto przez 4 - 5 dni przechowa kotkę, która ma problem z oczami bym mogła ratować norweskę... Bardzo proszę

miki

Post » Pon lut 09, 2004 10:09

Najprawdopodobniej bedę mieć domek zastępczy ale od jutra.
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Pon lut 09, 2004 13:26

W górę!

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon lut 09, 2004 13:40

Dzięki za podbicie Rysiu!
W tej chwili sytuacja wygląda tak - znalazł się tymczasowy dom dla szylkrety, idealnie byłoby gdyby znalazł się dom dla czarnej koteczki (jest przemiła) tyle, że to musi być dom w którym będzie się jej zapuszczać 4 razy dziennie krople bo to bardzo ważne - od tago zależy czy uratuje się oko. Poza tym koteczka jest zdrowa i naprawdę może iść do domu.
Dzwoniłam do Dolwetu, nawet gdyby nie znalazło się miejsce dla kotek przyjmą norweskę by ją ratować.
Uff dziś poziom mojej adrenaliny jest na wyczerpaniu...
Czarna kotka o której mówię to ta, o której pisze Kiwi w przyklejonym wątku.
Pomóżcie znaleźć jej dobry dom, w którym odzyska wzrok.
Uff, teraz dla mnie najważniejsze, że ta długowłosa koteczka będzie ratowana :P oby się udało!

miki

Post » Pon lut 09, 2004 14:17

Cholera , mam wyrzuty sumienia, bo jestem z Wrocławia a nie mogę pomóc :( Nie mam kontaktu z moim TŻ,żeby przedyskutować sprawę a boję się,że moje koty "nowej" nie zaakceptują. Sówka sama jest nowa a Tytus ma przez nią za dużo stresu i może wyładować się na chorej koteczce.

Moniq

Od: Śro sty 28, 2004 10:20

Post » Pon lut 09, 2004 21:35

Moniq - spróbuj, możesz koty izolować - np. zamknąć chorą koteczkę w jednym pomieszczeniu na początku, albo, jeśli się nie dogadają, spokojnie poszukać jej innego domu!!

ryśka

Post » Pon lut 09, 2004 21:36

Nie udał się z jednym z domów. Kicia ma zastępczy dom do piątku :( .
Pomoc potrzebna nadal. Wiem, że bardzo mało ludzi jest z Wrocławia na forum:(. Ratunku!! Proszę pomóżcie znaleźć dom.
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Wto lut 10, 2004 9:00

Bardzo potrzebna dalej pomoc - szylkreta w piątek musi mieć nowy dom a to tylko 3 dni :( - do Dolwetu już jej zabrać nie mogę, do schroniska ją oddać byłoby zbrodnią.
Czarna również szuka domu i najlepiej jakby ta norweszka długowłosa też została zabrana na leczenie do domu i już została u kogoś.
Kocisko jest przepiękne, na stronie galerii umieściłam jeszcze jedno jej zdjęcie - to z kliniki po przewiezieniu.

Bardzo Was proszę o pomoc!

miki

Post » Wto lut 10, 2004 9:27

ryśka pisze:Moniq - spróbuj, możesz koty izolować - np. zamknąć chorą koteczkę w jednym pomieszczeniu na początku, albo, jeśli się nie dogadają, spokojnie poszukać jej innego domu!!

Ja NIE MAM DRZWI w mieszkaniu. Po remoncie ostały się ino w łazience,która na to dumne miano nie zasługuje taka jest maciupcia:oops:
Sówka wczoraj miała ostatni zastrzyk dr. Rak dziwi się ,ze Tytus nie chorował- wirus. Jak zarazi tę bidę ze schroniska to dobiero będzie!
Na razie wykonuję poważną pracę myślową!Wszyscy znajomi mają psy a koty to lubia na zdjęciu - ja mam opinię drugiej Viotetty W. Ale jestem zła!

Moniq

Od: Śro sty 28, 2004 10:20

Post » Wto lut 10, 2004 12:34

Moniq, jeśli Sówka ma końcówkę leczenia to już nie powinna zarazić (tak mi się wydaje) a poza tym ta szylkreta była w schronisku szczepiona. W szczepienie ponad półrocznych kotów akurat wierzę bo sama nie raz widziałam. Poza tym to nie jest maluch. Czy jeśli do piątku nie znajdzie się dom będziesz mogła ją przechować na czas szukania jej domu?
Koteczka ma mieć w środę wieczorem zabieg - pierwszy etap operacji - zaszycie powieki. Potem kilka dni później ma być właściwa operacja.
Jeśli do piątku nie znajdziemy domu naprawdę nie wiem co z nią będzie. Ludzie, u których teraz jest wyjeżdżają w sobotę :( Do Dolwetu raczej na przechowanie jej już nie mona dać - zaczeli mówić, że mają dosyć, że muszą mieć miejsce dla własnych pacjentów, zresztą są tam wciąż dwie kotki, którym też intensywnie szukamy domu :(
Naprawdę byłoby super jakbyś mogła szylkretę przyjąć choć na tydzień, dwa by dać nam czas na szukanie jej stałego zameldowania...

miki

Post » Wto lut 10, 2004 14:49

up! to zbyt pilne by miało zejść na drugą stronę!!

miki

Post » Wto lut 10, 2004 19:14

up!!

miki

Post » Wto lut 10, 2004 22:06

nie mogę w żaden sposób pomóc, więc chociaż podniosę...
Kinia & Sonia za Tęczowym Mostem

magpie

Od: Sob gru 20, 2003 20:59

Post » Wto lut 10, 2004 23:59

Moniq - łazienka lepsza niż schronisko 8)

ryśka

[następna]