Wypróbowałam kilka żwirków z różnych rodzai. I z bentonitu i silikonowe i drewniane i Benek, Amigo,Catsan i cat best ale nie plus tylko ten który zużyty rozsypuje się w pył i przelatuje do pojemnika poniżej. On nie jest zły, ale ja nie mam odpowiedniej kuwety i nie odpowiada mi kształt żwirku. Z tego co zostało już napisane tutaj wniosek jak zawsze taki sam, że każdemu co innego odpowiada, i to normalne przecież. Gdyby nie to, to produkowali by jeden rodzaj żwirku, prawda?
Mogę napisać tylko co mi odpowiada. Cat best eko + i już go nie zmienię. Jarku, u mnie poza wszystkim co mi w nim odpowiada (poza roznoszeniem się po łazience i okolicach najbliższych) ten żwirek wychodzi najoszędniej. Najkorzystniej. Nie szukałam taniego żwirku, szukałam takiego który będzie mi odpowiadał. Oszczędnośc jego wyszła przy okazji. Ja dosypuję jeszcze Neutralizator zapachu - bo niestety, ale mi każdy żwirek wana niemiło po użyciu - więc na temat zapachu w tym czy innym nie umiem odpowiedzieć. Ale jeśli chodzi o oszczędnośc oboje z TZ zauważyliśmy, że ten naprawdę na najdłużej starcza. No i wygodny bo w WC spłukiwany a kuwetę mam w łazience - co na łopatkę to na szufelkę i do kibelka