Transport kotów do nowego domu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 22:13 Transport kotów do nowego domu.

Witam Mam mały problem. Jutro odbieram kotki do siebie do domu od pewnej pani z tym ze nie posiadam transportera a chciałabym bezpiecznie przewieź kotki, są to wie 3letnie kotki. Czy ktoś może mi coś doradzić. Podróż zajęła by jakieś 20min, Z góry dziękuję. Daria

darialoczek

Od: Śro sty 12, 2011 16:55

Post » Śro mar 16, 2011 22:15 Re: Transport kotów do nowego domu.

darialoczek pisze:Witam Mam mały problem. Jutro odbieram kotki do siebie do domu od pewnej pani z tym ze nie posiadam transportera a chciałabym bezpiecznie przewieź kotki, są to wie 3letnie kotki. Czy ktoś może mi coś doradzić. Podróż zajęła by jakieś 20min, Z góry dziękuję. Daria

np.kosz na pranie z wikiliny lub pojemnik plastikowy albo torba podrózna ,kotek moze sie posiurac trzeba to wziac pod uwage :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 16, 2011 22:34 Re: Transport kotów do nowego domu.

Szczerze mówiąc, mnie by przerażała konieczność transportu mojej kotki bez transportera! Ja, kiedy ją muszę gdzieś transportować, nie tylko zamykam transporter dokładnie na wszystkie zatrzaski, ale na wszelki wypadek obwiązuję transporter sznurkiem :twisted: Moja kota tak "po ludzku" wkłada łapki w kratki drzwiczek i szarpie nimi, jakby wiedziała, że to jest tylko z plastiku i że wcześniej czy później się wyłamie. Niedługo kupuję nowy transporter, bo ten już jest nieco połamany i będzie on miał w drzwiczkach kratkę METALOWĄ.
Dlatego nie wiem, jak Ty przeniesiesz koty (i to dwa 8O ) bez transportera! I tu nie problem w tym, ile ta podróż będzie trwać, czy 20 minut, czy 2 godziny, tylko to, jak wyglądać będzie droga "piesza" z samochodu do mieszkania. Jeśli zdecydujesz się na kosz wiklinowy czy pojemnik plastikowy, jak sugeruje kotx2 (rzecz jasna - pojemnik ażurkowy, z dziurkami), to ja bym radziła obwiązać go porządnie sznurkiem. Na dno stary ręcznik, kocyk itp. Bo jak pisze kotx2, kicie mogą zrobić siooo.
Może przesadzam z tym niebezpieczeństwem ucieczki kota podczas transportu, ale moja kotka jest właśnie taka - łobuziara i tyle. Choć wcale nie dzika.

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro mar 16, 2011 22:36 Re: Transport kotów do nowego domu.

mavi pisze:Szczerze mówiąc, mnie by przerażała konieczność transportu mojej kotki bez transportera! Ja, kiedy ją muszę gdzieś transportować, nie tylko zamykam transporter dokładnie na wszystkie zatrzaski, ale na wszelki wypadek obwiązuję transporter sznurkiem :twisted: Moja kota tak "po ludzku" wkłada łapki w kratki drzwiczek i szarpie nimi, jakby wiedziała, że to jest tylko z plastiku i że wcześniej czy później się wyłamie. Niedługo kupuję nowy transporter, bo ten już jest nieco połamany i będzie on miał w drzwiczkach kratkę METALOWĄ.
Dlatego nie wiem, jak Ty przeniesiesz koty (i to dwa 8O ) bez transportera! I tu nie problem w tym, ile ta podróż będzie trwać, czy 20 minut, czy 2 godziny, tylko to, jak wyglądać będzie droga "piesza" z samochodu do mieszkania. Jeśli zdecydujesz się na kosz wiklinowy czy pojemnik plastikowy, jak sugeruje kotx2 (rzecz jasna - pojemnik ażurkowy, z dziurkami), to ja bym radziła obwiązać go porządnie sznurkiem. Na dno stary ręcznik, kocyk itp. Bo jak pisze kotx2, kicie mogą zrobić siooo.
Może przesadzam z tym niebezpieczeństwem ucieczki kota podczas transportu, ale moja kotka jest właśnie taka - łobuziara i tyle. Choć wcale nie dzika.

jest dokładnie tak jak piszesz :ok:

kotx2

Post » Śro mar 16, 2011 22:40 Re: Transport kotów do nowego domu.

kotx2 pisze:
darialoczek pisze:Witam Mam mały problem. Jutro odbieram kotki do siebie do domu od pewnej pani z tym ze nie posiadam transportera a chciałabym bezpiecznie przewieź kotki, są to wie 3letnie kotki. Czy ktoś może mi coś doradzić. Podróż zajęła by jakieś 20min, Z góry dziękuję. Daria

np.kosz na pranie z wikiliny lub pojemnik plastikowy albo torba podrózna ,kotek moze sie posiurac trzeba to wziac pod uwage :ok:

zacytuje sama siebie :mrgreen: dodam,ze miałam na mysli transport jednorazowy,kup transporter ,przyda ci sie podczas wizyt u veta :ok:

kotx2

Post » Śro mar 16, 2011 22:44 Re: Transport kotów do nowego domu.

no tak zakupie w najblizszym czasie chodzi tylko o jednorazowy transport do domu właścicielka ma silna allergie na nie i musze zabrac je czym predzej

darialoczek

Post » Śro mar 16, 2011 22:46 Re: Transport kotów do nowego domu.

A nie masz od kogo pożyczyć transporterka ?
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro mar 16, 2011 22:47 Re: Transport kotów do nowego domu.

darialoczek pisze:no tak zakupie w najblizszym czasie chodzi tylko o jednorazowy transport do domu właścicielka ma silna allergie na nie i musze zabrac je czym predzej

mozesz kupic uzywany,bedzie mniejszy koszt :ok:

kotx2

Post » Śro mar 16, 2011 22:51 Re: Transport kotów do nowego domu.

no nie mam własnie od kogo pozyczyc wśród moich znajomych nie ma nikogo kto by miał kotka

darialoczek

Post » Śro mar 16, 2011 22:53 Re: Transport kotów do nowego domu.

darialoczek pisze:no nie mam własnie od kogo pozyczyc wśród moich znajomych nie ma nikogo kto by miał kotka

a jakies inne zwierze :?: królik,fretka

kotx2

Post » Śro mar 16, 2011 22:54 Re: Transport kotów do nowego domu.

no nie bardzo sami psiarze

darialoczek

Post » Śro mar 16, 2011 22:56 Re: Transport kotów do nowego domu.

Jaka to miejscowość? Pożyczyć od weta? Nie wiem.Nie ryzykuj, jest obszerny wątek kotów, które uciekły z transportu między innymi moja Tosia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 16, 2011 22:58 Re: Transport kotów do nowego domu.

jestem z zabrza
chce zeby kotki byly bezpieczne tylko na tym mi zalezy ale transportera nie kupie z dnia na dzien bo nie jestem gotowa na taki wydatek, dlatego tez pisze tu zeby ktos mi cos doradzil

darialoczek

Post » Śro mar 16, 2011 22:59 Re: Transport kotów do nowego domu.

8O a kiedy ten transport :?:

kotx2

Post » Śro mar 16, 2011 23:01 Re: Transport kotów do nowego domu.

noo o to chodzi ze jutro :(

darialoczek

[następna]