Nie cały miesiąc temu u nas w domu zawitała roczna kotka rasy Devon Rex. Od kilku dni kotka zachowuje się dziwnie. Miauczy (bardzo głośno i często), wije się po podłodze, chodzi w miejscu, jednym słowem nie chce dać spokoju domownikom. W nocy nie śpi tylko chodzi z pokoju do pokoju budząc nas. Co zmieniło jej zachowanie?
Jeśli wet tylko podwiązał jajniki, to jak najbardziej rujka. Albo jeśli tylko usunął macicę. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i jej dwie kotki po sterylce mają rujki. Masakra...
To co to za hodowla Zgłoś w odpowiednim klubie, że z legalnie działającej hodowli wydawane są koty bez książeczek zdrowia. Nie po to przecież bulisz za kota grube tysiące...
Była to 'hodowla' kończąca działalność, dałam za kotkę tysiąc < z rodowodem >, teraz jeszcze wyszło ze mała ma zapalenie spojówek i bakterie w uszach wydałam już 200 zł na weterynarza...
kotx2 pisze:a jak sprawdzic ,ze kot jest po sterylce zostaje blizna moze kota nie była sterylizowana
Nie zawsze widać Słyszałam o przypadku wyłapanej kotki u której nawet wet nie poznał, że po sterylce i dopiero po otwarciu się okazało W niektórych rejonach nacina się ucho - moja Pysia tak miała na znak, że wysterylizowana.
Nacięciem na uchu znakuje się koty wolnozyjące wysterylizowane/ wykastrowane Kotce trzeba ogolić brzuch, w 90% p0rzypadków widać bliznę, nawet po latach (blizna jest podłużna, poniżej pępka)