» Nie sty 23, 2011 20:51
Re: Sierść po goleniu nie odsrosła :(
No właśnie moja kotka - Klara, jest grubiutka. Sama jej pupę przemywam jak widzę, że coś tam wisi. Ponad to lekarz zdiagnozował u niej nadwrażliwość jelit. Dostaje teraz Intestinal Royal Canin (nie wiem czy dobrze napisałam) i pomogło, bo wcześniej wydalała z krwią. Za to drapie się i ma strupki na pyszczku, uszach, dziś znalazłam jakąś krostę (ale nie ropną, takie zaczerwienienie i grudka) koło ogona. Krosty pojawiają się i znikają, (na brzuszku też miała)ale jednak zawsze coś gdzieś ma. Lekarz stwierdził, że to może być uczulenie na karmę, więc na próbę raz wzięłam też z tej samej firmy ale z dopiskiem Skin, niestety znowu się krwawienie w kale pojawiło i wróciłam do tamtej. Tę skin miała chyba tylko cztery dni, więc nie byłam w stanie sprawdzić jaki byłby efekt. Może tak przy okazji, ktoś coś doradzi? Jak dostaje czasem zastrzyk odczulający to faktycznie mniej się drapie. Kiedyś też jak wróciłam miała mocne opuchnięcie wokół jednego oka - po zastrzyku odczulającym przeszło. Myślicie też, że to po prostu alergia na pokarm?