Bardzo proszę o poradę - wymioty.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 20:11 Bardzo proszę o poradę - wymioty.

Witam.

Temat wałkowany pewnie wielokrotnie, ale między Bogiem a prawdą - nie udało mi się znaleźć nic, co by pomogło mi w jakimś stopniu wyjaśnić, co jest mojemu Futru.
A zatem - wymiotuje. W ciągu ostatnich 2h już 8 razy. Widać też, że nie czuje się jakoś specjalnie pozytywnie.
Nie miał czym się zatruć, roślin w domu nie mam. Jadł to, co zawsze - Urinary S/S Moderate Calorie z Royala.
Ponad to, nie wiem czy to istotne, ma diabelnie zimne łapki, mimo, iż w domu mamy ponad 20st.
Ma może ktoś z Was jakąś sugestię, co Kotu może być? Czy po prostu - tak się zdarza..

Pozdrawiam.
Moment
ObrazekObrazek

maud

Od: Pon paź 16, 2006 17:16

Post » Wto sty 18, 2011 20:23 Re: Bardzo proszę o poradę - wymioty.

Czym wymiotuje?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto sty 18, 2011 21:08 Re: Bardzo proszę o poradę - wymioty.

Przy takich męczących wymiotach zawsze należy pójść do lekarza.
On może zauważyć objawy niewidoczne dla właściciela, szczególnie niedoświadczonego - powiększone węzły chłonne, bolesność albo powiększenie jakiegoś organu, odwodnienie itp.
Może w wywiadzie coś go zaniepokoić i podrąży temat.
Nie da się tego wszystkiego zrobić przez internet - a przyczyn wymiotów może być wiele, od zakłaczenia po poważne choroby infekcyjne czy ciało obce w jelitach.
Możliwe że konieczne będzie zrobienie badań krwi.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto sty 18, 2011 21:35 Re: Bardzo proszę o poradę - wymioty.

2H I 8RAZY???

natychmiast do lecznicy całodobowej. albo weta który ma dyżury telefoniczne. Bo jesli coś mu utknęło i się zawinęło, nitka drucik cokolwiek.... to rano może być już BARDZO ŹLE.

USG, badania krwi.

aha tak się NIE ZDARZA u zdrowego kota. To strasznie częste wymioty, zimne łapki są też bardzo niepokojące, to sytuacja alarmowa!

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03