--->basia...
kotka jest zdrowa,nigdy nie było z nią problemów,chyba nie ma robali(bynajmniej nie zauważyłam)....nie jest wysterylizowana,bo nie ma takiej potrzeby
--->eve69...
nie wiem czy jest to kici potrzebne,napewno jej nie zaszkodzi...jest naprawdę szczuplutka,w domu przezywamy ją "Gnacik"
--->Anja...
Kotka jest raczej drobna i mała...też tak przypuszczaliśmy,że ma taką przemianę materii.Czekałam aż trochę wyrośnie,bo ponoć starsze koty troszkę tyją,ale ona jest taka szczuplutka cały czas.
Widzisz Twoja kicia jest prawie w tym samym wieku co moja,mówisz że jest także drobna i niewielka...ale waży 2,7 kg!...te 0,7 naprawdę dużo daje.Jak na Twoją kicię(2,7 kg) mówią,że jest "marna" to wyobraź sobie co moi znajomi mówią o mojej(2 kg):)
--->Basia_D...
Nie,weterynarz nie wydał takiej opinii,ponieważ nigdy nie byłam z nią u weterynarza.
Ale tego nie trzeba stwierdzać przez weta,to po prostu widać że jest chudziutka.Zobaczcie prawidłową wagę dla kotów...przecież 2 kg to waga dla 5-6 miesięcznego kociaka.Ja rozumiem,że ona jest drobna i dosyć malutka.Ale prawidłowo kot waży ok.4 kg,więc myślę,że o te pół kg jednak zawalczę.
Poszukuję dobrej karmy,ale nawet Royal Canin nie wpadł na taki pomysł:)Jest dla Perskich,Maine Coon,dla seniorów,dla otyłych...a dla tych z niedowagą nie ma:(
Aha...odrobaczywiana była dawno,nie wiem może pół roku temu,może dalej.Sama ją odrobaczywiałam i szczerze powiem,że był to dla mnie szok.Ona nie ma robaków....to właściwie poza niedowagą okaz zdrowia,nigdy nie musiałam z nią iść do weta.
Mieszkamy na 3 piętrze i mała nigdy nie była na dworze,nie kontaktowała się z innymi kotami,a jest z nami od maleńkości(miała może 6 tygodni jak ją przywieźliśmy).
Nadal czekam na jakieś propozycje...czy jest jakiś sposób,żeby ją troszke podtuczyć?:)