12 kotów na mrozie- Gdańsk. Proszę o pomoc!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 21:41 12 kotów na mrozie- Gdańsk. Proszę o pomoc!

Witam :)
Ponieważ raczkuje na miau, potrzebuje Waszej pomocy w każdym tego słowa znaczeniu. Na moim osiedlu, które jest nieco duże, więc domyślam się, że to nie jedyne potrzebujące stworzenia, odkryłam 12 kotów. Mają co jeść ponieważ dokarmia je pani mieszkająca tuż obok, a one same właściwie koczują w ogródku. Nie mają gdzie się schronić przed mrozem, wiatrem i deszcze:( Z rozmowy z mężem pani karmicielki, dowiedziałam się, że starają się dostać jakieś środki od miasta na budki żeby mogły przetrwać zimę, ale wiadomo jak to u nas w urzędzie- wniosek + 30 dni na rozpatrzenie i tak w kółko.

Poza problemem zimowej aury, którą każdy doświadcza na własnej skórze, jest problem rozmnażania się kotków. Ja ostatnio widziałam 2 maluchy- jak na moje niesprawne w tym względzie oko, mają po 3-4 miesiące. Oceniłam to po wielkości, bo są podobnej jak Tosia, którą miałam ostatnio na dt.

I tu się rodzi pytanie: co mam zrobić? Wiecie może coś o bezpłatnych sterylizacjach kotów wolnożyjących w Gdańsku albo o czymś pokrewnym? I gdzie teraz mogę wyprosić jakieś styropianowe budki do przerobienia na chałupkę dla tuzina kotów?

Czekam na rady, bo każda mi się przyda :D z góry dziękuję :)
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Od: Sob lis 13, 2010 10:11

Post » Pt gru 17, 2010 21:43 Re: 12 kotów na mrozie- Gdańsk. Proszę o pomoc!

Są jeszcze budki z Urzędu Miasta. Są z drewna, koty szybko się w nich adaptują.
Musisz tylko postarać sie o zgodę administracji terenu i postarać o transport.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt gru 17, 2010 21:46 Re: 12 kotów na mrozie- Gdańsk. Proszę o pomoc!

No właśnie Ci państwo z wnioskami chodzą w sprawie tych budek, bo zgoda na postawienie w ogródku jest. A wiesz jak duże one są?
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Od: Sob lis 13, 2010 10:11

Post » Pt gru 17, 2010 21:52 Re: 12 kotów na mrozie- Gdańsk. Proszę o pomoc!

KatjaGda pisze:No właśnie Ci państwo z wnioskami chodzą w sprawie tych budek, bo zgoda na postawienie w ogródku jest. A wiesz jak duże one są?

Jeżeli mają zgodę administracji powinni zgłosić się do Gdańskiego Zarządu Komunalnego,
najlepiej pojechać, bo domki są gotowe i czekają na odbiór.
Rozmiary: 80x60x70 (70wysokość). Są czterokomorowe, ale do jednej komory wejdą
swobodnie dwa koty.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46