Czym karmić kota??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 14, 2004 22:35 Czym karmić kota??

Niedługo będziemy sterylizować naszą kotkę. Narazie ma ona jedzenie postawione przez cały czas. Słyszałam, że koty po sterylce dużo tyją. Jeśli to prawda to czym karmić kotkę? Ile razy dziennie i w jakich ilościach? Czy łatwo przyzwyczaić kota do zmian w jedzeniu? Bardzo proszę o szybką odpowiedź...

Clover

Od: Śro sty 14, 2004 22:05

Post » Śro sty 14, 2004 23:22

A czym karmiliście dotychczas?

Sporo było jż tematów na ten temat może skorzystaj z wyszukiwarki? :D
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Czw sty 15, 2004 7:18 Czym karmić kota??

Jak dotąd karmiliśmy Royal Canin Indoor lub Persian oraz od czasu do czasu Frieskies w saszetkach. Chcę wiedzieć czy trzeba stosować jakąś specjalną dietę

Clover

Od: Śro sty 14, 2004 22:05

Post » Czw sty 15, 2004 7:25

Dopoki nie zauwazycie zmian w wadze - nie.
Ale obserwujcie ja. Warto zmiany wprowadzic zaraz jak zauwazycie tendencje do tycia. Jedne koty ja maja inne nie. Wtedy - troche mniej zarelka (albo light) i troche wiecej gonitw za sznurkiem czy mycha.
To jest tylko mozliwosc - to tycie, od opiekuna zalezy czy do niego dojdzie.
Glaski dla koci.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw sty 15, 2004 7:29

Indoor jest niskokaloryczny, więc może być. Moje diabły teraz na nim jadą (wcześniej były na light - ze względu na "nieznaczną" otyłość ;-) )

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Czw sty 15, 2004 18:00

Moj Koci jest 3,5 roku po kastracji i nigdy nie mial sklonnosci do tycia. Jest raczej drobny, wazy 3,8 kg.
Ruchliwy w normie, to znaczy ma takie dni, ze jest bardzo aktywny, ale ma i taki - jak dzisiaj - ze spi przez pol dnia bez przerwy.
Suchej karmy ma do woli w miseczce (lubi rozne, ostatnio dostaje RC Indoor, za ktora przepada), mokre (rozne: paszteciki Minu, Gourmet, czasem Animonda, saszetki Whiskas albo Friskies, surowe mieso, podgotowana rybe, sparzony drob, smietanke 18% w malych ilosciach) -dostaje mniej wiecej 3-4 razy dziennie. Teraz jest po chorobie, i wlasciwie ciagle by jadl, ale na razie nie widac, zeby tyl.
Pozdrawiam,
Nuśka & Romeros

Nuśka

Od: Wto gru 16, 2003 0:23