kotulek wysypka u mnie i u męża co jest przyczyną

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 18, 2010 16:05 kotulek wysypka u mnie i u męża co jest przyczyną

witam :)
z góry przepraszam jeśli coś zrobię nietak ale to mój pierwszy post
mamy ślicznego kotka, Szarika. Odkąd jest z nami (kawalerka czyli małe mieszkanko) oboje mamy wysypkę w okolicach brzucha, takie jak pęcherzyki... koT jest po aplikacji SPOT ON . w ogole mamy z nim troszkę atrakcji. Kupki kota straszliwie śmierdzą, jakie mogą być przyczyny. za dużo mięsa i mokrej karmy? a moze nie dawac mu mleka (ktore notabene uwielbia)?
ale najdziwniejsza jest ta wysypka? moze to od żwirku? czy od kotka?
bardzo proszę o poradę

siostrazarcheo

Od: Czw lis 18, 2010 15:55

Post » Czw lis 18, 2010 16:09 Re: kotulek wysypka u mnie i u męża co jest przyczyną

Mleko krowie nie jest dla kotków wskazane do picia, bo powoduje biegunki. Lepsze jest mleko Klara, specjalne dla kotów. Kotek jest odrobaczony i zaszczepiony? Jeśli chodzi o wysypkę to nie mam pojęcia. Sama nie jestem ekspertem w temacie kotów.

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw lis 18, 2010 16:13 Re: kotulek wysypka u mnie i u męża co jest przyczyną

tak, wszystko na tip top (jak mi się wydaję)
i wlaśnie - czy jest jeszcze cos czego powinnam dopilnować oprocz szczepienia, odrobaczenia i srodkow na jakiekolwiek pasożyty zewnętrzne?
i czy to prawda, że zywienie kota karmą z puszki nie jest najlepszym wyborem?

siostrazarcheo

Post » Czw lis 18, 2010 16:19 Re: kotulek wysypka u mnie i u męża co jest przyczyną

Zależy jaką karmą. Whiskas i Kitekat odpadają. Polecam Ci kocie ABC. Poczytaj i wszystko będziesz wiedziała :)
viewtopic.php?f=1&t=27018
A kotek ma książeczkę zdrowia? Tam wszystko powinno być wpisywane (szczepienia, wizyty i odrobaczanie).

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw lis 18, 2010 16:22 Re: kotulek wysypka u mnie i u męża co jest przyczyną

tak, ma książeczkę
i dziękuje za linka :)

siostrazarcheo