» Czw lis 04, 2010 22:29
Przerostowe zapalenie dziąseł
witam, pisze ponieważ mam problem..
u mojej kici, 7-miesięcznej koteczki rosyjskiej lekarz weterynarz stwierdził "przerostowe zapalenie dziąseł"...
Koteczkaod jakiegos czasu miała zaczerwienione dziąsła- początkowo wet powiedziałą, ze to przez wymianę zębów.... potem stan ten pogorszył się- dostała zastrzyk przeciwzapalny i smarowaliśmy sacholem 2 tyg. Dzis juz było gorzej, pojawiło sie krwawienie dziąseł, wizyta u weta- diagnoza, ze przerostowe zapalenie dziąseł i antybiotyk na 10 dni-
Synulox- tbletki 50 mg.
Jestem przerażona, bo wetka stwierdziła, ze moze byc tak, ze nie da sie z tym nic zrobic, a jedynie co jakis czas usuwac te przerosnieta czesc dziasełek. Bardzo mnie to zmartwiło- ona ma 7 miesiecy dopiero i juz cos takiego!! Je normalnie w miare, bawi sie. Ale czasem jakas osowiała sie wydaje.. Mam nadzieje, ze antybiotyk pomoże, ale czy jest jakis sposób na to, by tego typu zapalenie dziąseł wyleczyć? Czy jest to nie do wyleczenia i juz zawsze Bombilla i my bedziemy sie z tym zmagac??
wiem, ze temat zapaleń był już wczesniej poruszany, ale były to stare watki, wiec załozyłam ten dotyczacy przerostowego ...
pozdrawiam..