dzieki za super rade - koty wcinaja owies!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 07, 2004 23:52 dzieki za super rade - koty wcinaja owies!!!

Dzieki wielkie za rady z jakich skorzystalam dzieki temu forum. Koty wcinaly mi kwiatki zarowno te doniczkowe jak i te od TZta w wazonie. Szczerze mowiac nie liczylam na wiele "zasiewajac" owies na parapecie.
Dzis bylam w szoku, moje panienki siedzialy sobie grzecznie chyba z 15 minut z dwoch stron donicy i leniwie skubaly sobie owies. Jak sie przyjrzalam to ten owies jest juz niezle powygryzany, a kocieki bawily sie swietnie zagryzajac kilkucentymetrowe zboże jak spagetti....
Chyba zbliza sie decyzja wyjazdu na al. krakowska zeby zakupic powazna porcje kwiatow u Tomaszewskiego. Do teraz wydawalo mi sie ze takie zakupy musze sobie odpuscic.

wielkie dzieki
B&B

Bisou&Bijou

Od: Pon paź 20, 2003 13:27

Post » Czw sty 08, 2004 9:52

A nie wywalają go z doniczki z ziemią? Bo Florek tak robi...
Florcia
Obrazek

ako

Od: Czw kwi 17, 2003 15:02

Post » Czw sty 08, 2004 10:19

Super!!!

moja Kira tez nalezy do grona wielbicieli owsa :D
hi hi pasie sie na nim jak koń na łace ;)

a kwiatków nie rusza!!! są błe
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Od: Wto paź 14, 2003 18:10

Post » Czw sty 08, 2004 10:26

czy owies sadzicie normalnie w doniczce z ziemia, gdzie kupujecie nasionka , w sklepie dla zwierzakow?
ja sadze regularnie trawke i moj kociak uwielbia w niej lezec :lol:, ale to chyba nie to samo...?

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

Post » Czw sty 08, 2004 10:45

Ada pisze:czy owies sadzicie normalnie w doniczce z ziemia, gdzie kupujecie nasionka , w sklepie dla zwierzakow?

ja sieję normalnie w małej doniczce z zwykłą ziemia uniwersalną i jak ma już ok. 2 cm daję Kirze, na podłogę, żeby podgryzała.

Kupowac nie kupuję, bo mam za darmo (prawie) ziarno od taty z firmy (kwalifikowany materiał siewny ;)). Polecam jednak kupienie zboża właśnie jako normalnego "materiału siewnego" (ew. od kogoś kto jest rolnikiem), bo wtedy wychodzi bardzo tanio!!! w sklepie za jakiś szajs zapłaciłam 6 zł za 10 dkg, a za 1 kg zboża cena jest mniej więcej podobna :twisted:

Z osobami z Wawy bardzo chetnie mogę sie podzielić swoimi zapasami zbożowymi :D
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Post » Czw sty 08, 2004 10:53

dzieki za informacje, poszukam na bazarach .. a jak nie znajde odezwe sie do Ciebie :P czuje ze moj kociak potrzebuje troszke natury w swoim zyciu , czesto korzysta z mojej pieknek paprotki jako legowiska .. :lol: paprotka niespecjalnie to lubi, ale coz Rysiek jest wazniejszy :D wyglada jak czajacy sie predator, kiedy patrzy zza lisci paproci :lol:

Ada

Post » Czw sty 08, 2004 11:02

yyahyoo, ja bylabym zainteresowana garstka owsa na poczatek :D
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw sty 08, 2004 11:11

zainteresowanych prosze o kontakt na PW :D

pozdrowionka
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Post » Czw sty 08, 2004 14:50

yyahyoo, a czy mozna zakupic u twojego taty owies ..tak normalnie, zrobilam rozeznanie wsrod znajomych i nie jest latwo trafic na dobre ziarno.. :lol: a moze on go sprzedaje do jakiego sklepu w warszawie?

Ada

Post » Czw sty 08, 2004 15:05

Ada pisze:yyahyoo, a czy mozna zakupic u twojego taty owies ..tak normalnie, zrobilam rozeznanie wsrod znajomych i nie jest latwo trafic na dobre ziarno.. :lol: a moze on go sprzedaje do jakiego sklepu w warszawie?

:D kochani, moj tata zajmuje się sprzedażą ziarna dla gospodarstw rolnych, czyli w ilościach np 2-10 ton!!! Na pewno nie można tego kupić w sklepie :) tylko w filiach jego firmy (południe Polski)
no nie.... może i można kupić na kg, ale na gramy na pewno nie :)

ja poprostu dostaję od niego ziarno dla kicia (no, ostatnio trochę przesadził z ilością :twisted: - 5 kg to żaden kot nie zje, chyba, że na sucho :twisted: )
Ostatnio edytowano Czw sty 08, 2004 15:30 przez yyahyoo, łącznie edytowano 1 raz
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Post » Czw sty 08, 2004 15:14

hi hi hi...
Tylko jak zacznie jeść na sucho ten owies to mu sie przyjrzeć trzeba będzie czy w kogutka sie nie zamienia bo jeszcze piać zacznie :D :lol: :lol:
pozdrawiam Kika+Kitka Obrazek

Obrazek

Kika

Od: Pt gru 19, 2003 12:29

Post » Czw sty 08, 2004 15:25

2 tony to troche za duzo :lol: nawet jak na zazielenienie mojego mieszkanka :lol: specjalnie dla Rysia :D

Ada

Post » Czw sty 08, 2004 15:36

Kika pisze:hi hi hi...
Tylko jak zacznie jeść na sucho ten owies to mu sie przyjrzeć trzeba będzie czy w kogutka sie nie zamienia bo jeszcze piać zacznie

he he he - raczej w konia :ryk:

Ada pisze:2 tony to troche za duzo :lol: nawet jak na zazielenienie mojego mieszkanka :lol: specjalnie dla Rysia :D

wystarczyłoby dla "tabunu" kotów :smiech3: i zazielenienie 10 ha powierzchni :smiech3:
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Post » Czw sty 08, 2004 20:07

Ada pisze:...czesto korzysta z mojej pieknek paprotki jako legowiska .. :lol: paprotka niespecjalnie to lubi, ale coz Rysiek jest wazniejszy :D wyglada jak czajacy sie predator, kiedy patrzy zza lisci paproci :lol:

hehe, moj tez lubi paprotke :| i jesc i lezec w niej. ale ostatnio udalo mi sie chyba odzwyczaic go od lezenia przynajmniej :) tym bardziej ze paprotka jest w bardzo niestabilnym miejscu, na monitorze. raz ja zrzucil :evil: i nawet nakrzyczec nie mozna, bo gluchy :|

feri

Od: Czw sty 08, 2004 19:52