» Czw paź 14, 2010 8:55
Cz-wa 6-kociąt już w domkach, szylkretka znalazła DS
6-kociątek buraskowych i mama czarnoruda szylkretka pilnie -na już- potrzebują pomocy. Są na peryferiach os.Północ przy niezamieszkałej szeregówce. Zamieszkały pod pudłami z drzewnym śmieciem, gdzie się urodziły i były skromnie dokarmiane. Widziałam lodowatą wodę, chleb pokrojony, resztki puszkowej karmy, kawałek parówki przyniesiony przy mnie przez kotkę.........
Dowiedziałam się o nich 4 dni temu. Dowiozłam niezadużą drewnianą szafkę bez 1-ścianki, przykryłam pudła (pełne) i szafkę starym dywanem, dojeżdżam z karmą 1-2 razy dziennie, ale to wszystko co mogę.....
Kotki jeszcze zdrowe, czyste oczy, nie kichają, w wieku 6-7 tygodni, może młodsze.......
ale już przemarzają,.....nie wychodzą spod tej kopulastej piramidy a przy jedzeniu się trzęsą.......bez pomocy będzie tylko coraz gorzej
Rozmawiałam z sąsiadami, by pomogli w porannym karmieniu, nie chcieli, uprosiłam o 5 dni dokarmiania. Oni nie chcą w sąsiedztwie tej gromadki kotków, bo przychodzą inne bezdomne koty do miski, bo smród, bo trzeba je do schroniska........
Porobiłam zdjęcia, ale nie umiem wstawić
Proszę o pomoc, o ciepły DT, o ciepły azyl, o ciepłą piwnicę .......
Ostatnio edytowano Śro lis 24, 2010 21:49 przez
Samantha, łącznie edytowano 17 razy