Moderator: Estraven
Erin pisze:Spróbuj spryskać pościel sokiem z cytryny lub wodą z occtem.
Przy doniczkach stawiaj jego miski z jedzeniem.
I qoo zbieraj do kuwety i konsekwentnie noś tam kocia i mu pokazuj, gdzie jest wc.
Kot Rychu pisze:Erin pisze:Spróbuj spryskać pościel sokiem z cytryny lub wodą z occtem.
Przy doniczkach stawiaj jego miski z jedzeniem.
I qoo zbieraj do kuwety i konsekwentnie noś tam kocia i mu pokazuj, gdzie jest wc.
Rysiu doskonale wie, gdzie jest Jego wc, bo tam też się załatwia, ale raz na 2-3 dni zostawia gdzieniegdzie niespodzianki. Dziś rano wskoczył mi do łóżka, nasiusiał i poszedł. Spróbuję z cytryną;) Tak się zastanawiam, czy to nie ma związku z tym, ze kocury znaczą teren, tylko mój kot jest chyba na to za młody, jak sądzicie? Ma 5 miesięcy, u mnie jest od kiedy skończył 3. Słyszałem, że kocurki kastruje się żeby nie znaczyły terenu, ale w wieku około 8 miesięcy...
ifciastu pisze:Niestety niektóre kotki sa juz takimi "brudaskami". Ja mam teraz u siebie Kokosia, co prawda to mały kociak ale załatwia się czasem do kuwety, częściej poza. I nie jest to kwestia tego, że nie pamięta gdzie jest kuweta. Ponadto lubi sie tutłać we własnych odchodach i się nie myje
Kot Rychu pisze:Trochę mnie rozbawił ten Twój kociak;) Rysiu załatwi się i odchodzi, nie ma potrzeby się tarzać w odchodach![]()
ifciastu pisze:No ostatnio Koko narobił koopala mojej piesce na ogon i się wytarzał i musiałam kąpać i jego i ją:)
ifciastu pisze:No ale koopal nie ma nic wspólnego ze znaczeniem terenaJa proponuję do kwiatów wsypać pieprz, taki najbardziej aromatyczny, kocio powinien przestać tam załatwiać swoje potrzeby.
Kot Rychu pisze:Rychu tarza się czasem jak muchę uda Mu się upolowaćGdy ta już nie ma siły odlecieć, to się "w niej tarza"
Erin pisze:5 miesięcy to może być początek wieku znaczenia. Ale qoo to faktycznie z hormonami nie ma nic wspólnego.
A kuwetę sprzątasz na bieżąco? Może to jest problem.
Moja ciocia ma kota, który musi mieć 2 kuwety - jedną na siuu, drugą na qoo.
Erin pisze:5 miesięcy to może być początek wieku znaczenia. Ale qoo to faktycznie z hormonami nie ma nic wspólnego.
A kuwetę sprzątasz na bieżąco? Może to jest problem.
Moja ciocia ma kota, który musi mieć 2 kuwety - jedną na siuu, drugą na qoo.
Bydgoszczanin31 pisze:ja w doniczkach mam kamienie wysypane, wielkości ok 4-6 cm. Nie sądze by dały rade narobić w nie. Inna sprawa, że jak zbliżały się do kwiatów to podnosiłem głos i nauczyły się, że nie wolno im tego robić. Choć pare kwiatów wylądowało na podłodze;)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kocidzwoneczek, Marmotka, Meteorolog1, puszatek i 113 gości