Dyzia i Gryzia - wreszcie mają domki.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 08, 2010 18:13 Dyzia i Gryzia - wreszcie mają domki.

Dzisiaj dostałam info o kociej rodzince , żyjącej przy śmietniku" Park hotelu".Pojechałam i zobaczyłam koteczkę szylkretkę (mamuśkę) i jej potomstwo , maleńkie może 7 tygodniowe trzy maluszki.Jeden niestety zginął już pod kołami samochodu. Wiem to od ochrony hotelu.Oprócz tej rodzinki jest tam jeszcze kotka , która tydzień temu okociła się. Widziałam ją jak wygrzewała się na słońcu , sutki wciągnięte, kotka chuda. Był jeszcze jeden dorosły kotek, płeć nieznana , bo uciekł. Kotki zostały nakarmione , maluszki nie są zbyt mocno płochliwe i sądzę , że uda mi się je wyłapać przy miseczkach z jedzeniem. Mamuśka lekko dzika , bo nawet nie jadła w mojej obecności.Nie mogę wziąć maluszków na dt , ponieważ miałam panleukopenię. Dlatego szukam domu dla nich.Kotki będą miały zapewnioną opiekę weterynaryjną , jedzonko , żwirek. Tylko domku i opiekunki im potrzeba.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 28, 2010 21:54 przez grajda, łącznie edytowano 5 razy

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Nie sie 08, 2010 22:14 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

To się podrzucę sama.

grajda

Post » Pon sie 09, 2010 10:58 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Byłam dziś u maluszków.Są na prawdę malutkie , tak na moje oko około 6- tygodniowe.Dziś nie przyszedł na jedzonko ten , który wczoraj dał się pogłaskać . Mam nadzieję , że gdzieś spał pod krzaczkiem , bo pogoda dziś koszmarna. Kociaczki mają niesamowity kolor , jeden jest cały dymny i pod bródką ma białą plameczkę. Drugi też jest dymny z dodatkiem rudości. Trzeci , którego dziś nie było jest raczej klasycznym, pręgowanym burasiątkiem.Wśród dorosłych dopatrzyłam się czterech kocic i jednego kocurka.Moje spostrzeżenia zostały potwierdzone przez pracowników hotelu .Jedna kotka jest ciężarna , połowa ciąży.Jest też bardzo chuda , wycieńczona kotka. Prawdopodobnie gdzieś urodziła tydzień temu. Nie znalazłam maluszków. Wątpię by przeżyły , kotka jest słaba.Nie widziałam też u niej wyciągniętych sutków.Wszystkie koty niestety są dzikie i uciekają.Nawet maluszki , chociaż w ich przypadku mam nadzieję na bezstresowe wyłapanie. Liczę na to , że jak codziennie je będę dokarmiała zdobędę ich zaufanie. Maluchy są bardzo samodzielne jak na swój wiek.Wymagają oswojenia, najlepiej zapakowania do klatki wystawowej i stopniowego przyzwyczajania do człowieka.

grajda

Post » Pon sie 09, 2010 12:34 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

A co ze sterylkami kotek?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pon sie 09, 2010 12:41 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Oczywiście będą sterylizowane.Łapica , którą mam jedzie jutro do Kiekrza. Tam jest kotka do wyłapania w bardzo zaawansowanej ciąży.To priorytet w tej chwili.Oczywiście jak wiesz , to u tej zakonnicy.Następnie kotka ciężarna spod hotelu , później matka maluszków.A później jeszcze następne i następne , bo mam tyle zgłoszeń , że nie wiem od czego zacząć.Oczywiście jeszcze szukam lokum na przetrzymanie kotki zakonnicy po zabiegu.

grajda

Post » Pon sie 09, 2010 12:52 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

grazyna mizera pisze:Oczywiście będą sterylizowane.Łapica , którą mam jedzie jutro do Kiekrza. Tam jest kotka do wyłapania w bardzo zaawansowanej ciąży.To priorytet w tej chwili.Oczywiście jak wiesz , to u tej zakonnicy.Następnie kotka ciężarna spod hotelu , później matka maluszków.A później jeszcze następne i następne , bo mam tyle zgłoszeń , że nie wiem od czego zacząć.Oczywiście jeszcze szukam lokum na przetrzymanie kotki zakonnicy po zabiegu.

Skądś to znam :roll:

Duża von Focha

Post » Pon sie 09, 2010 12:58 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Grażynko, zadzwoń proszę na nasz fundacyjny telefon 781 495 403 i porozmawiaj z dziewczyną, która go odbierze (ma na imię Magda) nt przechowania kotki po sterylce. Ja u Magdy rezerwowałam sobie miejsce w klatce, ale ponieważ padłam i jestem chora na maksa, może nie ma jeszcze innych planów, kim ją zapełnić? Powołaj się prosze na mnie :D

Duża von Focha

Post » Pon sie 09, 2010 13:19 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Dzięki Agata za pomoc. Muszę się jakoś sama na nowo zorganizować.W ostateczności korzystam z pomocy.Jak nic nie wymyślę chętnie skorzystam.

grajda

Post » Pon sie 09, 2010 21:18 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

niewiele mogę pomóc :( , ale podrzucę!
Sprawa bardzo pilna! Poszukiwane: DT dla maluchów i mamy! DT posterylkowe!!!

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon sie 09, 2010 21:26 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

O matko czy to się kiedyś skończy? :(

Bidulki, mam nadzieję, ze uda sie pomóc i maluchom, i koteczkom ... ja nie mam pomysłu, jak mogłabym pomóc :oops:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sie 10, 2010 12:54 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Dzisiaj też nie było burasiątka. On był odważny , może go ktoś wziął. Oby! Mam nadzieję , że podzielił losu tego brakującego czwartego , który został rozjechany.Koty są tam dokarmiane regularnie na szczęście.Najlepsza pora na łapanie to wieczór, akurat kiedy jestem w pracy.Mam wolną sobotę i pojadę z łapicą jak już do mnie wróci.

grajda

Post » Wto sie 10, 2010 15:05 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Rozglądam się za DT. Pytam, ale na razie nic.

Podeślij mi prosze fotki na miala, zrobię im jakiś banerek.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt sie 13, 2010 13:54 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Dziś złapałam dymnego maluszka :lol: Umieściłam go do jutra w gabinecie wetki.Odkażam klatkę i ryzykuję, biorę go do mieszkania.Nie mam innej opcji.Może uda mi się go uchronić przed panleukopenią. :ok: Jutro wreszcie mam wolny od pracy wieczór i udaję się na dalsze łowy.Malca wiozłam rowerem w kieszeni plecaka. Bardzo grzecznie się zachowywał . Jest prześliczny. :lol:

grajda

Post » Pt sie 13, 2010 22:04 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Czyżby klątwa 13 -ego i do tego piątku? Nikt o nas nie czyta, a złapany maluszek to piękna koteczka Gryzelda.Koteczka już po badaniu weterynaryjnym.Niestety ma wszoły,już z tym walczymy, apetyt jej dopisuje, ma trochę rozwolnienia. Już dostała enterogast. Do jutra w przychodni weterynaryjnej.Nie mam domku tymczasowego , no i biorę ją do siebie.Mam nadzieję , że może uda mi się ją uchronić przed wirusem panleukopenii. :evil:Gryzelda to koteczka na pierwszym i drugim zdjęciu.

grajda

Post » Pt sie 13, 2010 23:48 Re: Pilnie dt dla kociaczków z "Park hotelu"(Poznań)

Grazyno kotulki powinny dostac na wejsciu do Ciebie surowice. W lecznicy na Naramowickiej podadza ja w takim przypadku bez problemu.

http://www.wet-klinika.com/ pytaj o dr Marcina
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

[następna]