K-ów PILNIE DT dla proludzkiej kotki.Koszta biorę na siebie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 07, 2010 10:30 K-ów PILNIE DT dla proludzkiej kotki.Koszta biorę na siebie!

Pilnie poszukuję DT albo DS dla kotki którą jakiś czas temu wzięłam z maluchami do siebie do domu

tutaj wątek kociej rodziny

viewtopic.php?f=13&t=112643

3 tygodnie temu oddałam maluchy (jeden poszedł na TDT), myślałam że jak maluchy odejdą sytuacja w domu sie uspokoi, niestety nie. Mam kotkę Majkę która absolutnie tnie akceptuje Jagi. boje ją, zastrasza, sika wszędzie w proteście.

Całe mieszkanie nadaje się do remontu, zlane jest wszystko, ściany we wszystkich pokojach i w kuchni, nowe sofy, mikrofalówka do wyrzucenia, łóżko rama z materacem do wyrzucenia, pościel do wyrzucenia, poduszki do wyrzucenia :( połowa moich ubrań do wyrzucenia :(

Jaga zastraszona siedzi cały czas pod kanapą nawet nosa nie wyściubia bo jest napadana przez moje koty które jej kompletnie nie akceptują.

Muszę ją gdzieś oddać bo ten kot nie pożyje u mnie długo, boi się własnego cienia, niewiele je, prawie się nie załatwia :(

We wtorek wiozę jagę na sterylizację, BŁAGAM POMÓŻCIE MI ZNALEŹĆ KOGOŚ KTO JĄ PRZEJMIE ODE MNIE. Oczywiście koszty, jedzenie, weta biorę na siebie. Ja po prostu nie mogę jej u siebie zatrzymać bo wykończę tego kota, swoją Majkę, oraz siebie z marcinem

próbowałam już wszystkiego calma, feliwaywa, kropli Bacha. Niestety ponad 2 miesiące od wzięcia Jagi sytuacja jest z dnia na dzień coraz gorsza.
Jeszcze dopóki były dzieci Jaga miała trochę odwagi żeby bronic siebie i ich przed atakami, teraz już tej odwagi nie ma :(

Jaga jest młodą około roczną czarną kotką, która trafiła do mnie z maluchami.
w tym kocie jest ZERO agresji, bardzo kocha ludzi, kocha głaskanie, daje sobie obcinać pazurki, podawać tabletki.
Chodzi za człowiekiem krok w krok......a raczej chodziła bo teraz siedzi przerażona pod kanapę:(

Jedyne czego się boi to przytulanie twarzy do jej pyszczka, wtedy po prostu odwraca głowę

Jaga jest po odrobaczeniach, szczepieniach, we wtorek czeka ją sterylizacja. Jaga jest zdrową koteczką, jedyne co trzeba jej podawac to raz na jakiś czas maśc do uszu z uwagi na polipy

szukam kogoś kto ma koty/kota które akceptują tymczasy, bo niestety moje doprowadziły tego kota na skraj :(

W razie czego podaję swój numer 510 022 118
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pon sie 09, 2010 20:25 Re: K-ów PILNIE DT dla proludzkiej kotki.Koszta biorę na siebie!

a ta czarna kotka lubi inne koty?
gerardbutler

Post » Nie sie 15, 2010 20:33 Re: K-ów PILNIE DT dla proludzkiej kotki.Koszta biorę na siebie!

gerardbutler pisze:a ta czarna kotka lubi inne koty?

Witaj, na dzień dzisiejszy Jaga niestety boi się innych kotów, ale nie wykazuje w stosunku do nich agresji.
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Post » Pon sie 16, 2010 12:34 Re: K-ów PILNIE DT dla proludzkiej kotki.Koszta biorę na siebie!

a ta kotka należy do ciebie czy to tymczas i kiedyś ma iśc do adopcji? jak z kicia?
gerardbutler

Post » Pon sie 16, 2010 12:45 Re: K-ów PILNIE DT dla proludzkiej kotki.Koszta biorę na siebie!

gerardbutler pisze:a ta kotka należy do ciebie czy to tymczas i kiedyś ma iśc do adopcji? jak z kicia?

Kotka jest z tego watku

viewtopic.php?f=13&t=112643

znalazłam ją w centrum Krakowa razem z maluchami. Początkowo miała zostać u nas na stałe, ale jak na razie czarno to widzę :( aktualnie ejst spokojniej ponieważ jaga po sterylizacji mieszka w osobnym pokoju, co będzie w piątek jak ściągnę jej kubraczek i wypuszczę na mieszkanie - Bóg jeden raczy wiedzieć :(
Obrazek

katgral

Post » Czw wrz 16, 2010 17:26 Re: K-ów PILNIE DT dla proludzkiej kotki.Koszta biorę na siebie!

a są jakieś ogolne zalecenia co do przyszlego domku? co ona konsumuje? :wink:
gerardbutler