Potrzebna pomoc dla Klementynki bez tylnej łapki!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 26, 2010 9:48 Potrzebna pomoc dla Klementynki bez tylnej łapki!

Kotka jest w Tarnowie, nie ma tylnej łapki straciła ją prawdopdobnie w jakimś w wypadku. W każdym razie rana jest zagajona.
Kotka nie może wyosko wyskoczyć, matka chodzi z resztą w rózne miejsca skacze a ten biedak zostaje na dole sam.

Zaczelismy od wątku o adopcji ale zaczeły sie problemy, problemy ze stawem biodrowym
Wet w Tarnowie mówi że to rozregulowny staw biodrowy i wczoraj prawdopodobnie jej wypadł i udało jej sie go nastawić a dzisiaj jest to samo albo jeszcze gorzej.Kot nie może chodzić bardzo go to boli. Sama sugeruje wizyte w Arce w Krakowie bo w Tarnowie nie ma takiego specjalisty. Prawdopodpobnie potrzebne bedzie unieruchomienie tego stawu albo oprecyjny nastawienie ale z małym kotem jest to problem.
Wet powiedział że trzeba ograniczyć jej zdolność poruszania niestety więc od dzisiaj jest w dużej klatce i zle to znosi
Ostatnio edytowano Śro wrz 01, 2010 10:33 przez thor, łącznie edytowano 2 razy

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Wto lip 27, 2010 21:28 Re: Superpilne! Potrzebny DM dla małego kotka bez tylnej łapki!

POMOCY!!!
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Śro lip 28, 2010 6:38 Re: Superpilne! Potrzebny DM dla małego kotka bez tylnej łapki!

Mogę tylko pomóc podnosząc wątek :(

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Sob sie 14, 2010 21:57 Re: Superpilne! Potrzebny DM dla małego kotka bez tylnej łapki!

jakieś wieści?
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Nie sie 15, 2010 12:08 Re: Superpilne! Potrzebny DM dla małego kotka bez tylnej łapki!

thor

Post » Nie sie 15, 2010 12:45 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

Piękna Klementynka na trzech łapkach szuka domu - kto da jej bezpieczny dom?

Obrazek

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie sie 15, 2010 19:27 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

thor

Post » Pon sie 30, 2010 21:29 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

Czy może ktoś opisać dokładnie jakie są ograniczenia ruchowe Klementynki? Czy ona wogóle nigdzie nie może wskoczyć i trzeba ją podnosić z podłogi?
Czy po jej aktualnej wielkości można przewidzieć jaka duża będzie?
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Pon sie 30, 2010 21:38 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

Jaka słodka :1luvu:

myślę, że ona będzie raczej wielkości... kota :twisted:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon sie 30, 2010 22:11 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

sisay pisze:Jaka słodka :1luvu:

Nie trudno zgadnąć :)
Tyle tylko, że ja mam dorosłą kotkę, która waży 2,5 kg, a moja siostra ma kota który waży 6 kg...
2,5 kg dam radę jakoś podnieść z podłogi, 6 kg już nie...
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Wto sie 31, 2010 9:05 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

a gdyby ktoś chciał poczytać tu jest historia Klementynki opowiedziana jej własnymi słowami

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=116349

thor

Post » Wto sie 31, 2010 10:06 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

Selenga pisze:
sisay pisze:Jaka słodka :1luvu:

Nie trudno zgadnąć :)
Tyle tylko, że ja mam dorosłą kotkę, która waży 2,5 kg, a moja siostra ma kota który waży 6 kg...
2,5 kg dam radę jakoś podnieść z podłogi, 6 kg już nie...

Selenga, nie będziesz musiała jej podnosić :D kotka sama da sobie radę, najwyżej nie będzie skakać po wyższych meblach :P

Ja mam kotkę Lili bez tylnej łapki, radzi sobie świetnie, wskakuje na kanapę, krzesło, na wyższe partie wskakuje, jeżeli ma stopniowaną wysokość, np.na stół :evil: wskakuje z krzesła. Do tego gania jak torpeda, brak łapki w tym jej nie przeszkadza :P Brak łapki widać tylko jak idzie, bo kuleje, ale jak biega to nawet nie widać, że nie ma łapki :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto sie 31, 2010 10:35 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

wiesz, ta moja kotka o której pisałam, że waży 2,5 kg, też nie ma łapki, tyko przedniej
i śmiga prawie tak samo sprawnie jak druga ("tylko" bez oczka)
w opisie Klementynki było napisane, że brak tylnej łapki jest większym problemem dlatego zapytałam, bo ja sama też jestem niepełnosprawna i mam sporo ograniczeń
Klementynka jest bardzo podobna do Nuteczki - nawet plamkę na nosku ma podobną, tylko po drugiej stronie
może dlatego tak mnie chwyciła za serce...
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Wto sie 31, 2010 12:06 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

Klementynce jednak przeszkadza brak tylnej łapki
nie umie wysokoczyć wyżej niż krzesło
ma też jakieś przykurcze tej łapki, bidulka wyraznie by chciała tą łapke położyć na podłodze ale wtedy traci równowagi bo zapomina chyba że łapki nie ma
Tosia na szczęście ją rozruszała i owszem już biega jednak nie na tyle żeby ją Tosia nie dogoniła :)
tam na boisku szkolnym była raczej wystraszona i za wiele sie nie ruszała jak podejrzewam
siedziała w tm swoim małym kąciku scczególnie jak mamusia przepadła z braciszkami

thor

Post » Śro wrz 01, 2010 10:31 Re: Superpilne! Potrzebny domek dla małej kotki bez tylnej łapki

Klementynka już nie jest do adopcji

zaczeły sie problemy, problemy ze stawem biodrowym
Wet w Tarnowie mówi że to rozregulowny staw biodrowy i wczoraj prawdopodobnie jej wypadł i udało jej sie go nastawić a dzisiaj jest to samo albo jeszcze gorzej.Kot nie może chodzić bardzo go to boli. Sama sugeruje wizyte w Arce w Krakowie bo w Tarnowie nie ma takiego specjalisty. Prawdopodpobnie potrzebne bedzie unieruchomienie tego stawu albo oprecyjny nastawienie ale z małym kotem jest to problem.
Wet powiedział że trzeba ograniczyć jej zdolność poruszania niestety więc od dzisiaj jest w dużej klatce i zle to znosi

Kto chce pomóc Klementynce niech może kupić książkę albo pomóc w inny sposób
zapowiada się kosztowne leczenie

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=114840

thor

[następna]