~~~ Napoleonka ~~~ Schron Milanówek/DT monikah - już w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 18, 2010 23:06 ~~~ Napoleonka ~~~ Schron Milanówek/DT monikah - już w DS

Mała tricolorka trafiła do schroniska w Milanówku jakieś 2 tygodnie temu, podrzucono ją w pudełku pod schroniskiem.
Tydzień temu zabrałam ją ze schroniska.
Pięc dni spędziła w łazience z powodu świerzbowca w uszach.
W piątek została uwolniona z łazienki i wtedy dopiero pokazała swój charakterek :).

Jest całkowicie oswojona i bardzo miziasta. Kiedy siedziała w łazience, była bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Miauczała, mruczała, barankowała mi twarz, dawała buziaczki, wspinała się po nogach.
Kiedy wypuściłam ją z łazienki, miziastośc jej nie przeszła, wręcz przeciwnie. Jest jedynym kotem, który śpi na mnie :).
Śpi na szyi, albo wpycha nos we włosy, ugniata i mruczy :).

Nazwałam ją Napoleonka, od Napoleona Bonaparte - mimo że jest malutka, ma wielkie ego i kompleks wyższości :).
Porozstawiała wszystkie koty po kątach.
Od Iskierki oczywiście na początek dostała. Nie przejęła się tym zupełnie. Zaczepia Iskierkę, wali łapą i ucieka.
Anielkę, Jaśminkę i Carmen też zaczepia i poluje na ich ogony. Nie przejmuje się sykami i warkami.
Wepchała się też do kryjówki Carmen i często ucina sobie z nią drzemki.
Z Antkiem i Alą, którzy na początku na nią syczeli, teraz się bawi, gania i siłuje.
Wszędzie jej pełno.

Napoleonka ma około 3 miesięcy, na tyle określili ją weci.
Mnie wydaje się, że jest trochę młodsza, dlatego że jest wyraźnie mniejsza od Antka i Ali, którzy mają 13 tygodni.

Napoleonka jest jednokrotnie odrobaczona i zaszczepiona.
Obecnie walczymy jeszcze ze świerzbem, ale to już końcówka.
Poza tym Napoleonka jest zdrowa.

Ponadto ... Napoleonka jest śliczna :D.

W schronisku:
Obrazek

W łazience:
Obrazek

Już wolna :):

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 09, 2010 23:49 przez monikah, łącznie edytowano 1 raz

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pon lip 19, 2010 1:23 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schronisko Milanówek/DT monikah

monikah pisze:Mała tricolorka trafiła do schroniska w Milanówku jakieś 2 tygodnie temu, podrzucono ją w pudełku pod schroniskiem.
Tydzień temu zabrałam ją ze schroniska.
Pięc dni spędziła w łazience z powodu świerzbowca w uszach.
W piątek została uwolniona z łazienki i wtedy dopiero pokazała swój charakterek :).

Jest całkowicie oswojona i bardzo miziasta. Kiedy siedziała w łazience, była bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Miauczała, mruczała, barankowała mi twarz, dawała buziaczki, wspinała się po nogach.
Kiedy wypuściłam ją z łazienki, miziastośc jej nie przeszła, wręcz przeciwnie. Jest jedynym kotem, który śpi na mnie :).
Śpi na szyi, albo wpycha nos we włosy, ugniata i mruczy :).

Nazwałam ją Napoleonka, od Napoleona Bonaparte - mimo że jest malutka, ma wielkie ego i kompleks wyższości :).
Porozstawiała wszystkie koty po kątach.
Od Iskierki oczywiście na początek dostała. Nie przejęła się tym zupełnie. Zaczepia Iskierkę, wali łapą i ucieka.
Anielkę, Jaśminkę i Carmen też zaczepia i poluje na ich ogony. Nie przejmuje się sykami i warkami.
Wepchała się też do kryjówki Carmen i często ucina sobie z nią drzemki.
Z Antkiem i Alą, którzy na początku na nią syczeli, teraz się bawi, gania i siłuje.
Wszędzie jej pełno.

Napoleonka ma około 3 miesięcy, na tyle określili ją weci.
Mnie wydaje się, że jest trochę młodsza, dlatego że jest wyraźnie mniejsza od Antka i Ali, którzy mają 13 tygodni.

Napoleonka jest jednokrotnie odrobaczona i zaszczepiona.

Ponadto ... Napoleonka jest śliczna :D.

W schronisku:
Obrazek

W łazience:
Obrazek

Już wolna :):

Obrazek
Obrazek
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: Napoleonka ma dokładnie taki sam charakterek, jak moja Oliwka. Wyrośnie z niej cudowna mizianka przytulanka. Znaczy - będzie mizianką przytulanką wtedy, kiedy ona zechce. Ale wtedy odda całą siebie w ciepłe, kochające dłonie. Od tych dłoni zależy, czy zawsze będzie chciała być miziana. :lol:

Skąd Wy bierzecie takie śliczne słodycze? :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lip 19, 2010 14:01 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schronisko Milanówek/DT monikah

Biegnij na pierwszą stronę, Malutka :1luvu: Tam się szuka domków :!:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lip 19, 2010 14:44 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schronisko Milanówek/DT monikah

monikah pisze:Napoleonka jest jednokrotnie odrobaczona i zaszczepiona.

Poszukiwane Cesarstwo dla Napoleonki
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Sob lip 24, 2010 3:21 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schronisko Milanówek/DT monikah

Miałam już jeden telefon w sprawie Napoleonki, chociaż nie ma jeszcze ogłoszeń, jest tylko na facebooku, na profilu schroniska 8O. Dzwoniła Pani, której koleżanka jest zainteresowana Napoleonką, z pytaniem, czy może jej przekazac mój telefon 8O. Zobaczymy co z tego wyniknie...

Napoleonka szaleje, a świerzb już prawie poszedł precz :). Za tydzień mamy kontrolę, wtedy ewentualnie zostanie drugi raz odrobaczona.
Zakumplowała się z Antkiem i Alą, zaczepia Anielkę i Jaśminkę, śpi z Carmen w kryjówce, nie boi się Iskierki 8O :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Nie lip 25, 2010 5:40 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schronisko Milanówek/DT monikah

monikah pisze:Obrazek

Śliczna kicia.

W piewszym momencie myślałam, że na dywaniku też leży kot.
Ale zaczęłam sie zastanawiać, czemu jakiś taki chudy :lol:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw wrz 09, 2010 23:46 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schronisko Milanówek/DT monikah

Śpieszę donieść (po przerwie technicznej :)), że Napoleonka znalazła dom. Mieszka w Warszawie, ze starszą koleżanką i małym Rysiem - kolegą mniej więcej w wieku Napoleonki.
Po początkowych problemach - Napoleonka w nowym domu czasem nie trafiała do kuwety - wszystko ułożyło się świetnie. Napoleonka bardzo szybko zaaklimatyzowała się w nowym domku i zyskała kochających Dużych i kompana do zabawy. A jej starsza koleżanka odzyskała święty spokój :).

Zdjęcia jeszcze u mnie, przed przeprowadzką:
Obrazek
Obrazek

monikah

Post » Śro wrz 15, 2010 18:01 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schron Milanówek/DT monikah - już w DS

Monika, czy ten dom znalazł się właśnie przez facebooka?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw kwi 07, 2011 0:50 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schron Milanówek/DT monikah - już w DS

Dzisiaj miałam bardzo miłą niespodziankę. Zadzwonił Duży Napoleonki, zwanej w domu Leonką :).
Mała urosła i jest przesłodka. Codziennie o 5 rano budzi swoich Dużych na mizianki :D.
Ma też nowego kolegę. Cała czwóreczka pięknie się dogaduje ze sobą :).

monikah

Post » Czw kwi 07, 2011 19:42 Re: ~~~ Napoleonka ~~~ Schron Milanówek/DT monikah - już w DS

A nie przysłał dowodów? Fotodowodów? :D

Budzi na mizianki, a nie na jedzenie? Kochana jest w takim razie :1luvu:

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50