Gda Kociaki w garażach Tri i Whiskas. Jest TDT. Łapiemy !!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 01, 2010 7:53 Gda Kociaki w garażach Tri i Whiskas. Jest TDT. Łapiemy !!

W Gdańsku w Nowym Porcie pomieszkuje w garażach stadko kotów, część już wysterylizowana, jednak jakieś kotki się uchowały i urodziły się maluszki... maluszki zaczynają wychodzić, zostały 2, reszta pewnie nie żyje, bo raczej 2ch kociaków kotka nie urodziła...Kociaki, coś prze prze pięknego...Srebrny Whiskasowy kocurek i koteczka Tri, tez bardzo ciekawie umaszczona, narazie są w miarę zdrowe, mają niecałe 2 m-ce na moje oko...zależy mi bardzo by je zgarnąć bo w tym miejscu prawie żadne kocie nie przeżywa, na kilka rodzących kotek z zeszłego roku uchował się z jesieni 1en jedyny kocurek :(

Kociaki są tak śliczne że znajdą domki bardzo szybko...chwila na oswojenie, chwila na podleczenie i domki będą się o nie bić :)
A domów tymczasowych brak :( mam masę kociaków poupychanych gdzie się da...które czekają na adopcję, są w trakcie oswajania, leczenia....
Dlatego proszę Tu na Forum o Pomoc! bo już nie mam pomysłu a na Tych kociakach mi bardzo zależy bo są z mojej rodzinnej dzielnicy i nie chcę ich zguby :(

Fotki mam tylko kocurka, bo koteczki nie widziałam ostatnio...

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 14, 2010 9:04 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw lip 01, 2010 8:01 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Piękny maluch.
Zupełna dzika dzicz czy choć trochę kontaktu z człowiekiem?

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Czw lip 01, 2010 8:06 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

ola19 pisze:Piękny maluch.
Zupełna dzika dzicz czy choć trochę kontaktu z człowiekiem?

Przyszłam z jedzonkiem, interesował się jak tu do jedzenia się przedrzeć przez stadko dorosłych, a nie jak tu mnie unikać, nie próbowałam głaskać, bo dorosłe kotki w tym jego mamusia jest bardzo płochliwa i ucieka i nie chciałam maluszka stresować, ale zna człowieka o tyle że człowiek karmi, człowiek karmi te koty 2 razy dziennie regularnie... to maluszek, powinien szybko się oswoić...
robiłam fotki z odległości mniejszej niż metr, patrzył ciekawie i mrużył oczęta od flesza :) ale nie uciekał, chyba że reszta kotów w popłoch wpadała to się płoszył ciut...nie zna ludzi zbyt dobrze, urodził się w ciemnym garażu, od niedawna wychodzi...
Obrazek

Marea

Post » Czw lip 01, 2010 8:58 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

:kotek:
Obrazek

Marea

Post » Czw lip 01, 2010 13:17 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Do góry maluszki...
Obrazek

Marea

Post » Pt lip 02, 2010 20:10 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

w góre :ok:
Idę "w garaże" nakarmić koteczki i maluszka miedzy innymi :)
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 04, 2010 11:38 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Maluchy szukajcie szczęścia.
Ja nie mam funduszy ani transportu.Za daleko.

ola19

Post » Nie lip 04, 2010 20:42 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Dzięki :)
Dziś były oba maluchy, kotka wyłożyła się między garażami i podkarmiała małą Tri, kociaki są troszkę zachorzałe, po 1nym oczku im ropieje...nawet nie mam pomysłu jak im antybiotyk podać ehh...ale będę próbować...żeby tylko domki się znalazły :( są takie śliczne...
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 04, 2010 21:32 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Mam podobnego malucha i zainteresował się nim dom z Bydgoszczy. Trochę to dla mnie za daleko, bo już raz odbierałam tego kociaka z domu poza Krakowem. Pani nigdy nie miała kota, chce by kociak korzystał z kuwety, był zdrowy i lubił człowieka. Na pewno nie mógłby trafić do niej prosto z ulicy,więc potrzebny DT. ale może warto jej przedstawić ta propozycję.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie lip 04, 2010 21:37 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Uhm...Bydgoszcz...nie wiadomo ile czasu zajmie oswojenie...to zawsze wielka niewiadoma a domy tymczasowe pozapychane :( ta bezsilność jest najgorsza...
Obrazek

Marea

Post » Sob lip 10, 2010 9:16 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

No i co z maluchami?
Czekają dalej?

ola19

Post » Sob lip 10, 2010 9:20 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Niestety.....
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 11, 2010 7:38 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Dobra złamię się....

Marzenko, jak załatwisz kwarantanne 2tygodniową dla kocurka (i Seja się zgodzi, bo miałam od niej Gagę przejąć!) to go na DT wezmę...
Kwarantanna bez dochodzących kociaków koniecznie bo za dużo ostatnio pp było i boję się: moje oba czekają jeszcze na szczepienia, po wirusówce musimy odczekać...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie lip 11, 2010 7:52 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

Dzięki Krysiu za propozycję....
Mam już takiego plana...poznałam fajną Panią kociarę, pomogłam jej wyadoptować jej kociaki, które znalazła, zaproponowała mi że może kociaki u siebie w pracy trzymać...blisko mnie przy Kosciuszki...sprzedaje drzewka, krzewy, ma biuro..tam trzymała wcześniejsze maluchy i może też te potrzymać...w zasadzie to po kwarantanie i Asia by je wzieła...chcę oba maluchy odłowić..Tri i Srebrniaka...
W tych garażach nie ma pp...jest stadko kotów..jedna kocica zagilana..reszta wporządku...gdyby było pp napewno byłoby już po kociakach...kocia urodziła te maluchy w opuszczonym garażu...maluchy pozatym że mają małe gile i oczka mokre wyglądają ładnie...
apropo Gagi..myślę że bezsensu ją do Ciebie teraz przerzucać...Asia kocha bardzo malutką..zresztą jeden kociak w tą czy w tą... :lol: ogłaszam gagę już pomału...czasem wesprzyj Gagę jakimś papu i będzie git :) ewentualnie innego kociaka Ci podrzucimy :twisted: trudno oswajalną Kalę np :) Ty masz rękę do wypłoszków :)
Obrazek

Marea

Post » Nie lip 11, 2010 10:58 Re: Gda Kociaki w garażach, Srebrny kocurek i Tri. DT na Cito!!!

OK, daj znac jak maluchy będą po kwarantannie to ustalimy gryplan.

Nie wiem czy dokładanie Asi kolejnych kociaków jest ok, bo u niej juz cale stado, w takich warunkach dzikom jest trudniej się zaczłowieczyć, a i Asia chyba na brak roboty nie narzeka :> A rękę do dzikusów ma mój TZ a nie ja :kotek:

BTW, jakby ta bydgoska propozycja na koniec wakacji była jeszcze aktualna, to transport sie znajdzie, już wtedy to nawet sama mogłabym jechać.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[następna]