kociaki - prośba o pomoc - JUŻ W DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 26, 2010 17:29 kociaki - prośba o pomoc - JUŻ W DS!!!

Wczoraj złapałyśmy 2 kociaki z piwnicy na Nowolipkach, o których pisałam w wątku kotki z Miłej. Interwencja była konieczna, bo z 4 maluszków po niedzieli zostały już tylko 2 :cry: . Nie wiem, co się stało. Dodatkowo ich matka jest bardzo chudą kaleką na trzech łapach, która musi zostać złapana do ortopedy i na sterylkę, ale wczoraj uciekała przerażona. Ponieważ sprawa była pilna, kociaki znalazły TDT u Kropy, ale nie mogą tam zostać długo. Dlatego bardzo Was proszę o pomoc w zrobieniu ogłoszeń dla cudaczków ( ja nie mam w tym praktyki). Są to 2 dziewczynki, mają około 3 m-ce, choć wyglądają na mniej (są drobne). Jedna to śliczna pingwinka, druga - urocza buraska. Być może jutro będę mieć zdjęcia. Nie są bardzo dzikie, dlatego sądzę, że oswojenie pójdzie bardzo szybko. Naprawdę prosimy o pomoc, bo nie chcę, żeby za jakieś 2 tyg. wróciły na ulicę. Potrzebne są ogłoszenia i DT/DS. Jest to tym pilniejsze, że uratowanie ich może kosztować życie udomowioną buraskę z Miłej, o której pisała Never. Wkrótce będzie musiała opuścić lecznicę i nie ma dla niej DT, którym mogła być np. Kropa. Czy wróci na ulicę?
W tej sytuacji znalezienie domków dla maluszków jest priorytetem. Będę wdzięczna za każdą pomoc.
Ostatnio edytowano Śro lip 21, 2010 9:25 przez Alex405, łącznie edytowano 1 raz

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Sob cze 26, 2010 17:30 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

oczywiście kociaki zostały wczoraj odpchlone i odrobaczone, w najbliższym czasie będą też zaszczepione.

Alex405

Post » Nie cze 27, 2010 18:05 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

hej, proszę o pomoc w zrobieniu ogłoszeń/ banerków dla maluchów. Są bardzo fajne i proludzkie mimo, że zostały złapane dopiero w piątek wieczorem. Oto, co pisze o nich Kropa:
"Kociaki przełamały się i wcinają aż miło.
Ładnie załatwiają się do kuwety, tylko musiałam dac im taką wieksza z rantami, bo one chcą wszystko robić razem. jak jedno się załatwia, to drugie tez musi :) .
Czarna trochę popłakuje i jak tylko straci siostrę z oczu panikuje. Nie fuka, przytula się.
Bura jest bardziej odważna, bawi się zabawkami i sznureczkiem, nadstawia łepek do głaskania, chce zwiedzać mieszkanie".

Może jutro uda się nam wstawić zdjęcia. Proszę, znajdźmy tym koteczkom fajny dom/domki.

Alex405

Post » Nie cze 27, 2010 18:35 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Tu napisz prośbę o banerek:
viewtopic.php?f=8&t=107912

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie cze 27, 2010 20:09 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

dzięki za podpowiedź :)

Alex405

Post » Nie cze 27, 2010 21:29 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Zdjecia z pierwszego dnia w tdt

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kropa

Od: Pt sty 09, 2009 14:57

Post » Nie cze 27, 2010 22:06 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Jak widac, dzikuny z nich straszne :wink:

To dwie zdrowe koteczki, których wiek wetka oceniła na 12 - 13 tygodni.
Są po odpchleniu i pierwszym odrobaczeniu, czekaja jeszcze na szczepienie i drugie odrobaczenie.
Ładnie załatwiają się do kuwety, ale kopią straszliwie :wink:
Sa swietne :D
Buraska jest super odważna, uwielbia sie bawic i cały czas zachęca do tego siostrę.
Czarnulka jeszcze trochę niepewna, ale lubi głaskanie i przytulanie.
Szamią suchego RC, az im się uszy trzęsą :) i cos dla mnie niezwykłwgo : pozwalają bez oporu czyścić sobie oczy, uszy i przycinac pazurki.
Poprostu kocie ideały.
Myslę, że trzeba im szukać od razu DS.
Oczywiście fajnych DS :)

Kropa

Post » Pon cze 28, 2010 12:39 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

W drugim dniu pobytu czarna już szaleje za myszką na sznurku. Zapomina o strachu i za zabawką wspina się po ludzkiej nodze :)
Na zdjęciach tego nie widać, ale kocimbry są bardzo chudziutkie. Mama nadzieję, że szybko to odrobią, bo apetyt im dopisuje.

Kropa

Post » Śro cze 30, 2010 21:55 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Szara daje brzuszek do głaskania i włącza traktorek, jest trochę mniejsza od czarnej.
Skończyło mi się jedzenie i zanim nie dostarczą zamówionego, musiałam kupić jakiegoś whiskasa.
I kociaki niezadowolone. Dochodza do miski i to nie jest to. I patrzą na mnie z takim wyrzutem.
No i apetyt już nie ten....

Kropa

Post » Śro cze 30, 2010 23:16 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Zrobiłam maluchom allegro:
http://allegro.pl/item1103472450_kotki_ ... szawa.html
To moje pierwsze tego typu ogłoszenie, więc będę wdzięczna za wszelkie uwagi na ten temat.
Mogę jeszcze conieco zmienić.
Gdzie warto jeszcze ogłaszać koty?

Kropa

Post » Czw lip 01, 2010 9:22 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Kropa, na koniec aukcji dodaj:

* Proszę nie licytować bez uprzedniego kontaktu ze mną!
* Zastrzegam sobie prawo odwołania wszelkich ofert złożonych bez uprzedniego kontaktu.
* Zastrzegam sobie prawo odrzucenia ofert, które moim zdaniem będą nieodpowiednie dla dobra kota.

To takie zabezpieczenie.

Jeżeli Ci Allegro usunie aukcję jako niezgodną z regulaminem, wystaw ponownie, ale za wyższą kwotę.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 01, 2010 10:53 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Jana, dziekujemy za podpowiedz.

Alex405

Post » Czw lip 01, 2010 11:32 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Dzięki wielkie Jana. Bez tego zabezpieczenia mogłoby być nieciekawie. Przyznaję, że nie pomyślałam.
Naniosłam już zmiany.
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Kropa

Post » Pt lip 02, 2010 20:31 Re: kociaki - prośba o pomoc w OGŁASZANIU i DT/DS

Prosze o podpowiedź: zadzowniła pani, która jest zainteresowana czarnulką, ale: ma w domu rocznego kota, którego nie wykastrowała, małą kotkę i 2 duże psy. Podobno te psy "tylko się nachylają" nad kotami, ale zapytała, czy czarnulka boi się psów. Pani mówi, że generalnie stara sie nie wypuszczać kotów, ale ten samiec jej kiedys uciekł i wrócił po tygodniu. Niby nie wydaje mi się zła, ale ten nie wykatsrowany kot (bo nie obsikuje, więc ona nie widzi potrzeby) i mozliwośc ewentualnej ucieczki z domu zapaliły mi czerwone światło. Czy mam rację?

Alex405

[następna]