Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 15:50 Moje tymczasy - watek do zamknięcia

To drugi watek moich tymczasów.Długo zastanawiałam się czy go tworzyć bo Forum może niektóre rzeczy skutecznie obrzydzić. Zakładam jednak, bo muszę podać informacje o kotach forumowych. Koty którymi się będę opiekowała spoza forum nie będą tu ogłaszane.
Moi rezydenci:
Obrazek
Ivo ur.w 1994r. znaleziona na działce zamarzała. Od tamtego czasu u mnie. Nawracający chroniczny katar
Obrazek
Głupek urodzony w 2001r. Przyszedł za mną do domu i został
Obrazek
Kulka ur. w 2007r. przyszła do mnie na działkę z bardzo wzdetym brzuchem. Vetka podejrzewała wysoka ciażę. Po usg okazało się, że musiała coś zjeść i do dzisiaj pozostały jej bardzo rozdete jelita
Obrazek
Myszka ur. w 2008r. była bardzo bojaźliwa. Nikt nie chciał takiego kociaka. Została najpierw na działce a potem u mnie.
Obrazek
Maszko ur. w 1995r. przyjechał do mnie na DT z Wrocławia. Po pół roku w porozumieniu z Wrocławiem został u mnie. Kot chory na serce
Obrazek
Bella ur. w 2005r. przyjechała z miotem kociat uciekając przed pp. Dwukrotnie oddawana do adopcji. Za każdym razem wracała. Zostaje u mnie
Moje tymczasy
Obrazek
Jandzia ur. w 2008r. w Wieliczce przyjechała w wysokiej ciąży. USG, umówiona sterylka aborcyjna. Jandzia rodzi w nocy. Miot jest zdeformowany - odchodzi w ciągu 4 dni, kotka na granicy życia. Podejrzana o białaczkę i Fip. Testy negatywne, wyniki poniżej normy. Po pół roku od podjęcia o nia walki okazuje się ze Jandzia ma wspaniałe wyniki. Wspólnymi siłami doszliśmy do wnioski, ze Jandzia jako 6-7 m-na kotka zaszła w ciążę a potem podawane jej były tabletki antykoncepcyjne. Stąd się wziął zdeformowany miot i wyniszczenie organizmu. Teraz to wesoła, i miziasta kotka czeka na adopcje.
Obrazek
Figa ur. 26.06.2009 przyjechał z całą rodzina z Warszawy. Reszta rodziny już w DS został sam Figa. Od początku miał problemy jelitowe i dłuższe lub krótsze okresy poprawy. Dlatego nie był ogłaszany. Mam nadzieje, że teraz dopiero cały problem ustąpi po podaniu Biogenu. Po trwałej poprawie zacznę go ogłaszać.
Obrazek
Mruczek ur. 2.06.2009r. przyjechał do mnie z Katowic razem z bratem. Brat już dawno w DS on dalej szuka domku. Zdrowy, piękny i mruczący wykastrowany kocurek.
Obrazek
Czaplinek ur. w 09.2009r. w piwnicy w Koninie. Dwie siostry tri znalazły bardzo szybko domy. Mnie poproszono o zajęcie się kocurkiem. Czaplinek nie pozwolił do siebie podejść, a potem okazało się ze jeszcze przed przyjazdem do mnie w oczku Czaplinka pojawiła się infekcja. Wspólnie z vetami usiłowaliśmy uratować to oczko, ale w końcu trzeba było podjąć decyzje o jego usunięciu. Już po operacji Czaplinek przestał się bać, ładnie zaczął się bawić. Rana goiła się doskonale. To nie ten sam kocurek. Teraz dopiero zacznę go ogłaszać do adopcji.
Obrazek
Został przywieziony przez na prośbe justyna8585. Kociak miał byc mały. Okazał się dwuletnim kocurem podobno odpchlonym i odrobaczony. Książeczka miała dojechać. Kocur był bardzo zarobaczony. Dwukrotnie był odrobaczany profenderem potem szczepiony. Szukam mu domku.
ObrazekObrazekObrazek
Krawacik, Kredka i Lilka przyjechali do mnie z Radomska. Przyjechały żeby zaadoptować się w domu i stad pójść do DS. Krawacik szybko znalazł domek, ale po miesiącu wrócił. Sikał na łózka dzieci. Bawił się tylko jak one spały. Po powrocie do mnie szalał z radości ze swoja siostra Kredka i Lilką. Teraz będę dla nich szukać domku bez dzieci, możliwie w dwupaku ( Kredka i Krawacik). Myślę, że Lilka sobie poradzi sama.
Obrazek
Joda ur. w 2008r. przyjechał do mnie z interwencji u wróżki w Będzinie. Okropnie śmierdział ( siedział w brudzie), jadł suchy chleb. Najpierw była porządna kąpiel jego i jego kolegi. Potem kastracja, odrobaczenie, odpchlenie i nauka jedzenia kociego. Trzeba było mu podawać suchy chleb z kocim jedzeniem. Teraz to wspaniały, mruczący kocurek czekający na swój domek. Jego kolega już w DS. Jednocześnie jest w dyspozycji Prokuratury Rejonowej w Będzinie.
Obrazek
Adaś ur. w 2001r. przyjechał do mnie z Palucha na prośbę znajomej. Kocur był po wszystkich testach i badaniach. Bardzo szybko zaadoptował się do mieszkania. Przy człowieku ślini się okropnie, bo chciałby stale siedzieć na kolanach. To kocur, który powinien trafić do samotnej osoby lub samotnego małżeństwa.
Obrazek
Czupurek ur. w 2000r. przyjechał do mnie z Wrocławia jako dokładka do maleńkiego Zadziorka. Niestety Zadziorek miał bardzo chora wątrobę i odszedł. Czupurek był cały w kołtunach. W schronie obcięto go trochę a córka pokazała mi jak się kąpie persa i pudruje. Po kąpieli kocurek zaczął się samodzielnie myć i pięknie jeść. Dzisiaj to bardzo towarzyski kot, który chętnie leży na kolanach i mruczy. Jeszcze chętniej leży przed kominkiem. Prawdopodobnie Czupurek pójdzie do DS w przyszłym miesiącu.
To są wszystkie moje tymczasy. Oczywiście wszystkie ( oprócz dwóch miotów) mają książeczki zdrowia, są odrobaczane systematycznie i są wysterylizowane i wykastrowane. Wyjątkiem jest Lilka, która jeszcze nie miała rójki i vet kazał czekać.
Na watek zapraszam wszystkich przyjaciół :D
Ostatnio edytowano Nie maja 30, 2010 7:24 przez IKA 6, łącznie edytowano 5 razy
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon maja 17, 2010 17:44 Re: Moje tymczasy

Dzisiaj podczas zmiany posłania u maluszków zauważyłam, że dwa maluchy maja już oczka otwarte :mrgreen:

IKA 6

Post » Pon maja 17, 2010 17:47 Re: Moje tymczasy

Cześć Rozalka i Inne Kociaki! :D

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Pon maja 17, 2010 18:04 Re: Moje tymczasy

Zaznaczam :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon maja 17, 2010 18:04 Re: Moje tymczasy

Witam się :) :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 17, 2010 18:08 Re: Moje tymczasy

cześć radomszczaki i inne kociaki.. :ok: rymło mi się :ryk: :ryk:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon maja 17, 2010 18:09 Re: Moje tymczasy

Witam Krysieńko!Witam tez Twoje kociska i mojego ulubieńca Głubka :love: wiesz tak mnie coś ciągnie do was,mimo brzydkiej pogody :twisted:
Gosiara

Post » Pon maja 17, 2010 18:11 Re: Moje tymczasy

IKA 6 pisze:Dzisiaj podczas zmiany posłania u maluszków zauważyłam, że dwa maluchy maja już oczka otwarte :mrgreen:

Mają otwarte oczka :ok: MUSZE Je zobaczyć!!!
Gosiara

Post » Pon maja 17, 2010 18:58 Re: Moje tymczasy

:D :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon maja 17, 2010 20:58 Re: Moje tymczasy

Jutro wymiziam Te wszystkie cudne kociambry,a najbardziej Głupka :1luvu:
Gosiara

Post » Pon maja 17, 2010 21:18 Re: Moje tymczasy

reszta maluchów w miarę się trzyma, chociaż oczy zaczynają ropieć :/
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pon maja 17, 2010 23:42 Re: Moje tymczasy

jestem i ja chociaż po nocy :oops:
krynia08

Post » Pon maja 17, 2010 23:54 Re: Moje tymczasy

się też przywitam :D
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto maja 18, 2010 4:59 Re: Moje tymczasy

Witam serdecznie w okropną pogodę :roll:
Gosiara

Post » Wto maja 18, 2010 6:33 Re: Moje tymczasy

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Bardzo się ciesze za odwiedziny. Przepraszam, ze na starym wątku nie ma nowego adresu, ale tym razem Moderator zadziałał wyjątkowo szybko :mrgreen:
Z nowości . Następne dwa maluchy maja otwarte oczka. A Bu zaczyna bawić się w niańkę. U nas leje, jest paskudnie i muszę jak najszybciej rozpalić w kominku :ryk:

IKA 6

[następna]