Kot Bengalski-HODOWLA- Pomoc!+ Opieka!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 28, 2010 19:42 Kot Bengalski-HODOWLA- Pomoc!+ Opieka!!!

Witam,
W sierpniu kupuję kota bengalskiego.
Mam prośbę o pomoc z wyborem hodowli?
Znacie jakieś dobre hodowle kotów Bengalskich?
Napiszcie jakie.
Mam też prośbę o napisaniu parę słów o kotach bengalskich- ich charakter, zachownie, wymagania i dla kogo są te koty? (jakie warunki trzeba spełniać żeby dobże opikować się kotem tej rasy).Czy drapią meble albo robią jakieś duże szkody? Jakie szkody?Proszę też o pomoc z imieniem dla kocurka -samca
pozdrawiam

Czekoladowy_Kocurek

Od: Śro kwi 28, 2010 19:16

Post » Śro kwi 28, 2010 19:48 Re: Kot Bengalski-HODOWLA- Pomoc!+ Opieka!!!

Proponuję napisać na podforum hodowców kotów :) Fajne są te bengalskie, powodzenia :ok:

No i sobie czytam i mnie krew zalewa... http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4147247_reproduktor_na_sprzeda.html
Reproduktor bez rodowodu :evil: :evil: :evil:
Ostatnio edytowano Śro kwi 28, 2010 19:51 przez Katzenjammer, łącznie edytowano 1 raz

Katzenjammer

Od: Śro lut 17, 2010 10:04

Post » Śro kwi 28, 2010 19:50 Re: Kot Bengalski-HODOWLA- Pomoc!+ Opieka!!!

Bez urazy ale podstawowe zagadnienia o które pytasz to wujek gogle wyrzuca w pierwszej stronie :oops:
Także po wpisaniu "kot bengalski" prócz opisu na 1 stronie wyników wyskakuja hodowle i ogłoszenia ( na morusku sprzed 3 dni zapowiedz miotu w hodowli Wild and Beauty. )

Jedyne co znawcy tematu moga chyba polecić dobrą hodowlę sprawdzoną.

Co do imienia.. ciężko mi wyobrazić sobie nadanie imienia kotu ( czy jakiemukolwiek zwierzakowi) nie widzianemu na oczy, bez poznania charakteru..
Jak juz bedziesz miec malca to załóż mu galerie, moze na podstawie fotek i opisu komus wpadnie fajne imie do głowy. Ja nie potrafie tak w ciemno..

Powodzenia

P.S
Napewno każde kociątko psoci wiec ze zniszczeniami ( chociazby zrzuconym wazonem ;) ) zawsze trzeba sie liczyc ;)

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Śro kwi 28, 2010 19:50 Re: Kot Bengalski-HODOWLA- Pomoc!+ Opieka!!!

Ja mam 2-letniego kocurka tej rasy-Loki. Niestety przyszedł do nas z rzęsistkiem jelitowym-wiele kotów tej rasy jest jego nosicielami. Obecnie jest pięknym, dorodnym kocurkiem o wadze 6,5 kg. Jest kochany-przy głaskaniu "chrumka" i lubi robić masaż. Poza tym, uwielbia "kraść" rozmaite rzeczy np. z kuchni i przynosić je do salonu. Jest to rasa bardzo aktywna, są to "psie koty" :-)

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Śro kwi 28, 2010 20:03 Re: Kot Bengalski-HODOWLA- Pomoc!+ Opieka!!!

Oj tak, to złodziejstwo to mają chyba we krwi ;)
Ja mam w rodzinie bengala - każdą torbę i torebkę musi zlustrować w poszukiwaniu paczki chusteczek, którą jak znajdzie, natychmiast w pysku wynosi :twisted:
Potrafi wynieść w pysku naprawdę duże przedmioty ;)
Obrazek

Do tego zaczepia wielkie miaukuny, które przy jego temperamencie są bardzo powolne i ociężałe :twisted: To mały prowodyr - wszystkie dzikie pomysły są jego :mrgreen:

Powodzenia w poszukiwaniach :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15