Słoneczko, Kropeczka i Basia - podaruj im lepszy los!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 11, 2010 10:22 Słoneczko, Kropeczka i Basia - podaruj im lepszy los!

Kotami zajmuje się p. Ania, poświęca swój cały czas na opiekę nad nimi, kupuje ze swojej skromnej emerytury jedzenie dla kotów, leczy je i sterylizuje za swoje pieniądze, kilka razy dziennie sprząta po kotach aby nikomu obecność kotów nie przeszkadzała, niestety przeszkadza dwóm sąsiadom, którzy krzywdzą koty w niewyobrażalny sposób. Mieszkańcy bloku w którym mieszka Pani Ania oraz okolicznych bloków podpisali petycję, że chcą aby koty pozostały w miejscu swego bytowania, nikogo to jednak nie obchodzi, nie obchodzi to prezesa spółdzielni, który każe koty usunąć... koty są "usuwane" przez dwoje mieszkańców, dodają trutki do jedzenia, oblewają koty kwasem, biją je i kopią... jak można takie cierpienie zadawać bezbronnym zwierzętom, jak można być tak okrutnym człowiekiem. Niedawno Pani Ania znalazła ciało swojej ulubionej koteczki, jej sąsiadka widziała jak pani przeciwna kotom rzuca czymś w tą kotkę, nie rozumiem co tej Pani przeszkadza obecność kotów na dzielnicy i kto jej daje prawo uśmiercania tych wspaniałych zwierząt. Ta Pani ma w dodatku syna policjanta i czuje się bezkarna. PROSZĘ WSZYSTKICH O POMOC W ADOPCJI KOTÓW, PONIEWAŻ W SUCHANINIE NIE MAJĄ SZANSY NA GODNE ŻYCIE!

Koty szukają kochających domów – kontakt p.Ania nr tel:697755153

Basia: biało -czarna kotka, ma około 2 lata. Wysterylizowana, odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona przeciwko chorobom kocim i wściekliźnie. Ktoś wyrzucił Basię w obróżce 1,5 roku temu. Była wychudzona i odwodniona. Uwielbia pieszczoty, jest bardzo miła i łagodna. Garnie się do każdego kto chce ją pogłaskać. Kotka chodzi za swoją karmicielką jak piesek na smyczy, reaguje na swoje imię i przybiega na każde zawołanie. Nadaje się do domu z ogrodem, gdzie będzie od swoich nowych właścicieli otrzymywać miłość i czułość a w zamian ta rewelacyjna kotka odwdzięczy się tym samym.

Kropeczka: około 3 – letnia, buro-biała, wysterylizowana koteczka, uwielbia pieszczoty, głaskanie po brzuszku. Typowa kocia indywidualność lubiąca skupiać na sobie uwagę innych, nie lubi przebywać w towarzystwie innych kotów, bo tylko ona ma być „miziana”. Może mieszkać w małym mieszkaniu, pod warunkiem, że otrzyma w nim wiele miłości. Kotka borykała się z przewlekłym kocim katarem, po którym pozostały jej trudności w oddychaniu, jednak nie przeszkadza jej to w prowadzeniu zwykłego kociego życia... życia, które Ty możesz odmienić zapraszając ją pod swój dach.

Słoneczko: ma trochę ponad 2 lata, jest wysterylizowaną biało-czarną kotką. Pomimo mieszkania pod blokiem gdzie jest często przepędzana, rzucana kamieniami oraz kopana pozostała miła i ufna i z niecierpliwością czeka na kogoś kto odmieni jej los.

Chmurka: ośmioletnia ale nadal energiczna, duża czarna kotka z białymi skarpetkami na tylnych nóżkach. Przez całe swoje życie broniła osiedla przed szczurami i myszami, jej praca nigdy jednak nie została doceniona, wręcz przeciwnie, kotka jak i jej cała kocia rodzina jest przepędzana ze swojego domu, do jedzenia mieszkańcy bloku dodają truciznę a jak tylko złapią któregoś z kotów maltretują do nieprzytomności, to niestety przykra, przerażająca rzeczywistość, pomóżmy spełnić marzenie Chmurki o spokojnej emeryturze na kolanach swojego kochającego pana - CHMURKA NIE DOCZEKAŁA SIĘ SWOJEJ EMERYTURY, ZOSTAŁA ZABITA

Laleczka: umaszczona niby pospolicie, taka niby zwykła biało-bura kotka, jednak jest w niej coś wyjątkowego, ma taki piękny pyszczek, i te ufnie spoglądające na Ciebie oczy. Życie ma jednak szare i ponure, takie samo jak innych bezdomnych kotów. Kotka ma 3 lata, jest wysterylizowana, zaszczepiona przeciwko chorobom kocim i wściekliźnie, odrobaczona i odpchlona. Jest bardzo miła i roztropna. Na grzebiecie ma jeszcze małą rankę, która goi się aż od sierpnia ponieważ jeden z mieszkańców wpadł na pomysł oblania kotów żrącym kwasem, podłość ludzka nie zna granic... Wierzę jednak dalej w ludzkie serce, w to że Laleczka doczeka się swojego kochającego domu!

Mozart : starszy wykastrowany biało-czarny kocurek, ma około 7 lat. Mieszka całe życie na osiedlu, gdzie niestety nie jest mile widziany, przez to że lubił „śpiewać” mieszkańcy pobili go do nieprzytomności, od tamtej pory kot nawet nie miauczy. Kocurek uwielbia być w centrum uwagi, lubi być głaskany i trzymany na kolanach, może zamieszkać w domu z innymi kotami. On bardzo potrzebuje miłości, której nigdy od nikogo nie dostał.

TE I POZOSTAŁE KOTY, WSZYSTKIE OSWOJONE, ZASZCZEPIONE, ODROBACZONE I WYSTERYLIZOWANE CZEKAJĄ NA ADOPCJĘ.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ZA TM :(
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 18, 2010 8:14 przez Marlon, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie kwi 11, 2010 10:51 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

Czy w Suchaninie jest jakaś organizacja pro-ekologiczna? Może gdzieś w pobliżu? W takiej, jak ta opisywana sytuacji, gdzie osobami krzywdzącymi zwierzęta są osoby powiązane z policją (syn w policji) - doskonale sprawdza się "napuszczenie" na sadystyczne potwory oraz na organa zobowiązane do reakcji na ich wybryki - działającej aktywnie organizacji. Komendanci policji bardzo nie lubią, jak funkcjonariusze ich jednostek są stawiani jako "tarcze" ochronne dla łamiących prawo obywateli - a tym właśnie jest opisywana pani, której koty przeszkadzają. Skuteczna interwencja - z użyciem mediów - może przyhamować, a nawet powstrzymać sadystów, co da więcej czasu na znalezienie domów dla kotów. Nie ma bowiem co się łudzić - dla nich rzeczywiście jedynym ratunkiem jest znaleźć domy. Jeśli są ufne w stosunku do ludzi - to ich szansa na adopcję, ale także źródło poważnego zagrożenia życia. Oby powiodła się akcja adopcyjna! Jeżeli chcesz rady, jak uzyskać pomoc organizacji oraz zadziałać prawnie i medialnie - wyślij do mnie prywatną wiadomość. Powodzenia !

loreczka

Od: Pt lut 20, 2009 21:00

Post » Nie kwi 11, 2010 13:07 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

Szkoda Chmurki :( tak przypomina moją ex tymczaskę Kropkę...

Biedna Chmurka [*]

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon kwi 12, 2010 7:55 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

Nie wiem czy w suchaninie jest tego typu organizacja. Pani Ani pomagamy my - Pomorski Koci Dom Tymczasowy i OTOZ Animals, poproszę też o interwencje Trójmiejski Patrol Obrony Praw Zwierząt, może Oni poszliby z policją do tych osób które się znęcają nad zwierzętami. Sprawa jest o tyle skomplikowana że koty mają eksmisję. Dziś będę u Pani Ani, skseruje sobie wszystkie pisma, mam zamiar iść z nimi i całą tą sprawą do prezydenta Gdańska, Gdańsk jest podobno przychylny wolnobytującym kotom, nawet na terenie suchanina urzędnicy postawili budki dla kotów, niestety nie stoją one w miejscu gdzie koty chcą mieszkać a budek nie można przestawić. Pani Ania zresztą zakupiła budkę dla kotów, jednak została ona zniszczona, więc Pani Ania otworzyła okienko do swojej prywatnej piwnicy.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pon kwi 12, 2010 22:05 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

Trzymam kciuki za powodzenie w rozwiązaniu sprawy. OTOZ ma bardzo dobrego prawnika - może on coś wymyśli? A swoją drogą, czy znacie tożsamość osób tępiących koty? Nie zrozumcie mnie źle, ale może poza środkami stricte prawnymi, można im "przemówić do wyobraźni"? Będę śledzić ten wątek, a jeżeli będę mogła służyć swoim doświadczeniem, to odezwę się natychmiast. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia!

loreczka

Od: Pt lut 20, 2009 21:00

Post » Pon kwi 12, 2010 22:21 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

Marlon - sprawa jest dość pilna rozumiem.
poproś o przeniesienie wątku na koty, tam większy ruch, może ktoś wypatrzy!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto kwi 13, 2010 23:06 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

Sprawa bardzo pilna a najgorsze jest to że nie mogę się sprawie całkowicie poświęcić bo się zajmuje sterylizacją kotów w kilku miejscach w trójmieście, za dużo wzięłam sobie na głowę, nie mówiąc już o codziennych obowiązkach nie związanych z kotami, jeszcze dziś dowiedziałam się w Stoczni Gdynia że ktoś do kotów tam strzelał, nie dość że te koty nie mają tam łatwego życia to jeszcze jakiś idiota się nad nimi znęca. Jestem załamana tym że jest tak wielu okrutnych, pozbawionych jakichkolwiek uczuć ludzi!!!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro kwi 14, 2010 22:40 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

halo halo czy jest tam ktoś kto może wziąć do siebie kota, pomoc mi szukać ludzi którzy chcą wziąć kota? powoli tracę nadzieje na cokolwiek ...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw kwi 15, 2010 10:28 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

komu pięknego kota z Suchanina ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw kwi 15, 2010 22:58 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

:ok: :ok: :ok:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie kwi 18, 2010 21:00 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

2 koty od p. Ani znalazły domy stałe! :1luvu:

Pozostało jeszcze kilka, trzymajcie za nie kciuki. w przyszłym tygodniu zaktualizuje listę kotów do adopcji i ze szczegółami opowiem tu na forum o całym problemie.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pon kwi 19, 2010 9:38 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :ryk: :D

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon kwi 19, 2010 11:25 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

super wieści :D
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon kwi 19, 2010 12:00 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

Biedna czarnulka [*]

A przeglądając ogłoszenia pkdt to myślałam, że te biedaki są w domu tymczasowym, a one są na podworku i wpuszczane tylko do piwnicy tak?

No i super, że dwa koćki mają domki :)))
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon kwi 19, 2010 20:02 Re: KOTY Z SUCHANINA SZUKAJĄ DOMÓW, JEŚLI ICH NIE ZNAJDĄ UMRĄ...

ALE ONE W TEJ PIWNICY MAJĄ SUPER WARUNKI, PANI ANIA O NIE DBA FANTASTYCZNIE!!!!!! tylko sąsiedzi są straszni, stary dziad i ruda zołza sąsiadka chcieliby najlepiej pozabijać te koty. byłysmy tam z interewncją polstau, można oglądać w archiwum.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[następna]