Jak poznać czy kot jest w rui???

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 25, 2010 22:33 Jak poznać czy kot jest w rui???

Od trzech dni moja kotka (która dostałam od znajomych) przeraźliwie miauczy... znajomi mówili że niby jest wykastrowana ale niestety nie mam z nimi kontaktu gdyż wyjechali za granicę no i nie wiem czy w końcu była kastrowana czy nie gdyż to jej miauczenie wskazuje na to że jest w tej rui ale niestety nigdy nie miałam kotki tylko samych kocurów więc nie wiem ;( POMOCY!!!

lika.24

Od: Wto gru 29, 2009 9:47

Post » Czw lut 25, 2010 22:39 Re: Jak poznać czy kot jest w rui???

A czy zadziera doopkę do góry? Ogon w bok i drobi tylnymi łapakami? Jak nie, to może kicia wyraża protest wobec zmiany i tęsknotę? Co do weryfikacji, czy była sterylizowana, to chyba trzeba ogolić brzuch i poszukać blizny i veta, jeśli nie zrobić USG ... :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lut 25, 2010 23:25 Re: Jak poznać czy kot jest w rui???

hop po pomoc, bo ja tu z brakiem doswiadczenia takiego.... :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 26, 2010 13:36 Re: Jak poznać czy kot jest w rui???

otóż ona zawsze unosiła ogon więc w tym przypadku tego nie potrafię rozpoznać ;( no ja bym jej ogoliła brzuszek ale ona nawet nie daje go szczotkować a co dopiero wygolić :evil: Coco jest takim typem kota który nie lubi być barny na ręce nie lubi głaskania ja nie wiem czy w ogóle ona wcześniej wiedziała co to jest głaskanie hehe jest w miarę towarzyska ale broń boże nie można się do niej zbliżać bo ucieka( ma takie swoje napady) lubi siedzieć i obserwować... nigdy tak nie miauczała a tu nagle takie serenady ... dziwi mnie to bo poprzedni właściciel mówił że byla kastrowana :evil: no i serenady są przeważnie na noc i wcześnie rano od 5.30 do 9 z dłuższymi przerwami no i później cały dzień nic nawet nie miauknie no i w nocy to samo tak jest od 3 lub 4 dni :evil:

lika.24

Od: Wto gru 29, 2009 9:47

Post » Pt lut 26, 2010 16:04 Re: Jak poznać czy kot jest w rui???

lika.24 pisze:otóż ona zawsze unosiła ogon więc w tym przypadku tego nie potrafię rozpoznać ;( no ja bym jej ogoliła brzuszek ale ona nawet nie daje go szczotkować a co dopiero wygolić :evil: Coco jest takim typem kota który nie lubi być barny na ręce nie lubi głaskania ja nie wiem czy w ogóle ona wcześniej wiedziała co to jest głaskanie hehe jest w miarę towarzyska ale broń boże nie można się do niej zbliżać bo ucieka( ma takie swoje napady) lubi siedzieć i obserwować... nigdy tak nie miauczała a tu nagle takie serenady ... dziwi mnie to bo poprzedni właściciel mówił że byla kastrowana :evil: no i serenady są przeważnie na noc i wcześnie rano od 5.30 do 9 z dłuższymi przerwami no i później cały dzień nic nawet nie miauknie no i w nocy to samo tak jest od 3 lub 4 dni :evil:

Padło pytanie czy unosi tyłek, nie ogon.
Jeśli ma rujkę to wypina kuper, ogon odchyla w bok i przebiera tylnymi nóżkami.

Co do golenia brzucha to dziewczyny Ci napisały - do weta.Tylko on może stwierdzić czy kotka była sterylizowana.
" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50