Zabraliśmy stamtąd 13 kotów kilku na bank ratując tym życie.
Zostało tam nadal kilka kotów, jedne radzą siebie lepiej, inne gorzej, a mnie utkwiły w sercu trzy pingwinki. Trzy ok 5cio miesięczne kociaki, młode, ładne, powinny bawić się beztrosko, a już siedzą przybite, bez nadziei. Zakatarzone, oczy coraz bardziej zapuchnięte. Siedzą i patrzą, juz nie biegną na powitanie, nie ma radości w oczach. Inne koty zabrano, my zostaliśmy, nas nikt nie chce...
Koteczka

Jedyna panienka w tym baraku. Ona jedna i 5 jajecznych kocurów. Jak dostanie rujki, to będą na niej na zmianę siedzieć
Dwa kocurki
Biały Nosek ma DTZ daleka wygląda ok ale zobaczcie na zbliżeniu oczy
PILNIE SZUKA DT DO WYLECZENIA OCZU PÓKI JESZCZE MAŁO DO WYLECZENIA JEST

BARDZO PROSZĘ O DT DLA NICH.
Koty mają koci katar, być może świerzba. Żaden z zabranych kotów nie miał grzyba, nie było panleuko.
DODANE:
Potrzeba DT dla trzech burasków z Józefowa. Pan je dokarmia od jesieni na działkach w Józefowie, ale wyjeżdża, chciał je oddać do schroniska, żeby tam nie trafiły musza znaleźć DT...
3 buraski (zwykły buras, jaśniejszy z odrobiną białego, i szary buras- taki opis dostałam
AKTUALIZACJA
z schroniska udało się wyciągnąć koteczkę pingwinkę, kocurki nadal szukają DT
Z burasków panu udało się w piątek złapać jedną dziewczynkę w piątek, w niedzielę drugą. Został jeden kociak, większy więc prawdopodobnie kocurek. Matkę za dwa tygodnie jak pan wróci ma łapać na sterylkę.
Buraski są tak jak pisałam malutkie i za chiny nie mają 5-6 miesięcy
Obie panienki mają sierść bura jak zajączki
Zajączek nr 1

Iskierka ją myje
czubki uszu ma zawinięte i z tufkami jak ryś
taka jestem malutkaZajączek nr 2 zaraz po złapaniu

BURASKI MAJĄ DT u tajdzi