» Śro sty 27, 2010 14:07
picie persa
Mam śliczną,kochaną perską koteczkę i....duży problem. Ma 8 miesięcy i problem z piciem. Hm ale to zabrzmiało:) bo pić to trzeba umieć a Ona po prostu się zalewa;) A tak na serio: koteczka pije w taki sposób, że wkłada do miseczki z wodą cały pyszczek a ma bardzo gęste futerko także pod bródką więc to futerko jest stale bardzo mokre aż z niego kapie i w związku z tym zimne i tutaj rodzą się poważne problemy: po1 ciagłe zaziębienia- kotek jest praktycznie od " nowości" ciągle na antybiotykach i strasznie charcze, oddycha przez pyszczek:( poza tym futerko to jest praktycznie niemożliwe do rozczesania bo stale mokre, w związku z czym robią się kołtuny, które pomimo naszych ogromnych starań codziennego czesania trzeba było już wczoraj ostrzyc bo zrobiła się jedna zbita kula;( Jak jestem w domu to latam za nią i wycieram jej pysiaczek ale nie zawsze jestem.Probowaliśmy różnych miseczek, stawiania na podwyższeniu i nic to nie pomaga. Ostatnio padł pomysł żeby kupić Laleczce poidełko dla królika ale podobno to nie zadziała bo nie będzie tego ssała z powodu jakiejś tam kuleczki w tym urządzonku. Kotem pije mało ale często więc problem naprawdę jest. Może ktoś ma jakiś inny pomysł czy doświadczenia jak nauczyć kotka pić?