KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 15, 2010 7:42 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Kułko, zapomniałam podziękować za puszki kocie i suchą karmę :1luvu: :1luvu: wieczorkiem dokustykałam do pani Zosi, rozdysponowała suchą w kilku miejscach od razu. Nie przynała się nam, ale dla kotków miała bardzo małe porcyjki......
jest jej naprawdę ciężko........suchej karmy która dostaje z Tozu nie ma jeszcze w tym miesiącu....
dzieki Twojej pomocy Kułko bezdomne kotki wczoraj smacznie jadły :1luvu: :1luvu:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lut 15, 2010 8:53 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Trzymam kciuki za koteczka :ok: mam nadzieje że odzyska wiarę w człowieka :(
Oby mu się udało :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon lut 15, 2010 10:07 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Przepraszam,że tutaj, ale wraca nam z adopcji koteczka i nie ma gdzie pójść-może ktoś ma kawałek miejsca...
viewtopic.php?f=13&t=106009&p=5605162#p5605162
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon lut 15, 2010 22:40 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Jessi nie ma za co ;) dla futrzaków wszystko ;)
Jak będziesz coś wiedziała o tym kotku od Pani Lili to proszę napisz. Jak by potrzebne były jakies kroplówki czy sprzęt to pisz. coś się skombinuje ;)

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Pon lut 15, 2010 22:49 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Kułko pisze:Jessi nie ma za co ;) dla futrzaków wszystko ;)
Jak będziesz coś wiedziała o tym kotku od Pani Lili to proszę napisz. Jak by potrzebne były jakies kroplówki czy sprzęt to pisz. coś się skombinuje ;)

wiem więcej, niedawno własnie wróciłam od pani Lili z dobrych wiadomosci to taka że kotek żyje :ok: pozostałe wieści mrożą krew w żyłach :evil: kotek nie ma połowy jezyka, prawdopodobnie złamaną żuchwę :cry: zaraz założę mu osobny wątek ,
Kułko, zastrzyki były zbawienne, bo kotka trzeba odzywiać podskórnie, ponieważ ma problemy z połykaniem :cry: :cry:

jessi74

Post » Pon lut 15, 2010 22:51 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

jessi74 pisze:
Kułko pisze:Jessi nie ma za co ;) dla futrzaków wszystko ;)

wiem więcej, niedawno własnie wróciłam od pani Lili z dobrych wiadomosci to taka że kotek żyje :ok: pozostałe wieści mrożą krew w żyłach :evil: kotek nie ma połowy jezyka, prawdopodobnie złamaną żuchwę :cry: zaraz założę mu osobny wątek ,
Kułko, zastrzyki były zbawienne, bo kotka trzeba odzywiać podskórnie, ponieważ ma problemy z połykaniem :cry: :cry:

:cry: :cry: :cry: biedactwo :(
Boże ile ten kot musiał wycierpieć :crying:

Agness78

Post » Pon lut 15, 2010 23:08 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

cholera no :cry: nawet nie chce myslec o tym jak to się mogło stać :crying:
Jessi czy pani Lila sobie poradzi z kroplówkami? Może przyjadę do ciebie i dokładnie powiem ci jak zmontować taką kroplówkę, na co zwrócić uwagę? (no chyba że wiesz:) )

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Pon lut 15, 2010 23:59 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

jessi74

Post » Wto lut 16, 2010 9:17 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Mruczeńka1981 pisze:Przepraszam,że tutaj, ale wraca nam z adopcji koteczka i nie ma gdzie pójść-może ktoś ma kawałek miejsca...
viewtopic.php?f=13&t=106009&p=5605162#p5605162

Mruczeńka nie przepraszaj, zawsze wklejaj nam tutaj co ważne :!: :) bo mi nie zawsze uda się wszystkiego doczytać :wink: i zaglądaj na nasz wątek :) kurcze co do kici nie mam pomysłu........ tyle ostatnio się dzieje :( naprawdę nikt nie mógłby przetrzymać Silver? może za tydzień sytuacja się zmieni i będzie dla niej dom tymczasowy ? szkoda oddawać ją do schroniska ! zostało jeszcze kilka godzin aby jej pomóc! prosimy

jessi74

Post » Wto lut 16, 2010 9:21 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Kułko pisze:cholera no :cry: nawet nie chce myslec o tym jak to się mogło stać :crying:
Jessi czy pani Lila sobie poradzi z kroplówkami? Może przyjadę do ciebie i dokładnie powiem ci jak zmontować taką kroplówkę, na co zwrócić uwagę? (no chyba że wiesz:) )

Aniu, dam Ci znać po południu na komórkę ! pani Lila z kroplówkami nie poradzi sobie na pewno :(

jessi74

Post » Wto lut 16, 2010 11:56 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Przepraszam, nie orientuje się o co chodzi z Silver, weszłam, żeby zerknać, co z dziewczynami spod TOZu, które będą jechac do mojej Hani.
Pogadajcie chyba z Gibutkiem, chyba Edytka ma jakis kontakt do kociego, domowego hoteliku - to we Wrocku. Tydzień czasu dużo by dał. Wczoraj odkryłam woreczek z dawno nie noszonymi kolczykami, mogłabym jakiś bazarek machnąć na ten cel.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Wto lut 16, 2010 14:59 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

mamucik pisze:Przepraszam, nie orientuje się o co chodzi z Silver, weszłam, żeby zerknać, co z dziewczynami spod TOZu, które będą jechac do mojej Hani.
Pogadajcie chyba z Gibutkiem, chyba Edytka ma jakis kontakt do kociego, domowego hoteliku - to we Wrocku. Tydzień czasu dużo by dał. Wczoraj odkryłam woreczek z dawno nie noszonymi kolczykami, mogłabym jakiś bazarek machnąć na ten cel.

więcej o Silver na watku schroniskowym, kocia była w dt u molly88, potem pojechała do ds, ale niestety dzisiaj wraca i niestety nie może też wrócić do molly, grozi jej schron, koteczka ma osobny watek, podeślę zaraz link, dodaję: to link koci viewtopic.php?f=13&t=106009&start=0
co do kotek pod NFZ, to dzisiaj o 19.30 ponownie akcja łapankowa, trzymamy kciuki, dzisiaj już na pewno musi się udać :ok:

jessi74

Post » Wto lut 16, 2010 23:25 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

jessi74 pisze:
natasza25 pisze:Dzisiaj odebralam jeszcze malutka kicię. Ma 7 moze 8 miesięcy osowjona, mizista ale boi sie bardzo calej ferajny Beaty, która szalej po pokoju. Kicia nazywa sie Saba (wyjatkowo psie imie) to siostra Sylwka vel Tony z tego watku.
viewtopic.php?f=13&t=105909
Kotke koczowala w szpitalu wojskowym na Weigla, tam byla dokarmia przez dobra dobra duszę ktora ja przygarnęła ale nie potrafial wyadoptowac i do tego ma alergie na sierśc i slinę kota i psa (starsza kobieta)
Saba jest wysterylizowana, zaszepiona etc. (zdrowa)
Pilnie szukamy jej DT lub DS. Saba nadaje sie od razu do adopcji.
Czy ktos móglby dac Sabie DT trzymanie jej z ferajną chorych i leczonych kotów u Beaty to nie najlepszy pomysł. Dlatego szukamy jej DT na czas adopcji. Czy ktos móglby pomoc???
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Saba ma dt u Kluska :1luvu: :ok: kicia już w nowym dt :ok:

Ogłoszenia SABY
Allegro: http://www.allegro.pl/item917077062_sab ... oclaw.html
Gumtree: http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z186506668

jutro będzie więcej :oops:

Agness78

Post » Wto lut 16, 2010 23:44 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Agness78 pisze:
jessi74 pisze:
natasza25 pisze:Dzisiaj odebralam jeszcze malutka kicię. Ma 7 moze 8 miesięcy osowjona, mizista ale boi sie bardzo calej ferajny Beaty, która szalej po pokoju. Kicia nazywa sie Saba (wyjatkowo psie imie) to siostra Sylwka vel Tony z tego watku.
viewtopic.php?f=13&t=105909
Kotke koczowala w szpitalu wojskowym na Weigla, tam byla dokarmia przez dobra dobra duszę ktora ja przygarnęła ale nie potrafial wyadoptowac i do tego ma alergie na sierśc i slinę kota i psa (starsza kobieta)
Saba jest wysterylizowana, zaszepiona etc. (zdrowa)
Pilnie szukamy jej DT lub DS. Saba nadaje sie od razu do adopcji.
Czy ktos móglby dac Sabie DT trzymanie jej z ferajną chorych i leczonych kotów u Beaty to nie najlepszy pomysł. Dlatego szukamy jej DT na czas adopcji. Czy ktos móglby pomoc???
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Saba ma dt u Kluska :1luvu: :ok: kicia już w nowym dt :ok:

Ogłoszenia SABY
Allegro: http://www.allegro.pl/item917077062_sab ... oclaw.html
Gumtree: http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z186506668

jutro będzie więcej :oops:

Ale ona szczęśliwa u Kluska. Bo jak ja Pani przywiozła to ja zapamietalam tylko wielkie, przerazone oczy 8)

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Wto lut 16, 2010 23:47 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Agness78 dzieki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
p.s. a propos zdjęć, to znowu nam kota pomienili :wink: :twisted:

jessi74

[poprzednia][następna]