ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 02, 2014 16:56 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Popatrzcie jakie cudo mają w Łodzi dziewczyny-Nina szuka domu

Nina z ruruObrazek
Obrazek

NINA kocha, ale bardzo się boi...

To wspaniała, mądra kotka, bardzo nieśmiała, ale też bardzo spragniona miłości. Klasycznie bura z pięknymi refleksami
na futerku, białą krawatką i w białych pantofelkach.
Z jednym oczkiem za mgłą, a drugim pięknym, zielonym.
Oddana do schroniska z powodu śmierci właściciela -
bardzo tęskni.
Nina jest delikatna i łagodna. Nie ma w niej cienia agresji,
swojego człowieka pokocha bezgranicznie, ale potrzebuje
czasu żeby zaufać. Niestety bardzo źle znosi schronisko,
jest wycofana, chowa się, nie chce jeść.
Dlatego dom to dla niej ratunek, bardzo go potrzebuje,
chociaż zupełnie nie potrafi się zareklamować.
Potrzebuje domu kochającego, bezpiecznego, który nigdy
nie porzuci, a ona odwdzięczy się całą sobą i będzie
cudownym mruczącym członkiem rodziny.

Nina jest wysterylizowana, zaszczepiona,
odrobaczona i zaczipowana.

Kontakt w sprawie adopcji: tatianacze@wp.pl (Tatiana)

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto wrz 02, 2014 17:01 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Klub Ślepaczkowy napisał:"Podsumowanie sierpnia:
I ostatnia sprawa dot. wsparcia Żuczka.
Nie chcemy pozostawiać sprawy w zawieszeniu , na prośby o wypowiedzi nikt nie zareagował, wobec tego proponujemy poniższe rozwiazanie:
z racji podjętej decyzji Bożeny z Wisniewa o pozostawieniu Żuczka na stałe a mając w pamięci obietnicę wsparcia kotka przy szukaniu dt, proponujemy pomoc dla Żuczka do końca roku -nie chcemy z dnia na dzień tej pomocy odmawiać -może jednak znajdzie sie dom chętny go przyjąć, jednak nie możemy go wspierać z funduszu ślepaczkowego w sytuacji, gdzie zostanie adoptowany przez obecne dt."

Dziękujemy zatem za wsparcie.Zuczek powinien zostać u mnie jako kot na DT,żeby dostać pomoc? Znam dt ,gdzie kot mieszka latami,a kiedy znajduja się osoby chetne go adoptowac dt nagle po latach stwierdza,że go nie odda.W tym czasie wspiera się taki dom,pomaga i robi bazarki.No cóz.Mogłam byc nieuczciwa,zostawić Zuczka jako kota BIAŁACZKOWEGO nikt by się nie dowiedział.Mieszłałby z białaczkami w nieogrzewanym mieszkaniu (juz jest zimno,przepalam w kominku...) Zreszta mając dwie propozycje uspienia kotów,żeby pozbyc się "kłopotu",bo rzekomo krazy opinia na temat,że" na kotach po zmarłej trzepię fortunę " podjęłam decyzje zostawienia kotów u mnie.Musiałam wszystkie koty zabrać do domu-bo mam sumienie Na ogłoszenia Zuczka NIKT przez tyle miesięcy nie odpowiedział.Meg 11 nieraz słyszala jaki jest stan Zuczka telefonicznie,jak kichał,kasłał....Takiego kota się ludziom nie wciska.Jutro Zuczek dostanie Zylexis,całą serię 3 dawki.Potem zobaczymy...Dzięki temu,że meg 11 zgłosiła Zunia do Funduszu Immunologicznego zwrócia nam 2/3 za lek.Doceniam kazda pomoc dla tych kotów po P.Basi.
Szanuję jednak decyzje Klubu i wobec tej czesci "uzasadnienia" zakończenia wsparcia: cyt:"proponujemy pomoc dla Żuczka do końca roku -nie chcemy z dnia na dzień tej pomocy odmawiać -(...), jednak nie możemy go wspierać z funduszu ślepaczkowego w sytuacji, gdzie zostanie adoptowany przez obecne dt."

Wobec powyższego bardzo dziekujemy za pomoc jakiej udzielił Klub Ślepaczkowy temu kotu do dzisiaj i na tym sprawa Zuczka zostaje zamknięta.To przykre doświadczenie,nie wiem jak to nazwać co poczułam czytając uzasadnienie....komentarze sa zbędne...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto wrz 02, 2014 17:30 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Hej ślepaczki, piszę do Was z zapytaniem. Pomagam Pani Jadwidze ze Zduńskiej Woli, która od kilkudziesięciu lat zbiera bidy z ulic miasta, sterylizuje, leczy. W tej chwili ma pod opieką 27 kotów. W ciągu 2 lat znalazłam z pomocą paru osób domy dla ok. 30 kotów, ale wciąż pojawiają się nowe... Wśród kotów nieadopcyjnych jest 20-letnia kotka Dzikuska. Imię zawdzięcza temu, że nigdy się nie oswoiła, choć jest u Pani Jadwigi już kilkanaście lat. Ostatnio podupadła na zdrowiu i jest problem z prawym oczkiem. Oko jest bardzo spuchnięte, powiększone, lekarze badali czy nie ma w nim zbyt dużego ciśnienia, ale nic takiego się nie dzieje. Kotka jest tak dzika, że do jakichkolwiek badań musi być wprowadzana w narkozę. Przy każdym przeciętnym kocie leczenie zaczęłoby się od podawania kropli, ale jej się nie da podać kropli... Niemal nie da się jej złapać, a co dopiero podawać leki. Jeśli nic się nie zmieni - a jak ma się zmienić, jak nie da się jej podać leków? to oko będzie do amputacji. Chciałam zapytać czy wsparlibyście w razie czego grosikiem dzikuskę? Nie wiem czy i kiedy ta operacja się odbędzie, więc pytam czysto hipotetycznie... To ona:
To zdjęcia Dzikuski z początku sierpnia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
na zdjęciu nic nie widać, bo od lampy błyskowej przymykała oczka.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro wrz 03, 2014 7:17 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

:arrow: Morfeusz Obrazek u czarno-czarni

żem chciał przystąpić do klubu.
Mam coś tak z 12 lat albo nie wiadomo ile i mam jedno oko, to wiadomo.
Ostatnio mam fazę medialności i wzorem młodych panien piszę se bloga. O mje w gazecie pisali też i bywałem twarzą miesiąca w kalendarzu Kotyliona.
Mjeszkam z Kefirem co ma dwa oka ale tylko trzy łapy. On mi pomaga pisać, jak co jest trudne i filozoficzne. Potem go ganiam.
Jakby kto chciał wiedzieć więcej:
http://kefirimorfeusz.wordpress.com/
http://kefirimorfeusz.wordpress.com/about/

a teraz Duża ma puścić pjeniądza na Ślepaczki. Raz raz.
No.

Jestem w Klubie?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro wrz 03, 2014 7:25 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Jesteś, nasz kochany Rzeczniku Prasowy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tym razem witamy oficjalnie :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro wrz 03, 2014 7:55 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Nasz Klub Ślepaczków od lat działa na określonych zasadach - paczy sercem, a to znaczy, że każdemu kotu w pilnej potrzebie stara się pomóc. Nie wybieramy, nie losujemy, pomagamy tym, którzy tego potrzebują. Taka formuła jest zgodna z duchem nas wszystkich Klub tworzących, a także jego darczyńców. Jednocześnie formuła ta zmusza nas do bardzo dużej dyscypliny finansowej.
Oczywiście, gdy paczy się sercem dopuszcza się sytuacje wyjątkowe, np. Honorowy Patronat jakim objęliśmy Kubusia ['] (wówczas część z nas płaciła dwie składki - na Klub i immiennie na Kubusia). Ten wspaniały kot do końca był niczyj, ale wiele osób robiło wszystko, by resztę życia spędził szczęśliwie w domu. I udało się! Klub dokładał comiesięczną cegiełkę do działań wielu innych osób, by Kubuś mógł cieszyć się spokojem i resztą zdrowia. Dom, w którym zamieszkał zajął się opieką weterynaryjną, codzienną pielęgnacją, ale nie dokładał się do utrzymania Kuby. Nie mógł inaczej, choć Kuba był tam jedynym kotem.
Piszemy tyle o takiej wyjątkowej sytuacji, by wyjaśnić nasze decyzje dotyczące Żuczka. On również jest ciężko chory i mało adopcyjny:( Ruszyłyśmy z pomocą, wiedząc, że Bożena z Wiśniewa ma wielkie serce, ale możliwości jednak ograniczone. Był to nasz zryw serca, bo kochamy wszystkie koty, a szczególnie te najbardziej przez życie pokrzywdzone, te, których nikt nie chce. Kochamy też ich dzielnych Opiekunów. I przyjmujemy, że Ci opiekunowie to osoby odpowiedzialne - tak jak Bożenka. Niestety ani nasz poryw serca, ani nawt stan Żuczka nie wystarczy by utrzymać choćby symboliczną pomoc, w sytuacji gdy Bożenka ratuje kolejne koty, nie chce im szukać domów, pomimo że są w pełni adopcyjne np. Schilla. To nie znaczy, że Jej decyzje są złe czy niewłaściwe (wiemy przecież, że koty będą tam szczęśliwe). To znaczy, że znając odpowiedzialność Bożeny wierzymy, że sytuacja finansowa pozwala na podejmowanie takich decyzji. I pomimo najszczerszych chęci, z szacunku dla naszych darczyńców i idei, której staramy się służyć nie możemy w takiej sytuacji stale (comiesięcznie) pomagać. A przecież chciałybyśmy móc utrzymać stałe wsparcie. I Lidzi, i Dorci i wielu innym, którzy ratują za wszelką cenę, sobie odmawiając wszystkiego...
Nadal liczymy na "tłustego" sponsora, który pozwoli nam poszerzyć działalność:)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Śro wrz 03, 2014 11:13 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

jeśli można, to ja też mam do pilnej adopcji Jednookiego Burego
-------------------
Jednooki Bury - w kwietniu - maju 2014 został podrzucony na działkę (bo wątpię aby sam się przybłąkał) bury kocur - wykastrowany, nie był wychudzony. Kocur pomieszkuje na działce w Andrzejowie, ul Rokicińska - granica miasta Łodzi i Andrespola. Na moją wiedzę ma około 4 - 5 lat - weteryniarz daje mu góra 3 lat. Został przeze mnie odrobaczony. Cechą charakterystyczną - nie widzi na jedno oko (lewe). Jest dużym pieściochem, bardzo pragnie towarzystwa i obecności człowieka, uwielbia głaskanie, lubi czesanie, cały czas jak jestem na działce chodzi za mną. Nie wiem jak by reagował na inne koty (sąsiadki koty goni i również moje goni) i jak reaguje na psy. Nie znam też  jego zachowania w domu tj. kuweta i inne sprawy związane z pobytem w mieszkaniu. Dla niego najlepszym domem byłby dom z ogrodem - wg mnie jest kotem wychodzącym. Szukam dla niego dobrego opiekuna i domu, ponieważ zimą na działce może sobie nie poradzić. Dodam jeszcze, że jest kocurkiem bardzo, bardzo mądrym i inteligentnym - opinia weterynarza i moja. 
Kontakt: Łódź, Wanda 502 263 191 wanda.stanczyk@asp.lodz.pl
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
-------------------
dziękuję!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro wrz 03, 2014 13:29 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Klub Ślepaczkowy pisze:1) Piszemy tyle o takiej wyjątkowej sytuacji, by wyjaśnić nasze decyzje dotyczące Żuczka. On również jest ciężko chory i mało adopcyjny:( Ruszyłyśmy z pomocą, wiedząc, że Bożena z Wiśniewa ma wielkie serce, ale możliwości jednak ograniczone. Był to nasz zryw serca, bo kochamy wszystkie koty, a szczególnie te najbardziej przez życie pokrzywdzone, te, których nikt nie chce. Kochamy też ich dzielnych Opiekunów. I przyjmujemy, że Ci opiekunowie to osoby odpowiedzialne - tak jak Bożenka."

2)"Niestety ani nasz poryw serca, ani nawt stan Żuczka nie wystarczy by utrzymać choćby symboliczną pomoc, w sytuacji gdy Bożenka ratuje kolejne koty, nie chce im szukać domów, pomimo że są w pełni adopcyjne np. Schilla.

1)Zuczka zglosiłam do pomocy jak był jeszcze w opuszczonym mieszkaniu po zmarłej.Do głowy mi wtedy nie przyszło,że trafi do mojego domu.Okazało się podczas badań ,że ma białaczkę dlatego właśnie trafił do mojego domu ,a własciwie mieszkania socjalnego na jakiś czas,bo koty musiały już opuscić lokal i miały zostać uspione.Potem okazało się ,że Żuczek białaczki nie ma,więc wziełam go do domu
2)
No,a tutaj to juz"pojechałyście" :(
Bozenka ratuje koty i psy..nie musi ich szukać,same się znajduja,np. sa wyrzucane na moje podwórko.Rzadko zakładam watki dla zwierząt jakie ratuje,bo jesli koty maja szanse na domy to szukam im domu na miejscu,a nie na drugim końcu Polski.Koty ogłaszalam (i psy) ,ogłaszam w lecznicy do której je wożę i na stronie prasy lokalnej przy wsparciu Amicusa.Wykupuje tez ogłoszenia u Gosi(Cat Angel) dla zwierzaków jakie tymczasuję.W miare mozliwości od razu pzrekazuję zwierzeta do innych domów, własnie dlatego, ze nie chcę się dokacac i pragne najlepszego zycia dla zwierzaków jakie ratuje.Kilka kotów ode mnie jest w DS forumowiczów.,a także kilka psów trafiło do domów dzięki pomocy ludzi z tego forum.Tylko jednego psa nie udało mi się wyadoptowac i została u nas...
Sprawa Shili została juz wyjasniona,więc nieładnie tak mijać się z prawdą. i wprowadzac czytelników w błąd..
Jakiś czas temu trafiła do mojego domu po wczęsniejszej prosbie ulitowania się i adoptowania małej(dorosłej) ślepej karłowatej kotki Kaja. Od razu chciałam jej znaleźć nowy dom,bo tak uwazałam,ale nie wiedziałm,ze trafia do mnie bo ją adoptuję ja,inaczej nie zostałaby oddana.Takie miała życie:mała ,slepa zabawka,noszona pzrez dzieci,wozona w wózku dla lalek)Małe dwuletnie chucherko w depresji,agresywne do wszelakich prób kontaktu....I tutaj pojawia się maleńka Shila....Kajusia z wylęknionego kota nagle stała się wspaniala mama,otwarta,radosna,jaka otoczyła maleńką opieka i przelała całą miłość na Shile własnie....Razem spia,jedzą,Kaja ją pilnuje,a Shila prowadzi ślepa Kaję .Kajusia zaczeła się bawić myszkami,papierkami...To niesamowita wieź je połączyła.DLATEGO nie szukam domu Shili.Wniosla tyle radości ,rozruszała stare koty...Miałam prawo podjac taka decyzję Pragne przypomnieć także,że w poniedizałek odebralam ponownie Shile ze szpitalika w krórym była prawie tydzień.Nie prosiłam o wsparcie. Kilka kotów jakie mam niestety choruja terminalnie,nie wiem ile im zostało,staram się,aby miały godne zycie i najlepszą opieke nim odejdą.Niektóre to cud ,ze jeszcze zyja .
Nie wiem,może ja nie umiem czytać ze zrozumieniem,albojestemz "kosmosu umysłowego"ale zrozumiałam jedno:"nie szuka kotom domu"=zbieraczka.Bardzo dziękuję za podsumowanie .Dobrze czasami wsadzić kij w mrowisko,żeby się dowiedzieć kim się jest.No cóz...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 03, 2014 15:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

michalinadzordz pisze:Hej ślepaczki, piszę do Was z zapytaniem. Pomagam Pani Jadwidze ze Zduńskiej Woli, która od kilkudziesięciu lat zbiera bidy z ulic miasta, sterylizuje, leczy. W tej chwili ma pod opieką 27 kotów. W ciągu 2 lat znalazłam z pomocą paru osób domy dla ok. 30 kotów, ale wciąż pojawiają się nowe... Wśród kotów nieadopcyjnych jest 20-letnia kotka Dzikuska. Imię zawdzięcza temu, że nigdy się nie oswoiła, choć jest u Pani Jadwigi już kilkanaście lat. Ostatnio podupadła na zdrowiu i jest problem z prawym oczkiem. Oko jest bardzo spuchnięte, powiększone, lekarze badali czy nie ma w nim zbyt dużego ciśnienia, ale nic takiego się nie dzieje. Kotka jest tak dzika, że do jakichkolwiek badań musi być wprowadzana w narkozę. Przy każdym przeciętnym kocie leczenie zaczęłoby się od podawania kropli, ale jej się nie da podać kropli... Niemal nie da się jej złapać, a co dopiero podawać leki. Jeśli nic się nie zmieni - a jak ma się zmienić, jak nie da się jej podać leków? to oko będzie do amputacji. Chciałam zapytać czy wsparlibyście w razie czego grosikiem dzikuskę? Nie wiem czy i kiedy ta operacja się odbędzie, więc pytam czysto hipotetycznie... To ona:
To zdjęcia Dzikuski z początku sierpnia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
na zdjęciu nic nie widać, bo od lampy błyskowej przymykała oczka.

Michalino, jeśli wet oceni,że taki zabieg jest potrzebny, wpiszemy koteczkę na listę pomocową, tylko zgłoś nam tutaj w wątku.

Ewo_mrau, ogłoszenie kotka powinino wkrótce ukazać sie na fb japaczesercem, powinno byc także wkrótce ogłoszenie Ninki z Łodzi , którą przedstawialiśmy powyżej :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Śro wrz 03, 2014 20:30 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

A my pozdrawiamy
Kubuś
Obrazek
Lenka
Obrazek
Alpi
Obrazek
Chłopczyk
Obrazek
Becia Obrazek
Zyzio

Obrazek
Rambuś
Obrazek
I starczy :mrgreen: .
Pozdrawiamy :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw wrz 04, 2014 6:55 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Na Waszej stronie , które jest naprawdę bardzo dobra
nie widzę banerka do pobrania.
Ponieważ sfera blogowa jest bardzo duża warto poprosić o zawieszanie banerka na swoich stronach i blogach.
Najlepiej pasuje ten na dole , bo jest powiązany ze stroną.

Obrazek

Jeden wzór na całą sieć.
Warto to zrobić, bo informacja o takiej pomocy dla kotów jest rozprzestrzeniana po całej sieci bez Waszego udziału.
Po prostu blogerzy powieszą banerki z przekierowaniem na Waszą stronę
i jest wtedy większa szansa pomocy.

Ale na Waszej stronie musi być podstrona z prośbą powieś banerek...

Dopisek:

Znalazłam ten banerek :lol:
Ale się naszukałam... :lol:
Jednak powinien być bardziej widoczny...

Zrobię u siebie na blogu akcję wieszania banerka.
I napiszę więcej o Was.

Mam nadzieję ,że mogę ?
Ale wolę zapopytać o zgodę.

Piękna strona, bardzo piękna...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw wrz 04, 2014 11:27 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Bardzo nas cieszy,że ślepaczki są dostrzegane, że są osoby, które propagują naszą ideę , kristinbb pięknie dziękujemy :1luvu:

zgłoszę to spostrzeżenie do Edytki, która prowadzi stronę, dziekuję :ok:

Lidziu, Ty powinnaś dostać nagrodę specjalną, poza konkursami wszelkimi za całokształt ślepaczkowy :mrgreen: :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2014 11:30 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Czw wrz 04, 2014 11:28 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

ja też napiszę.
Morf
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 04, 2014 11:33 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

czarno-czarni pisze:ja też napiszę.
Morf

Obrazek :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Czw wrz 04, 2014 14:53 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista na wrzesień

Klub Ślepaczkowy pisze:Bardzo nas cieszy,że ślepaczki są dostrzegane, że są osoby, które propagują naszą ideę , kristinbb pięknie dziękujemy :1luvu:

zgłoszę to spostrzeżenie do Edytki, która prowadzi stronę, dziekuję :ok:

Lidziu, Ty powinnaś dostać nagrodę specjalną, poza konkursami wszelkimi za całokształt ślepaczkowy :mrgreen: :1luvu:

Za całokształt :D a nie za zbieractwo :ryk: :201461

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]