WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 08, 2013 9:39 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:serce mi się cieszy jak widzę osiatkowane okno

To prawda :) Kiedy Asia dzwoniła do mnie pierwszy raz z ogłoszenia nawet nie zdążyłam powiedzieć, że w umowie mamy zapis o zabezpieczeniu okien, a ona sama powiedziała, że muszą przed adopcją założyć siatkę na okno, bo mieszkają na 4 piętrze i w życiu nie otworzyłaby przy Ami okna. Żadne spacery w szelkach też nie wchodzą w grę, bo boi się, że Amela się wyślizgnie. Żeby tacy ludzie dzwonili po kotki, a nie jakieś oszołomy :twisted:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw sie 08, 2013 10:36 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Kochane moje a tym razem muszę podzielić się z Wami smutkiem... Kotki od których zaczęła się moja znajomość z Wami wszystkie znalazły domy już ponad rok temu, dwie koteczki, które je powiły zostały wysterylizowane i opiekowała się nimi moja babcia. Niestety od ok. 3 tygodni przestała się pojawiać jedna z nich - Siwuszka. Babcia bardzo się martwiła, chodziła po okolicy, szukała, wołała. Dziś spotkała sąsiadkę i pytała czy widziała może Siwą. Niestety widziała... Zabił ją samochód. Jej ciałko leżało przy drodze. Sąsiedzi ją pochowali, ale nie pomyśleli, że babcia może się o nią martwić, więc nic nie mówili. Była szczęśliwa, hasała po ogrodach, nawet trochę się oswoiła, bo babcia (nikt inny) mogła ją głaskać. Jest nam wszystkim strasznie smutno, ale od samego początku to była dzika kotka i zupełnie nie nadawała się do warunków domowych. Mam nadzieję, że teraz jest z moim pradziadkiem gdzieś daleko, gdzie już nic nikomu nie grozi...
Obrazek
Żegnaj Siwuniu :cry: :cry: :cry:

michalinadzordz

Post » Czw sie 08, 2013 10:39 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

śpij koteczko :(
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sie 08, 2013 12:29 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

żegnaj Siwuniu :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw sie 08, 2013 14:57 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Współczuję, Michalino :(

Przepraszam najmocniej za OT: nowa forumka znalazła w Kielczowie k. Wrocławia 4 maleńtasy, opiekuje się, ale prosi o pomoc...
Może zerkniecie?

viewtopic.php?p=10023341#p10023341

dzięki
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw sie 08, 2013 18:00 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Malwa23 pisze:Witam,
szukam domu tymczasowego dla czterech okolo 3tygodniowych kotkow.

jakis czas temu zauwazylismy ze na naszej dzialce (w Kielczowie kolo Wroclawia) okocila sie kotka. z poczatku wygladalo na to ze normalnie sie nimi zajmuje i je karmi, pozniej przestala sie pokazywac, az skonczylo sie na tym ze mozna bylo ja zobaczyc od czasu do czasu w okolicy naszej dzialki, a male wygladaly na zostawione same sobie. jesli nawet je dalej karmi, to zaglada do nich chyba tylko raz dziennie. w poniedzialek kupilam mleko dla niemowlat, wyjelam kotki z legowiska, przemylam je, wyczyscilam oczy i nakarmilam. mialy apetyt, ale byly oslabione, dwojka dosc apatyczna, jeden mial mocno zaropiale oko ktore wygladalo bardzo zle. we wtorek zanioslam kotki do weterynarza. okazalo sie ze sa zupelnie zdrowe, tylko wyglodzone i z tego powodu oslabione. wg weterynarza nalezy po prostu porzadnie je dokarmic. niestety nie mam mozliwosci zabrania maluchow do siebie, wiec musialam odwiezc je na miejsce. nie maja tam zlych warunkow (jak na taka sytuacje), leza wyscielonym kartonie, sa w cichym, zamknietym pomieszczeniu (ale przy ziemi w drzwiach jest luka wiec kotka gdyby sie zjawila trafi do nich) - dopoki nie znajde im chocby domu tymczasowego to musi niestety wystarczyc. dzis bylam u nich, nakarmilam mlekiem przez strzykawke, dolaczylam tez troche papki z obiadku Bobovity, byly tak glodne ze rzucaly sie na to wszystko. wygladaja juz lepiej, troche sie zaokraglily, sa bardziej zywotne i widac ze przybylo im energii.

niestety poza zajmowaniem sie nimi ok 2-3godzin dziennie niewiele moge dla nich zrobic. oprocz karmienia codziennie przemywam im oczy rumiankiem i zakraplam kroplami ze swietlikiem. byc moze gdyby sytuacja sie przedluzala lub pogorszyla moglabym wziac do siebie jednego kotka na pare dni, co oczywiscie nie jest zadnym wyjsciem z sytuacji... pilnie szukam dla nich
domu tymczasowego / stalych opiekunow. wrzucilam ogloszenie na FB na paru kocich fanpejdzach i swojej tablicy, wrzuce to ogloszenie jeszcze na jakies fora.
a oto zdjecie kotkow:
Obrazek

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw sie 08, 2013 21:19 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Na Kocim Zakatu (forum gazeta.pl) dom szuka kota :) z okolic Woclawia

http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,14 ... kota_.html

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt sie 09, 2013 8:24 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Babską wersję Tytonia mam od wczoraj w domu (jeżeli kreska oznacza babę ;) ). Nie chce ktoś?

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pt sie 09, 2013 10:42 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

czy byłaby możliwość pomocy w przejęciu niesterylizowanej kotki perskiej? z tego ogłoszenia http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -496978926
W razie co to proszę o PW :)
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt sie 09, 2013 21:59 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Agłaja^..^ pisze:czy byłaby możliwość pomocy w przejęciu niesterylizowanej kotki perskiej? z tego ogłoszenia http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -496978926

ZAWSZE trzeba pytać DS co jak będzie dziecko. Ciekawe ilu z tych co nam mówi, że kota nie odda, oddaje go kiedy rodzi się dziecko...

michalinadzordz

Post » Pt sie 09, 2013 22:13 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob sie 10, 2013 6:54 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Agłaja^..^ pisze:czy byłaby możliwość pomocy w przejęciu niesterylizowanej kotki perskiej? z tego ogłoszenia http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -496978926

nie macie tu we Wrocku jakiejs organizacji, coś jak Koci Swiat w Wawie, która by mogła przejac taką rasową kotkę, wyciachać, na pewno szybko znajdzie dom, inaczej trafi do pseudo...moze jakis milosnik rasy jest na miau? :)
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Sob sie 10, 2013 10:45 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Agłaja^..^ pisze:

nie macie tu we Wrocku jakiejs organizacji, coś jak Koci Swiat w Wawie, która by mogła przejac taką rasową kotkę, wyciachać, na pewno szybko znajdzie dom, inaczej trafi do pseudo...moze jakis milosnik rasy jest na miau? :)

Nie ma we Wro typowo "rasowych" organizacji - kociarze z persjozą najbliżej w Poznaniu (atakuj Kotkins)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sie 10, 2013 13:32 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Wieści od Asi o małym łobuziaku :)
w wielkim skrócie opowiem Wam jeszcze co u malucha, który nosi teraz imię Florek, po swojej poprzedniczce Florce, która w tym domku dożyła sędziwego wieku 22 lat :) jest bardzo do niej podobny z maści :)

maluch bawił się z swoim nowym braciszkiem Felkiem (1,5 roku), były całusy w nos :) póki co Feluś z dystansem podchodził do Florka, ale nie syczał na niego :) jak był zmęczony małym, to po prostu dał mu "z łapki" :D spał już też z nowym tatem w czułych objęciach, a dziś rano, jak Państwo otworzyli drzwi do sypialni to z impetem wskoczył na łóżko i zaczął się bawić :D wczoraj też miał w swoim życiu pierwsze szczepienie i podobno nawet nie pisnął :)

i kilka zdjęć z wczoraj:

tu kociaki w ruchu, bo mały jest wulkanem energii :) bawią się folią z paczki od Michalinki, którą zawiozłam razem z małym, bo cały dzień bawił się nią u nas :)

Obrazek

Obrazek

Niestety przekonali się z chłopakiem, że 2 kot przy tak malutkim metrażu jaki mają w kawalerce i ich kotce, która średnio akceptuje drugiego kotka, a nie ma się nawet gdzie przed nim chować, to nie jest najlepsze rozwiązanie. Na razie ich Amelka zostanie jedynaczką, dopóki nie przeprowadzą się do większego mieszkania. Później może coś potymczasują, albo adoptują jeszcze 1 kociaka ;)

michalinadzordz

Post » Sob sie 10, 2013 23:21 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Dziewczyny zajrzyjcie proszę - ważne! Pani szuka pomocy w łapaniu kotek dokarmianych przez siostrę. Skontaktowała się z nami przez fb i trochę tam piszemy, ale to nie ja dysponuję klatkami i środkami, jednak warto pomóc... nie chcę się rządzić, więc jeśli możecie coś konkretnego odpowiedzieć, to odpiszcie w wątku lub przez fb

viewtopic.php?f=1&t=155578

:!: :!: :!:

michalinadzordz

[poprzednia][następna]