Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 27, 2012 10:18 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

U maleńtasów znowu sraka.
Zjadły połówkę carny kitten rano.
Florencja ma twardy wydęty brzuszek po obydwu boczkach (podwozie miękkie) - co to znaczy, mam się martwić? W kuwecie widziałam tylko czarnuchy.

Mikuś, na kociarni jest nowy nabytek, duża kocica z dzieckiem w wieku Józi. Więcej napisze Aange.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon sie 27, 2012 10:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

dokładnie mamy, nowy nabytek a nawet dwa
to kotek ok 3 miesięcy ( chociaż ja średnio oceniam wiek po wyglądzie) i jego matka
a towarzystwo zostało przyniesione przez babkę z osiedla która złapała małego przemoczonego a że słyszała że "wy tu macie koty" to przyniosła. Mi się żal małego i zrobiło i wzięłam do boksu.
Siedzą w boksie nr 1, kotka-matka może być zaciążona już bo nie jest chuda ale warczała więc jej nie macałam specjalnie. Mały wygląda w miarę zdrowo oprócz tego że jest brudny, chudy i śmierdzi od nich.
Nie wiedziałam czy koty mogą być razem w boksie i rozłożyłam klatkę, ale po rozmowie z dziewczynami uznałyśmy że lepiej żeby siedziały razem a nie miałam czasu składać klatki, bo i tak się spóźniłam przez tą akcję do pracy :x
Ta babka, która koty przyniosła powiedziała niby że ok 19 przyniesie im trochę karmy - zobaczymy czy się zjawi.
Pierwszy raz byłam w takiej sytuacji ( i oby ostatni) i odruchowo wzięłam te koty, ale po rozmowie z Wiiwii i Mar_tiką wiem że takie sytuacje nie powinny się zdarzać, bo zaczną nam znosić koty z całego osiedla.

Oprócz tej sytuacji dyżur przebiegł spokojnie.
Józię jak zwykle zostawiłam samą na pokojach jak sprzątałam boksy i wyszalała się radośnie. Z uszkami trochę lepiej niż w piątek ale rana jej się nie goi (zostawiłam kasę więc weźcie ją jak pojedziecie z nią do veta- może starczy na tą wizytę)
Nie wiem czy nie musimy wrócić do karmienia kotów mokrym raz dziennie bo były z 3 -4 koopale rzadkie w wolierze.
Agresory zostały na pokojach, za to Bono prał się z Bercikiem (ogólnie Bono łazi albo za Bercikiem albo za Leszkiem a potem się dziwi że zbiera po nosie)

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pon sie 27, 2012 11:18 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hmm no racja z tym przyjmowaniem... tylko jak tu powiedzieć "nie" :(
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pon sie 27, 2012 11:20 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

a ja myślę, że w takim razie trzeba ustalić konkretne zasady przyjmowania kotów do KP, bo w tym momencie nie rozumiem, dlaczego wychudzony kot z Rzeszowa miałby mieć pierwszeństwo nad wychodzonym kotem z Sosnowca? :roll: skoro nikt nie widzi problemu w przyjęciu tego pierwszego, dlaczego jest problem z przyjęciem kotów od aange?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon sie 27, 2012 12:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dziewczyny, mam złą wiadomość
Niestety koleżanka, która miała mnie i Józię zawieźć do weta nie może tego zrobić
(z bardzo uzasadnionych przyczyn, coś się wydarzyło o czym nie będe publicznie pisać), więc nie mam jak Józi zawieźć.
Wielka prośba: czy jest na forum ktoś zmotoryzowany, kto by ze mną pojechał?
Bardzo mi zależy, żeby ją wet obejrzał.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pon sie 27, 2012 12:38 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Dziewczyny, mam złą wiadomość
Niestety koleżanka, która miała mnie i Józię zawieźć do weta nie może tego zrobić
(z bardzo uzasadnionych przyczyn, coś się wydarzyło o czym nie będe publicznie pisać), więc nie mam jak Józi zawieźć.

ja mogę pojechać tyle że pracuję do 17 więc bym mogła być na kociarni ok 18

aange

Post » Pon sie 27, 2012 13:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

A ja sobie piszę o postępach Fredka...

Fredzio już coraz mniej się boi. Wygoniony spod łóżka już nie lata jak błyskawica po pokoju i nie ucieka, tylko po prostu wychodzi i siada na łóżku itp. Jak chcę go pogłaskać to czasem jeszcze trochę się cofa, czasem zasyczy, ale już nie prycha. Głaskany mruczy z zadowoleniem i zmienia pozycje. Wżera jedzenie jak odkurzacz, robi zdrowe koopale, jak na razie nie leje nigdzie i mam nadzieję, że nie ma zamiaru. Będą z niego koty! :ok: :kotek:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Pon sie 27, 2012 13:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:a ja myślę, że w takim razie trzeba ustalić konkretne zasady przyjmowania kotów do KP, bo w tym momencie nie rozumiem, dlaczego wychudzony kot z Rzeszowa miałby mieć pierwszeństwo nad wychodzonym kotem z Sosnowca? :roll: skoro nikt nie widzi problemu w przyjęciu tego pierwszego, dlaczego jest problem z przyjęciem kotów od aange?

Bardzo dobry pomysł z tymi zasadami,zresztą ostatnio było mówione że nie przyjmujemy żadnych kotów do momentu zwolnienia się miejsca.Powinien być jakiś limit miejsc.Do adopcji pojechały 3 koty i wskoczyły trzy koty i basta.
Czy to kot z Rzeszowa, czy Sosnowca nie powinien trafić na kociarnię, bo jest przepełnienie i tyle.

edit:Znalazł się Dingo .Dziękuję wszystkim którzy przyczynili się do nagłośnienia sprawy :1luvu:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sie 27, 2012 13:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:
evik75 pisze:Dziewczyny, mam złą wiadomość

ja mogę pojechać tyle że pracuję do 17 więc bym mogła być na kociarni ok 18

Super :) , tylko jest problem, bo dr Kostrzewski przyjmuje do 18.00 :( Jeszcze tam zadzwonię i się upewnię. Mogłabym prosić o nr tel. na pw?
Obrazek

evik75

Post » Pon sie 27, 2012 13:59 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dzwoniłam...niestety, lecznica jest do 18.00:(
Nie mam pomysłu, co robić.
Obrazek

evik75

Post » Pon sie 27, 2012 14:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

jak nikt nie da rady dziś pojechać to ja mogę jechać jutro bo pracuję do 15 więc się wyrobię

aange

Post » Pon sie 27, 2012 14:57 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:jak nikt nie da rady dziś pojechać to ja mogę jechać jutro bo pracuję do 15 więc się wyrobię

Jeżeli tak, to chętnie pojadę z Tobą i pomogę. Jeżeli Ci to pasuje to proszę tylko o info, o której mam być pod kociarnią.
Dzięki :1luvu:
Obrazek

evik75

Post » Pon sie 27, 2012 16:57 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:
aange pisze:jak nikt nie da rady dziś pojechać to ja mogę jechać jutro bo pracuję do 15 więc się wyrobię

Jeżeli tak, to chętnie pojadę z Tobą i pomogę. Jeżeli Ci to pasuje to proszę tylko o info, o której mam być pod kociarnią.
Dzięki :1luvu:

info poszło na pw

co do kotów to żeby się sytuacja nie powtarzała powinniśmy na 1szej stronie i w kociarni umieścić info odnośnie przyjęć kotów i ile max możemy mieć na kociarni żeby to jako tako funkcjonowało i co zrobić w przypadku gdy ktoś puka do kociarni z kotem na rękach- jak jest to jasno napisane to się jest przygotowanym jak reagować i nie robi i mówi się czegoś tylko pod wpływem chwili.
Oby po wakacjach ruszyły adopcje...

aange

Post » Pon sie 27, 2012 18:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Robimy postepy :ok:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
rudy wrocil na swoje miejsce

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
a glut wybral sie na balkon,poraz pierwszy pszeszedl cale mieszkanie i nie lezal pod stolem.wczoraj siedzialam do 24:30 bo mi rudy siadl na kolanach wieczorem i nie chcialam go zzucic zeby sie nie poczul odtracony wiec czekalam grzecznie az sam zejdzie :roll:
glut ma niesamowity apetyt rudy zaczal jesc jedyny problem jaki mamy to to ze rudy podjada gluta zarcie ma ktos pomysl co robic :?: :?:
marta mowila mi o jakiejs nowej karmie , zapodaj nazwe mi tu bo zapomnialam :oops:
a mokre rudy je na blacie w kuchni inaczej nie da rady :roll:
aaa :!: zwroccie uwage na prawe oko gluta czesto ma zamkniete i cos mu sie sonczy,przemywam mu je esencja z cherbaty ale nie widze roznicy co gorsza rudemu tez zaczyna lzawic prawe oko 8O

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon sie 27, 2012 18:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Oh jak dobrze widzieć, że Glutek się oswaja z nową sytuacją :1luvu: A Rudy to twój kiciasek, czy tymczasek? (wybacz ja nie tutejsza) :D
Jedyne co mi do głowy wpada o karmieniu, to mój kolega który w porę karmienia wystawia miski do różnych pomieszczeń. Jego dwa koty jedzą jakieś specjalistyczne jedzonko... w każdym razie każdy kot ma jakieś pomieszczenie, i tam z miską zostaje zamknięty na 10 minut, poje sobie, i idą koty na pokoje. Ale u ciebie to chyba kwestia, że jedzonko stoi otwarcie... nie tylko w porze karmienia mokrym :(
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

[poprzednia][następna]